Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 476
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Аз на тестовете бях с прогестерон 9-12 ng/ml и въпреки това имам успешна бременност. Имах леко розово зацапване, като ми предписаха дуфастон 3х1 за това до 4-ти месец. Вече съм в почти 40-та седмица, като терминът ми е за 13.10., така че.. успех и се доверете на лекарите си!
Здравейте. Излязоха ми резултатите от второто ЧХГ. Само този прогестерон ме притеснява, дали е в норма.

# 436
Не взимам нищо все още. Утре съм на първи преглед, защото малко се притесних с този прогестерон, да видим какво ще каже АГ. Благодаря ти.

врачанката Прогестерона трябва да е над 20ng/ml Ти взимаш ли някаква заместителна терапия - утрогестан, дуфастон? Разликата е малка и може да не е проблем, но все пак консултирай се с лекуващ лекар
Иначе ЧХГ като мине 1000 може и да не се удвоява за два дни, но е важно, да нараства. При теб се е и удвоило, което е супер! Можеш да посетиш вече лекар за УЗД преглед. За този срок трябва да се вижда ембрионален сак и жълтъчно мехурче. Успех 🍀

Благодаря ти. Аз зацапване нямам, но имам леки спазми и подуване, което ме притеснява.

Аз на тестовете бях с прогестерон 9-12 ng/ml и въпреки това имам успешна бременност. Имах леко розово зацапване, като ми предписаха дуфастон 3х1 за това до 4-ти месец. Вече съм в почти 40-та седмица, като терминът ми е за 13.10., така че.. успех и се доверете на лекарите си!

# 437
Здравейте, момичета! Последен цикъл 28.08.25г, продължителност на цикъла 28 дни. На 27.09.25г първи положителен уринарен тест ( на 2-3 дни закъснение). Първи ЧХГ на 29.09.25г -349.00, Прогестерон - 43,60 nmoL. Първи преглед при АГ на 07.10.25г - видяхме много малко плодно сакче в матката(5+5 г.с). Каза ми да пусна ЧХГ през 48 часа да го проследим и след седмица отново на преглед. Ето и стойностите:
ЧХГ 08.10 - 7923.00
ЧХГ 10.10 - 9579.00
Прогестерон - 43.30 nmol/L ( приемам Утрогестан 100 - 2х1)
Притесни ме доста последният резултат, че не се е удвоил, а само е нарастнал…  Дали е възможно всичко да е наред или да не тая напразни надежди? Някой с подобен случай?

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 15:50 от Mimsi_15

# 438
Над 1000 не е нужно да се удвоява на 48ч. така че на мен ми звучат ок нещата. Дано на следващия преглед чуете пулс. Успех!

# 439
Здравейте, със спкя съм и цикъл между 30-35 дни (като неведнъж съм имала и отклонения до 40). Резултат от ЧХГ на обяд на 31-ви ден от цикъла 101, утре предстои да си пусна втори след 48ч, който вероятно ще излезе чак в понеделник. 🫠 Доста се притеснявам, че чхг е ниско, но за съжаление нямам идея кога е била овулацията. Имате ли позитивни истории с подобно чхг в този период? 🫠

# 440
Мисля че е добре, предвид че сте с по-дълъг цикъл, най-вероятно и с по-късна овулация.

# 441
Мисля че е добре, предвид че сте с по-дълъг цикъл, най-вероятно и с по-късна овулация.

Благодаря, дано 🤞 Другото, което ме притеснява е, че не виждам насищане в чертата на домашни тестове - от 9ти вечерта до днес, чертата си стои бледа, няма насищане, но от друга страна през тези дни пия много вода и са правени при различни условия, та не знам. Ще се побъркам до понеделник 🥲

# 442
Различни условия, различни марки, не се шашкайте. Ще утраете до понеделник.

# 443
Здравейте, със спкя съм и цикъл между 30-35 дни (като неведнъж съм имала и отклонения до 40). Резултат от ЧХГ на обяд на 31-ви ден от цикъла 101, утре предстои да си пусна втори след 48ч, който вероятно ще излезе чак в понеделник. 🫠 Доста се притеснявам, че чхг е ниско, но за съжаление нямам идея кога е била овулацията. Имате ли позитивни истории с подобно чхг в този период? 🫠

Днес успя да ми излезе второто чхг - 213 е, като между двата нямаше 48 часа, първият кръвен (101 чхг) беше в петък около 13 часа, а вторият днес, в 9 часа сутринта. Предполагам това говори за късна овулация, а стойностите би трябвало да са в норма? 🥺

# 444
Ясно беше, че ще излезе днес. 😝 Супер са ви стойностите.

# 445
Ясно беше, че ще излезе днес. 😝 Супер са ви стойностите.

Много ви благодаря! С първата ми бременност разбрах чак в 6та седмица и вече нивата бяха над 2000, та сега ми е малко притеснено, дано всичко е наред. Прогестерон днес ми излезе 67, предполагам е нормална стойност, тъй като референтните са доста обширни и не се ориентирам? Благодаря отново. 🫶

# 446
Asdfs С този калкулатор можеш да въведеш времето между двата теста и да видиш как се удвоява. Спомена, че няма 48 часа, затова изчисли часовете и избери hours и ще ти даде на колко час се удвоява, за да си спокойна - https://flo.health/tools/hcg-calculator
Относно прогестерона - 67 в каква мерна единица е това? Търсиш нива над 20 ng/ml Ако е в различна мерна единици, ето и един калкулатор за прогестерон - https://unitslab.com/node/128
Успех!🍀
П.с това са резултатите и са напълно нормални!

# 447
Колко ви беше ЧХГ-то когато видяхте ембрионче.

# 448
Над 10 000

Колко ви беше ЧХГ-то когато видяхте ембрионче.

# 449
Здравейте  момичета:)
На какво може да се дължи ,леки  болки в яйчните (левия )
По време на  овулацията ме боли по-същия начин ,вече в рамките на две седмици е така ,болката не е постоянна( правим опити)
Благодаря за отворите!

Общи условия

Активация на акаунт