Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 617
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Аз растях по 4 за 48 часа и то с по-високи изходящи стойности от вашите. Разбира се и аз се притесних за моларни, за близнаци и какво ли не, всичко се оказа нормално. Бързото нарастване е добър признак.

# 346
Благодаря много! За други дами в тази ситуация - потвърдено и от АГ, нарастването с такъв темп не е притеснително.

# 347
Здравейте, момичета!
Да питам и аз по - запознатите. Правим опити от 1 година, неуспешни. Преди месец посетихме репродуктивен специалист, след изследвания установихме ИР и поликистоза. Започнах лечение. Преди това година приемах дуфастон от 16 до 26 ден, който лекарката сега ми спря.
Последен цикъл започна на 29 юли и до момента не е дошъл, направих кръвен тест на 01 септември и излезе 12,200, резултата от 03 септември е 22,200. Това добър показател ли е. Между двата теста направих и уринарен тест за бременност, който има втора бледа черта. Тези резултати нормални ли са за периода. Мисля във вторник да направя още един кръвен, а в сряда имах така или иначе записан час, за да видим какво се случва. Надявам се запознатите от Вас да ми споделят какво мислят за тези реузлтати.

# 348
Бременна сте, ЧХГ си е много добро число и на прегледа ще може да се види. Честито и успешен финал! ❤

За всеки случай пуснете прогестерон, да.

# 349
Здравейте, дами.

Имам нужда от съвет.

След история с неколкократни ранни загуби, временна липса на овулация и др., с мъжа ми решихме да си дадем малко почивка от лекари, следене и всичко останало.

Забременях.
На ден 1 от закъснението ЧХГ ми беше 67.89. Прогестерон: 19.2 ng/ml
Точно 4 дни по-късно, ЧХГ е 246.53, а прогестерон: 12.8 ng/ml.

Моля ви, кажете ми честното си мнение. Какво да направя?

# 350
Не е много добро това покачване, както и падането на прогестерона. Не знам какви изследвания сте правили, но при загуби е добре да се провери ДНК фрагментация при мъжа, кариотип и при двамата, ПИД на ембрионите ако правите инвитро, както и да се обърне внимание на имунологията.

# 351
аз съветвам за консултация с АГ специалист и включване на прогестерон по преценка на АГ не е хубаво да пада на този етап, той отговаря за успешно задържане на бременнота

# 352
Удвояването е на 51 часа. Изобщо не е лошо. Не знам защо пишете такива неща. На прогестерона трябва да се обърне внимание.

# 353
Много ви благодаря за отговорите!

Още след първия мисед ни направиха доста изследвания (разширена спермограма, щитовидни, имунология, полово предавани болести, токсоплазмоза, мико и уреа плазма). Не сме правили кариотип и ДНК фрагментация.
 Ако трябва да съм честна, стойностите на ЧХГ ми се сториха толкова ниски за 5 дни закъснение, че предположих, че организмът ми сам се опитва да изхвърли бременността заради проблем и затова прогестеронът намалява. Не ми се искаше да удължавам агонията, ако така или иначе резултатът ще е негативен.

# 354
Maлко са ниски изходните стойности, което не значи, че няма шанс. И ако има такъв, определено е добре да се включи прогестерон. Но за съжаление, ако не е ок ембрионът, прогестеронът няма да помогне. Но и аз бих отишла на доктор, за да включи прогестерон и после следене на ЧХГ през 2 дни. С тези стойности ако продължи да се покачва има шанс да се види нещо на ехограф към края на седмицата.

# 355

Още след първия мисед ни направиха доста изследвания (разширена спермограма, щитовидни, имунология, полово предавани болести, токсоплазмоза, мико и уреа плазма). Не сме правили кариотип и ДНК фрагментация.
 Ако трябва да съм честна, стойностите на ЧХГ ми се сториха толкова ниски за 5 дни закъснение, че предположих, че организмът ми сам се опитва да изхвърли бременността заради проблем и затова прогестеронът намалява. Не ми се искаше да удължавам агонията, ако така или иначе резултатът ще е негативен.

А по - късна овулация не е ли възможна? Иначе покачването е добро

# 356
  • Sofia

Аз също съм на мнение, че стойностите са сравнително ОК и има шанс да се задържи, ако вдигнете прогестерона. Иди на лекар да се опитате да го коригирате. Също така силно препоръчвам ДНК фрагментация да направите, има случаи в които спермограта изглежда нормална, но има проблеми с DNK-то. ANA пускали ли сте при имунолозите? Силно препоръчвам и това да проверите.

# 357
Съншайн, покачването на ЧХГ е много добро. Дали ще се развие бременността правилно не може да ни каже, но хубавото е, че с такова нарастване почти сигурно е вътрематочна бременност. Прогестерон се включва попринцип при потвърдена от АГ вътрематочна бременност, а това обикновено се случва 2 седмици след положителния тест. Недейте слуша форумни мнения, а се консултирайте с АГ. И се опитайте да запазите спокойствие. Каквото има да става, ще става. Стискам ви палци този път да е приятна изненада и да имате успешна бременност!

# 358
Благодаря ви, момичета. Изпитвам изключително силен, ирационален страх.
По някакъв начин фактът, че има къде да пиша за притесненията си и има кой да ми отговори, е успокоителен. Благодаря!
Ще отида на лекар, а пък дано да е за добро.

Ако пак не стане, този път ще направя абсолютно всички възможни изследвания, да му се не види.
От имунологията ми пуснаха Антифосфолипидни антитела и NK-клетки.

По-късна овулация е възможна. След като няколко месеца изобщо нямах овулация (не се получи и медикаментозно при фоликулометрия), този път изобщо нищо не следих. Идея нямам кога е била.

# 359
Едел май е най-права. Simple Smile Така че наистина доктор към края на седмицата, за да се види, че е вътрематочна и действия спрямо това звучи супер. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт