Паническо разстройство - 65

• 24 199
  • 943
  •   2
Отговори
# 135
Направо ми втръсна от себе си,честно Ви казвам.Всеки ден е нещо различно.Един ден ще си следя пулса цял ден,после ще прочета за някой умрял и цял ден ще стоя на тръни,защото си мисля,че и на мен ще се случи.После отиваме на страх от болести - проверки всякакви.Паник атаки от които няма спасение.После следва отчаяние и въпроси до кога ще продължи този ужас.Онзи ден беше страх от полудяване, а от вчера съм на тема натрапчиви мисли.Еми то няма край,бе! Аман вече! И осъзнавам, че е глупост и пак не мога да спра пустия мозък.

# 136
Минали сме го всички в темата това. Ще видиш, че ще изчезне от самосебе си, вярвай ми.

# 137
Благодаря за милите думи! 🙏🏻 Имам нужда от тях,наистина.Осъзнавам, че в моя случай аз съм си виновна.2019г. отключих тези състояния и се справих сама,без медикаментозна терапия и без психолог.Бях си добре няколко години до следващия стрес,който ги отключи отново.Посетих психиатър тогава по собствено желание,просто исках да съм пълноценен човек.Няколко месеца есобел,грандаксин,флуанксол - не след дълго обаче включихме и клонарекс.Лятото от три месеца имах сън общо само един.Спрях лекарствата няколко месеца бях добре, разтърси ме пак нещо неприятно, дадох 2500 лв. за пситерапия (очевидно неуспешна) и ето ме в изходно положение.Та мисълта ми беше, че е трябвало да взема отношение още 2019г.Мозъка не забравя току така.

# 138
1/6 но от 2 мг нали? Това не е малко.

А защо не включиш и флуанксола. Казали са ти при зор. Еми, зор е.

# 139
Даа,точно 1/6 от 2мг.Ама да си призная едно към гьотере ги чупя, и все от най-малките почвам.Тъй че нищо чудно да съм пила и по-малко като грамаж.То остава по зъбите.😂

# 140
Чупи го на 4, и пий една четвърт. Гарантирам, че ще се усетиш по-добре. Но не го пий дълго!

# 141
  • Швейцария
Не знам какви микроскопични дози ви изписват. Обичайната начална доза на Клонарекс е 0.5 - 1 мг според листовката. Не е никакъв проблем да вземеш четвъртинка от 2 мг и ако е слабо да вземеш още една. На мен при криза са ми давали 1.5 мг Лоразепам, което е силно успокоително, и 2 таблетки Зопиклон, за да заспя. С този коктейл кризата изчезна за 15 минути. Психито каза, че най-много да се наспя добре и точно така стана.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 04:39 от JennyBG

# 142
  • Washington,USA
Сутрините са много тежки за мен. Следобед се чувствам по - добре. Не знам защо и дали други са така. Даже се будя към едно и също време... Едно сърцебиене, едно замайване...Психиатърката ми изписа бета блокер и от това, което чета това не трябва да е първото изписано лечение. Каза за отида на психолог също...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 07:43 от Bundyrose

# 143
Аз при все, че не пия ад от повече от 1 година, все още се будя с ужасно сърцебиене. Пия бетаблокер вече 3та година. Но сутрин пулсът ми надвишава 100-120 удара в минута. Лежала съм в кардиологично отделение, правени са ми изследвания-колело, Холтери, ехокардиографии всеки ден, в продължение на седмица, екг два пъти на ден. Нищичко, нищо не излиза никъде. Коронарография мислеха да ми правят, но не виждаха причина за такова инванзивно изследване. Щитовидната гледаха, изследваха - нищо. Кз всяка сутрин- нищо. Калият ми беше нисък, предполагаха, че може да е от това. В норми е в момента, а аз съм си със сърцебиене сутрин. Еми примирих се, това е. Пия си хапчето, оправя се пулсът, и така си карам вече с години…

# 144
Сутрините са много тежки за мен. Следобед се чувствам по - добре. Не знам защо и дали други са така. Даже се будя към едно и също време... Едно сърцебиене, едно замайване...Психиатърката ми изписа бета блокер и от това, което чета това не трябва да е първото изписано лечение. Каза за отида на психолог също...

и аз съм така. надвечер, късния следобед мога да функционирам нормално, излизам без замайване, но преди това е истински ад под небето. не мога да си го обясня. жегата не ми помага също.

# 145
Изследвания за дефицит на вит Д3,желязо и феритин правили ли сте?Изследвания в норми не означава оптимални нива.

# 146
Sunflower, и аз съм така от години.И се оказа даже, че съм била така и преди да отключа състоянията.Кардиолог ми е казвал, че при жени,особенно слаби го има този момент.Докато се надигна от леглото и действам из нас минава 110.Какъв бета блокер пиеш? Изписвали са ми в годините ивабенор (който не съм пила) и при остри паники съм приемала бета блокада (метопрололов сункцинат)

# 147
Аз пия Конкор от 0.5 - 1 таблетка сутрин. Действа ми ок, и нямам проблеми през целия ден. Не бих казала, че съм особено слаба, но е факт, че няма оправия този пулс и това е. Свикнах, и си живея по този начин, пък каквото е - такова.

# 148
Аз се успокоявам с мисълта, че има хора живеещи нормално с POTS (много висок пулс при изправяне) и това не им пречи по никакъв начин.Брадовчедка ми цял живот е с пулс 110-120 в покой,без да има някакво заболяване (физиологично) нито психично.Хич не и дреме.

# 149
Здравейте!
Налага се да започна прием на Лорапам 1мг вечер преди сън,но се притеснявам за шофирането по време на употребата му.Изрично попитах лекарката дали може да шофирам,отговорът беше-е няма нищо,ти си имаш лечение.Само че,ако ме тестват за упойващи вещества се притеснявам да не покаже + тест.
Някой от вас съчетава ли шофиране и прием на Лорапам,моля за отзиви,благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт