🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-29

• 18 351
  • 737
  •   2
Отговори
# 720
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Да е жив и здрав, Неджип!
Много професионални успехи!
От бандата и Професора го няма!
Голям купонджия е Неджип!

Хубав ден!

# 721
Добро утро, мили момичета!

Гледам снимките сутринта и си мисля, как наш Чаатай е бил само та детското парти, на това за възрастни го е нямало.
Но явно са близки с приятелите на Чаатай, защото той беше с тях на ски преди старта на сериала.

Изгледах серията и много я харесах. Абе малко ми е несвързано на моменти, явно нямат никакво време и не са заснели междинни пълнежи. Наблегнали бяха на битката на Гюрдал и Професора. Там се бяха много постарали. На историята с отвлечения полицай, нищо не бяха направили. Явно тези сцени друг екип ги е снимал и измислял. Все си мисля, че и аз да бях повече щях да се съпротивлявам. Комисарката може да е много печена, но въпреки всичко е слаба жена на токчета. Най-малкото той с маса я превъзхожда.

Разговорите на Ешреф и Нисан много ми харесаха. Толкова много неща искам да кажа. А в главата ми е как добре игра Чаатай. Само това се сещам сега. Въздишката му преди да отворят вратата, начина по-който се свлече до вратата на килията, начина по-който ѝ показа кое е било неговото легло. В очите му пак имаше сълзи. Тези, които никой няма да види, но тя видя.
Скарването им беше интересно, но доводите, които тя измисли бяха толкова недостоверни. И как да ѝ се довери човек на тези глупости. Но той и на Кадир се доверява. Това ми е единствения пропуск.
Но всички май видяхме, че на Кадир ще му се размине, защото Ешреф е дал обещание да се грижи за него.
Това, че не е лесно да се тича на токчета и тя го е казала. Явно не е само мое впечатление. Ама поне не и бяха сложили някакви тънки токчета.
Най-неясно ми беше защо разговорът Чийдем / Нисан трябваше да е на този хълм. То веярно, че гледката е хубава, но комисарката просто си тръгна и заряза Нисан сама да се прибира от нищото.
Също на пътя на финала не мина нито една кола. Интересно това къде е.

# 722
И децата са поздравили Necip за РД.

А какво ли е това детско парти?
И защо не изтекоха още снимки от него? Thinking
След малко ще коментирам още за серията.
Wink

# 723
Гери Hands Thumbsup

Красотата на заснемането....адмирации!

# 724
Нисан видя Ешреф в момент, в който той с голяма жестокост уби човек, който всъщност искаше да ги убие тях.
Тя се ужаси от начина, по който той го направи.
Ешреф не искаше тя да  го вижда в таква светлина.
Всъщност той проявява жестокост, само, тогава, когато трябва да защити някого.
Още от дете е такъв.

Това беше  един от онези моменти, в които маските паднаха и за Ешреф, и за Нисан. Тя за първи път видя мрака, който той толкова дълго е криеше, а той за първи път осъзна, че не може да предпази нея от себе си. Не напълно.
Да, Ешреф е човек, който умее да бъде брутален, но тази бруталност не е безконтролна. Тя е резултат от нуждата да пази, да оцелява, да не позволява другите да бъдат наранени така, както е бил наранен той. Това е кодът на „Сираците“, но също и личният му вътрешен морал.
Той не търси кръв, но ще пролива такава, ако това е единственият път да защити.
За Нисан този момент беше шокиращ, защото тя видя реалността зад чувствата.Тя вече не гледаше в очите на мъжа, когото идеализира, а в очите на мъжа, способен на жестокост. Това я уплаши, но също така я приближи до истината, защото любовта, ако е истинска, включва и светлината, и сенките.
А за Ешреф това беше болезнено. Защото той не искаше тя да вижда чудовището, което е бил принуден да стане, за да пази себе си и другите. Тук акцента беше не самият акт на насилие, а болката, която той изпита, че тя го е видяла такъв. И че може би няма да може да го обикне въпреки това.
Както и върху ужасът в нейните очи.
Сцената с кръвта, която капеше от пистолета, беше изключителна!
В крайна сметка по всякакъв начин ни показват,че това е любов на ръба между минало, вина, истина и изкупление.(дано да има такова)

# 725
СПОЙЛЕР

Скрит текст:

# 726
Двете известни вили от серията Medcezir бяха пуснати в продажба за 340 милиона TL.

# 727
Днес е голямо затишие в темата.
Личи си,че е предпразнично .Wink
Аз бях се приготвила да ви пиша нещо и се отплеснах.
Това ми беше много смешно и нереално.

Но явно Ешреф бей куршуми не го ловят. Grinning

Добре, че не се застрелахя с Гюрдал, че и двамата са много добри. Misc Gun

# 728
Абе лошото е, че пак надупчиха колата.
Иначе сцената с Гюрдал малко ми напомни на Icerde.

# 729
Нези, избягаха им като на филм. 😀

Аз щях да питам дали правилно помня, че Чийдем и Ешееф не са се целували, съотввтно не са били във връзка. Ако е така, Ешреф за нея е като Руя за Ешреф. Ама той сам си каза, че няма особена разлика между луд и влюбен. Виждаме при нея кое е взело превес.

# 730
Определено тя изплиска легена. В ситуацията с колегата нямаше как да излезе чиста.
Мда. Луд и влюбен е едно и също. 

Стана ми мъчно, че тя му се навика. Но беше и права. Тя си има истински проблеми в реалния живот. И тъй като няма място в неговия измислен свят по-добре да не се занимава с нея. Просто тя отново беше много груба.

# 731
Хриси, не знаем точно в каква връзка са били Ешреф и Чийдем.
Може и да са били по-близки.
Все си мисля, че за да изпадне в това състояние, трябва да има някаква причина.
Иначе, щеше като Ешреф просто да си страда за него...

# 732
Като гледах епизода, субтитрите се разминаваха и не разбрах дали Чийдем пита Нисан дали Ешреф я е целунал или обратно.

Иначе за мен са си били във връзка.

И като говорим за снимки. Още първи епизод като Ешреф беше у тях, си помислих, че ще разгледа снимките.

Ако го покани втори път, а не го държи на вратата, може да и се усмихне съдбата. 😀

# 733
Образът на Нисан е добре написан - жилаво момиче, израснало на улицата и трябвало да научи много, за да оцелее. Тук тя се озовава насред конфликт между мафията от едната страна и психопатията  на инспекторката от другата, и се справя чудесно. Нейният герой е далеч от турските стереотипи за малко, скромно момиче от квартал, което плаче за защита, защото всички я притискат.

Най-после разобличиха предателя Кадир. Нисан видя истинската лудост на инспекторката.  Която мина всякакви граници и скоро ще последват последици от действията й.

# 734
Хриси, Чийgем разпитваше Нисан, какво са правили, докато са били сами.
Дали Ешреф я е целунал. Може би Чийgем познава и този Ешреф? Wink Кой знае?
Нисан я убеждаваше, че в неговия живот няма място за друга, освен Руя.
И Чийgем тогава и каза нещо, което аз поне така разбрах: (още не съм гледала с превод)
"Съвсем скоро той ще ходи само след теб, само почакай и ще видиш" . Но Нисан и каза, че е луда.
Не знам кога пак Ешреф ще отиде в дома на Нисан,  но дано наистина да види снимките!

Общи условия

Активация на акаунт