Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 504
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, имах инсеминация на 08.09. На 23.09 чхг -56, на 26.09 чгх -87. Може ли това да  е успешна бременност?
С този резултата спрях на 26.09 по препоръка на лекаря дуфастона, който приемах понеже не се е развила бременноста. Днес 05.10 все още няма цикъл. Каква може да е причината? Изчаках време, но утре вече мисля да пиша на док. 🤷🏻♀

# 406
Здравейте дами. Надявам се някой да ме разбере.
С поликистозни яйчници съм, също "луф синдром" (така ми каза гинеколога)... Та историята е дълга, но няма да я разкажа сега, защото в момента се случва нещо което ме притеснява.
Тааа... Миналия месец цикълът настъпи на 4ти (04.09) и както винаги в дните на овулация нямах никакви симптоми. Най-странното е, че 3/4 дни преди следващият цикъл да започне имах тези симптоми на овулация и даже ми беше смешно. Четох че може да закъснее.
Първо имах леки болки в корема (ниско) и си помислих, че ще се усилят и ще подрани цикъла, обаче след това видях, че имам цервикална слуз - доста слузесто и бистро и продължи няколко дни. Та това от както започнах преди 3г да го следя е доста рядко явление при мен, може би 3/4 пъти да ми се е случвало до сега. Таа закъснява ми вече 7 дни. Трябваше на 1ви да настъпи менструацията обаче няма. На 2рия ден на закъснението направих тест за бременност - отрицателен... Вчера на 6тия ден направих още 3 и един кръвен (<0.100 mIU/ml до 10реф) и те са отрицателни... Та въпросът ми е - възможно ли е това да е била овулация. И възможно ли е в момента да съм бременна, но да е прекалено рано да отчете , ако сметнем, че реално овулацията е била на 28.09 или поне около 28ми?
Много ще се радвам някой да ме разбере и да ми даде съвет или адекватен отговор.
Иначе за момента реших да изчакам до петък и да пусна пак кръвен, но и да мина при гинеколога ми.
Благодаря предварително ❤️

# 407
Маже и да си имала овулация, но може и да не си. Имала съм това слузестото, за което говориш и след преглед и закъснение се е оказвало, че имам задържан фоликул.  Затова недей да отлагаш и отиди на лекар.
Здравейте дами. Надявам се някой да ме разбере.
С поликистозни яйчници съм, също "луф синдром" (така ми каза гинеколога)... Та историята е дълга, но няма да я разкажа сега, защото в момента се случва нещо което ме притеснява.
Тааа... Миналия месец цикълът настъпи на 4ти (04.09) и както винаги в дните на овулация нямах никакви симптоми. Най-странното е, че 3/4 дни преди следващият цикъл да започне имах тези симптоми на овулация и даже ми беше смешно. Четох че може да закъснее.
Първо имах леки болки в корема (ниско) и си помислих, че ще се усилят и ще подрани цикъла, обаче след това видях, че имам цервикална слуз - доста слузесто и бистро и продължи няколко дни. Та това от както започнах преди 3г да го следя е доста рядко явление при мен, може би 3/4 пъти да ми се е случвало до сега. Таа закъснява ми вече 7 дни. Трябваше на 1ви да настъпи менструацията обаче няма. На 2рия ден на закъснението направих тест за бременност - отрицателен... Вчера на 6тия ден направих още 3 и един кръвен (<0.100 mIU/ml до 10реф) и те са отрицателни... Та въпросът ми е - възможно ли е това да е била овулация. И възможно ли е в момента да съм бременна, но да е прекалено рано да отчете , ако сметнем, че реално овулацията е била на 28.09 или поне около 28ми?
Много ще се радвам някой да ме разбере и да ми даде съвет или адекватен отговор.
Иначе за момента реших да изчакам до петък и да пусна пак кръвен, но и да мина при гинеколога ми.
Благодаря предварително ❤️

# 408
На мен също ми се е случило веднъж да имам задържан ф. , но закъснението беше 3 дни и имах постоянна болка и беше силна. Пропуснах да кажа, че въпреки пкя , на мен в живота ми се е случвало 2 пъти да ми закъснее. Първият път беше в началото преди 3години , когато започнахме с опитите, беше 12 дни и като ми дойде беше много страшно. Изведнъж от нищо бях цялата в кръв и имах много страшно болки и ми казаха, че това е възможно да е било спонтанен аборт. А втория път беше тази година - януари, 3 дни заради задържан фоликул.
В момента от 3/4 дни не мога да ям. Повръща ми се, става ми лошо и то най-вече като хапна един залък , а по принцип много ям и обичам храната 😩

# 409
Не знам как са ви поставили диагнозата 'луф синдром', но там изобщо овулация не се случва. Някои гинеколози обаче много смело обичат да лепят такава диагноза от един задържан фоликул. И на мен преди години една известна дама ми каза, че имам такъв на базата на два прегледа през шест месеца - абсолютно непрофесионално и нищо общо с истината. Трябва да има поне 3 последователни месеца със задържани фоликули, без настъпила овулация, за да се говори за ЛУФ. Идете на преглед, пуснете хормони ако не сте, следете при АГ няколко месеца дали се пукат фоликулите.

# 410
 Няма какво да гадаем. Колкото и класически да се е държал един цикъл досега, винаги може да ви изненада. Веднъж може да боли от ЗФ, веднъж не. Няма достатъчно информация за изводи, затова отидете на доктор и всичко ще стане ясно. Данни за бременност за момента няма според тестовете.

# 411
Така както го описвате, по-скоро сте имали много късна овулация. Аз също съм СПКЯ, но си имам редовна овулация, просто е много късна. От нормална за мен на 18-21 ден, съм имала и овулация на 30-ти ден. Странното е че точно с овулация на 30-ти забременях, но не беше успешно. Ако е имало болки в яйчника, подуване и прозрачна слуз има вероятност да се е спукал и да е имало много късна овулация. Което значи че нямате закъснение и просто цикъла ви ще бъде дълъг. Но, за да не гадаем идете на АГ да види какво е положението. Възможно е и да е имало два фоликула, единия да се спука, а другия да е задържан или да регресира.

# 412
Здравейте, на моя приятелка й прокървя преди няколко дни, изписаха й хапчета за задържане. В понеделник ЧХГ беше 50 000, днес е 70 000. Какво мислите?

# 413
На този етап ЧХГ няма значение, има значение какво се вижда на ехографа.

По-скоро прогестеронът е от значение, но и той щом се суплементира...

# 414
Здравейте, дами!

Моят казус е следният:
През м. август имах биохимична бременност (стигнах до този извод сама, т.к. имах около 6 дни, положителен тест за бременност на 1ви ден от закъснението и отрицателен кръвен на 4ти ден). По-късно през м. септември нещата се повториха, като този път и лекар потвърди. Направих всевъзможни изследвания, вкл. генетични и всичко е наред. Според лекаря ми се касае за късна овулация...Rolling Eyes
Стигаме до м.октомври. Днес - 08.10 е 31ви ден от цикъла и 16 дни след овулация, стойностите ми са 65.4 mIU/ml. Не знам как да го тълкувам. Ниски ли са за този период, не са ли? Разбира се ще направя нов кръвен на 10.10, но някак не мога да спра да мисля за предходните месеци и дали не се случва същото. Та - моля дайте мнение относно стойностите. Ако някоя от вас е преминала през подобно нещо - на какво може да се дължи?

Благодаря ви предварително!

# 415
Lili Изследвала ли си прогестерона? Това естествени опити ли са или асистирана репродукция, имаш ли назначена терапия някаква? Общо взето за началната стойност трудно може да се каже дали е добре, това, което е показателно е дали се удвоява за 48 часа. Ако не се, значи бременността не се развива правилно и това освен на генетична компонента, може да се дължи на ниско ниво на прогестерон, затова е хубаво да се изследва. Търсят се нива на 20 ng/ml
Успех! 🍀

# 416
Lili Изследвала ли си прогестерона? Това естествени опити ли са или асистирана репродукция, имаш ли назначена терапия някаква? Общо взето за началната стойност трудно може да се каже дали е добре, това, което е показателно е дали се удвоява за 48 часа. Ако не се, значи бременността не се развива правилно и това освен на генетична компонента, може да се дължи на ниско ниво на прогестерон, затова е хубаво да се изследва. Търсят се нива на 20 ng/ml
Успех! 🍀

Много благодаря за отговора! Изследвала съм и прогестерон, като отново всичко беше наред. След м. август изследвах хормони, за автоимунни (т.к. в рода имаме доста), инсулинова резистентност, всичко. Пак за моя изненада всичко беше ок, дори докторът каза "Единствената причинта да не се получи е липса на интимност"...
Естествени опити са, за второ детенце. При първата бременност имахме около 3-4 несполучливи опита, т.е. изобщо не е имало и биохимична. Самата бременност беше абсолютно безпроблемна и лека.

# 417
Lili Нямам предвид прогестерон, като хормон от менструалния цикъл, а прогестерон с установено ЧХГ както е в момента. Тук се търсят стойности над 20 ng/ml за да може бременността да се задържи. Ако има недостатъчност на жълтото тяло на бременността и производството на ендогенен прогестерон по време на установена бременност, особено в началните седмици преди трети месец( когато се формира плацентата и тя започва да отделя прогестерон) е много важно, за да се развива ембриона. Не случайно прогестерона е кръстен хормон на бременността. Моят съвет е с второто ЧХГ да пуснете и прогестерон, ако е под 20, настоявайте за заместителна терапия от АГ

# 418
Бременност очевидно се получава, но не продължава. Може да се отиде при по-сериозен специалист, който да огледа матката за полипи и тн. с ехограф, при нужда диагностична хистероскопия. Може да се пусне пакет имунология, да се види да не отхвърля затова организмът ембриона. Без това да може да е причина за толкова ранни загуби е хубаво да се направи и пакет тромбофилия.

# 419
Здравейте. Това са резултатите от ЧХГ пуснато днес. Според сметките в календара трябва да съм 4гс+4, дали отговаря на седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт