Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 473
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Днес пуснах ЧХГ и в сряда трябва да пусна пак. В 6+5 г.с. съм. Въпроса ми в при големи стойности на чхг очаква ли се удвоение на резултатите или просто покачване?

# 451
По принцип въобще няма нужда от повторен тест при толкова висок резултат, вече е смислено да се гледа просто на ехограф. Само покачване вече е достатъчно.

# 452
Не. При тези стойности показателен е ехографът.

# 453
Днес на ехографа видяхме сърчице, но незнам защо ме кара да ги пускам. И аз се притесних 🥴

# 454
Изключително странно и ненужно по мое мнение, но предполагам не пречи, така че по-важно да си слушате докторът. Смислено е пускане на прогестерон по-скоро Simple Smile

# 455
Здравейте  момичета:)
На какво може да се дължи ,леки  болки в яйчните (левия )
По време на  овулацията ме боли по-същия начин ,вече в рамките на две седмици е така ,болката не е постоянна( правим опити)
Благодаря за отворите!
Аз имах болки в левия яйчник (единствения ми) около овулацията всеки месец преди да забременея, но съм с потвърдена ендометриоза и ми казаха, че е от това. След като забременях до към 4 ти месец отново ме болеше, според доктора има сраствания в тази зона, защото по време на бременност яйчниците не функционират.

# 456
 Вече по време на бременност това, което прилича на болка в яйчниците, може да е и от разтягането на лигаментите.

# 457
При моята неуспешна бременност ме караха да пускам ЧХГ в 8 г.с. и д-р Ковачева от Майчин дом ми каза, че трябва да се удвоява. Бях потресена, но от нея чух и куп други неверни неща. Резултатът ми беше 75 000 и нарастваше и въпреки това ембрионът спря развитие. Абсолютно е безсмислено да се проследява след 6 г.с.

# 458
Петък беше 16 днес е 19.40 биохимична ли е,кога ще ми дойде.

# 459

Днес съм 14 дни след овулация, лекаря ми каза, че всичко изглежда добре, но се притеснявам за тсх и прогестерона, дали не са твърде високи.
Пия еутирокс за щитовидната от една година, имам хипотиреоидизъм, може би ще трябва малко да се увеличи дозата.
Какво мислите за резултатите?

# 460
Не знам да има твърде висок прогестерон.
За ТСХ, още е в прилични граници, но е вероятно да скочи и още. Щом сте на терапия, препоръчвам да пуснете и ФТ4 и да отидете при ендокринолог да коригира дозата с малко ако прецени. Моята я вдигнаха бая, трябвало доста ниско да седи в първия триместър ТСХ. Начев така каза.

# 461
Не знам да има твърде висок прогестерон.
За ТСХ, още е в прилични граници, но е вероятно да скочи и още. Щом сте на терапия, препоръчвам да пуснете и ФТ4 и да отидете при ендокринолог да коригира дозата с малко ако прецени. Моята я вдигнаха бая, трябвало доста ниско да седи в първия триместър ТСХ. Начев така каза.
Според най новите изследвания прогесетрона при ЗЕТ не трябва да е висок
Около 10/30 максимум

# 462
След първия ми трансфер, ТСХ скочи до 3.5 ( в първи триместър). Не е имало проблем, просто ми увеличиха дозата. Имайте предвид, че при бременност има вариант и ТСХ да падне, така че трябва да се следи редовно, обикновено на 40 дни, но доктора си преценява.

# 463
Здравейте, днес ми е 14ти ден от закъснението на цикъла. Водя се 6гс, бях на преглед сутринта и малко странно, но на ехографа излезе, че се водя 7гс. Последен ден от менструацията-3/септември. Видя се само сак, без ембрион и докторката каза, че не може да потвърди бременност, ще отида пак на преглед след няколко дни, тъй като може да е кухо яйце. Пусках ЧХГ много в началото на 1ви и беше 276miu/ml, след 48ч - към 700. Според вас има ли смисъл да пусна пак преди прегледа или е възможно да се покачва нормално и при кухо яйце и просто да чакам да мине времето? Благодаря

# 464
Polina, 10/30 по коя мерна единица? И какъв ЗЕТ, на стимулиран или естествен цикъл?
Бианка, според мен няма много какво да научите от ЧХГ на този етап, видяно е, че е в матката, което е най-важното и изчаквате още малко за ембрион. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт