Против акне/пъпки-тема 16

• 9 767
  • 189
  •   1
Отговори
# 15
  • в страната на чудесата
Аз докладвам за аклийф - има понякога затворени комедони но пустули не излизат, червенините намаляха и като цяло има видимо подобрение. Не е съвсем гладко и има от време на време някоя пъпка но за възрастта е ок. Има си обичайните цикли на омазняване според диетата и стреса но папули те и пустулите са доста по-малко
Хидратация авен хидра, също на авен или на юсерин зелените за слънцезащита.

# 16
  • Пловдив
След една година Роакутан … спираме с него и продължаваме със Скинорен за мазане само вечер. Дерматоложката е много доволна от резултата до момента, но според нея сме на последен етап и трябва да поддържаме лечението.

Веднага ли го почвате, или след като кожата се възстанови малко? Ние днес сме на дерматолог. Ще видим какво ще каже - ще го спираме или ще го пие още месец.

# 17
Здравейте, искам да ви попитам дали някой се е борил с червени петна след акне. След като родих получих страшно акне, което успях да излекувам, но след пъпчиците останаха червени петънца. Доста време ги лекувах с азалиева киселина, но резултата е минимален. Има ли въобще продукт, който може да помогне или някаква процедура при дерматолог?

# 18
След една година Роакутан … спираме с него и продължаваме със Скинорен за мазане само вечер. Дерматоложката е много доволна от резултата до момента, но според нея сме на последен етап и трябва да поддържаме лечението.

Веднага ли го почвате, или след като кожата се възстанови малко? Ние днес сме на дерматолог. Ще видим какво ще каже - ще го спираме или ще го пие още месец.
Веднага , да 😊 Пишете за прегледа при Вас. Дано го спрете и Вие !!

# 19
Здравейте, искам да ви попитам дали някой се е борил с червени петна след акне. След като родих получих страшно акне, което успях да излекувам, но след пъпчиците останаха червени петънца. Доста време ги лекувах с азалиева киселина, но резултата е минимален. Има ли въобще продукт, който може да помогне или някаква процедура при дерматолог?
Аз,бях с ужасно хормонално акне след второто раждане.. всичко от аптеката измазах. Това което мисля че ми помогна е гликолов тоник и няколко процедури микродермабразио. Но да отбележа,че ги правих около година след раждането (въпреки че кърмех),но и се консултирах с доктора ми и с клиниката също.

# 20
  • Пловдив
Как се ползва този тоник?

# 21
Как се ползва този тоник?
Ако питате за гликоловия,на памучно тампонче и се обтрива лицето и шията. Тогава пробвах на The ordinary,но не видях ефект и смених с тоника на Pixi. Има разбира се и други марки.

# 22
  • Пловдив
Май го няма сега...
Не вярвам, че нещо почистващо и ексфолиращо лекува акне. За първото да, ама до там...
Сина ми в момента има само по слепоочията. Там има и вдлъбнатинки Confused Не ще трета, щото после се лющи. Мажем слаби кремчета и хидратация...и серума на Сера ве с ретинол.

# 23
  • Пловдив
Нашия преглед мина. Спираме след 10 дни, да си изпие опаковката. Правим изследване на кръвта и пак след месец на контролен и тогава вече ще е била без роакутан 20 дни. Тогава каза, че нещо ще изпише за мазане, но не каза какво.

# 24
  • filibeto-maina:)
Здравейте, записвам се да следя темата заради синът ми.
Едва на 11г и вече започна да се пъпчосва, от моето тиней.време си спомням за мои приятелки, че колкото по- рано започне, толкова по- тежко се развива.
За сега не съм го завела на лекар, успявам да овладея нещата с това което зная аз. Но виждам, че скоро трябва да си избера някой дерматолог.
Затова и препоръки за специалисти ще събирам от тук.
Да си призная доста съм разтревожена предвид малките му години, съзнанието му още не раково да се грижи за кожата си, а повечето препарати изобщо не са подходящи за неговата възраст.
Макар че за една упорита пъпка с гной сложих два пъти салицилова к- на.
Ще се радвам на всякакви съвети и вашия опит.

# 25
Здравейте, записвам се да следя темата заради синът ми.
Едва на 11г и вече започна да се пъпчосва, от моето тиней.време си спомням за мои приятелки, че колкото по- рано започне, толкова по- тежко се развива.
За сега не съм го завела на лекар, успявам да овладея нещата с това което зная аз. Но виждам, че скоро трябва да си избера някой дерматолог.
Затова и препоръки за специалисти ще събирам от тук.
Да си призная доста съм разтревожена предвид малките му години, съзнанието му още не раково да се грижи за кожата си, а повечето препарати изобщо не са подходящи за неговата възраст.
Макар че за една упорита пъпка с гной сложих два пъти салицилова к- на.
Ще се радвам на всякакви съвети и вашия опит.
Нека да внимава какво хапва. Например на мен ми се появяват пъпки от шоколад. Има различни храни, които може да влошат положението. Може да пробвате с Acne out, серията е са тийнове, аз съм доволна. Имах проблем с хормулално акне след раждане и доста ми помогна. Има лепенки за тези гнойни пъпки. Лепят се върху пъпката и на сутринта я махате, изцедила е гнойта. Най-добре е да посетите дерматолог, но истината е, че трудно се намира добър. На мен лично не ми помогнаха, винаги сама съм проучвала продуктите.

# 26
  • Leeds, UK
Здравейте, да се отчета и след ходенето на дерматолог днес. Да напомня, че сме в Англия. Заведох го в реномирана частна клиника, която има опит с лечение на акне, не само процедури.  
Докторът разпита подробно и го огледа навсякъде . Изписа му Лимециклин за 4 месеца, Епидуо за 3 часа на вечер и Аклийф за врата и гърба за 4 месеца. Каза, че според него Лимециклинът доста е помогнал, след като му показах снимки отпреди, но Клиндамицинът крем се е явил слаб. Изминаха 6 седмици откакто спря Лимециклина и му излизаше по някоя и друга плитка миниатюрна пъпчица, която след два дни си изчезваше. Големи подкожни не. Да бяхме го почнали по-рано вместо да се занимавам с Акнецид, ама. За белезите каза, че ще отнеме повече време. След 4 месеца, ако не се е подобрило още, ще изпише Роакутан. Даже ми върнаха пари от консултацията, че не е изписан роакутан за лечение. И без това е £250 само консултацията😁. Ще се свърже с нашето ДжиПи, за да му предостави цялата информация за прегледа, а на мен ми даде писмо, тип рецепта, което джипито трябва да изпише на рецепта, за да си вземем, което ни се полага безплатно. Това е засега. Синчо не ми даде сега да му направя снимка, че бил гладен, но после ще направя, ще кача  и ще се следим.

# 27
Влизам за отчет вече 2 м и половина сме на Роакотан и днес синът ми беше на преглед .Резултатът е видим ,излиза тук там някоя пъпка ,има ги червените петънца ,но те не ме тревожат трябва да прави чернодробни а влиз в сесия и ще ги прави в сряда след изпита по пропедевтика .Дано са наред .Каква слънце защита ползвате ?Все някакви мазни му изписва!Успех на всички в лечението .

# 28
  • Пловдив
Дъщеря ми използва ето този слънцезащитен и е доволна:
https://www.yesstyle.com/en/isntree-hyaluronic-acid-watery-sun-g … ml/pid.1113241386

Този също, даже май е по-доволна:
https://www.yesstyle.com/en/skin-1004-madagascar-centella-hyalu- … ml/pid.1121503383
Но от този сайт идват нещата за месец, иначе са доста по-изгодни от нашите сайтове.

Щом ще пускате изследвания, включете и липиден профил. Дъщеря ми не вдигна чернодробните, но холестерола се вдигна леко и е в горната граница. И ние в събота ще пускаме последно изследвания.
Вчера й беше последното хапче.

# 29
На нас ни е изписан Avene SPF 50+

Общи условия

Активация на акаунт