Против акне/пъпки-тема 16

• 9 804
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
Включвам се да дам отзив за дотук проведеното лечение. Може да е от полза на някого. Шест седмици съм на Вибрамицин през устата (по схема), заедно с локално Акнатак + хидратация (вечер Авен Клиананс , сутрин Керакнил РР). Слънцезащита: на Исдин Фюжън Уотър май беше, в синя опаковка. Това на фона на изцяло преустановено консумиране на мляко, млечни и суроватка, както и рафинирана захар. Все още тук-там излизат подкожни пъпки. Докторката каза, че трябва да продължим поне още 3 седмици с пероралния антибиотик и повече с Акнатак, за да се разгърне ефект. Каза, че няма нужда от такова рязко и напълно махане на млечни от диетата, дори кожата има нужда оф тях и ми разреши да се върна към тях в по-умерени количества, но прясното мляко остава забранено. След месец: нова контрола и ако няма ефект, ще прецени дали да дава нещо друго за мазане или направо Роакутан.

# 31
  • София
Дъщеря ми има изписан Акнатак + хидратация за 3 месеца и после ще се прави преоценка.
Перорален антибиотик не пие. Акнето не е от най-тежките, но пък е на бузите и остават червени петна:( до сега маза само скинорен, но няма някакъв напредък с него.
Комедони (черни точки) няма. По-скоро е на хормонална основа.

# 32
Дъщеря ми има изписан Акнатак + хидратация за 3 месеца и после ще се прави преоценка.
Перорален антибиотик не пие. Акнето не е от най-тежките, но пък е на бузите и остават червени петна:( до сега маза само скинорен, но няма някакъв напредък с него.
Комедони (черни точки) няма. По-скоро е на хормонална основа.
Аз също съм с червени петна и ползвах скинорен няколко месеца, но ефекта е нулев. Доста лекари казват, че няма мазила, който да помогнат за това, а само лазери. Аз се реших на лазер есента-зимата да отида, но ми се иска до тогава да пробвам да мажа с нещо. Някой ако знае нещо, което поне частично би помогнало, ще съм благодарна.

# 33
Много е странно, че Скинорен не ви помага за червените петна. От години го ползвам и моите петна избледняват доста бързо с него, особено ако са пресни. По принцип за червените петна (не кафевите) азелаиновата киселина от 20% се води най-доброто. Вие сигурни ли сте, че под петната ви няма активна инфекция, т.е. гной, но пъпката не е надигната, а стои равно с кожата и на вас ви се струва, че е петно, но всъщност има възпаление под него? Защото ми се е случвало да си мисля, че имам само петно, но да стои с месеци докато козметик не ми изкара гнойта с игла - после раната зараства и петното избледнява бързо. При мен отнема около месец мазане сутрин и вечер, червеното петно да избледнее значително до съвсем бледо розово, а съм с доста бяла кожа и много ми личат петната.

# 34
Много е странно, че Скинорен не ви помага за червените петна. От години го ползвам и моите петна избледняват доста бързо с него, особено ако са пресни. По принцип за червените петна (не кафевите) азелаиновата киселина от 20% се води най-доброто. Вие сигурни ли сте, че под петната ви няма активна инфекция, т.е. гной, но пъпката не е надигната, а стои равно с кожата и на вас ви се струва, че е петно, но всъщност има възпаление под него? Защото ми се е случвало да си мисля, че имам само петно, но да стои с месеци докато козметик не ми изкара гнойта с игла - после раната зараства и петното избледнява бързо. При мен отнема около месец мазане сутрин и вечер, червеното петно да избледнее значително до съвсем бледо розово, а съм с доста бяла кожа и много ми личат петната.
Обедена съм, защото акнето го получих след като родих и се излекувах от него изцяло. Вече нямам пъпки. Това се случи преди година. Една година по-късно (сега), нямам никакви активни пъпки, само петната. Скинорен съм ползвала над 3 месеца, а след това преминах на азалиева к-на и ниацинамид на друга марна, но резултати няма, затова се насочих към лазер, но въпбще не ми се чака до есента. Вече ми стана комплекс.

# 35
  • Пловдив
Може да пробвате с Биомикронидлинг - SQT - с него се получават добри резултати за такива белези червени. И не е противопоказен за лятото, обаче е задължителна слънцезащита всеки ден.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 12:45 от Elitta

# 36
Има ли белене на кожата след биомикронидълинг?

# 37
  • Пловдив
Не е точно белене, съвсем леко, незабележимо. Не е проблем даже да се гримира човек след това.

# 38
  • Leeds, UK
Здравейте пак. Взехме Limecycline и Epiduo, но с Aklief има някакви рестрикции, та сега ще видим в понеделник какво ще каже дерматологът, който го изписа, какво ще се прави. Да попитам само за Епидуо. 4-та вечер го нанася, не се е оплаквал от щипане и тн. Да очаквам ли на по-късен етап да се получи или още от самото начало става ясно? Тъй като го измива след 3 часа, както му е предписано, трябва ли слънцезащита да слага сутрин? Не ни казаха. То не че е много слънчево в Англия, ама все пак.
Благодаря.

Ей така сме в момента, като от другата страна даже има повече, а и на врата и гърба. За там беше Aklief.

# 39
  • в страната на чудесата
Защо не отпуснаха аклийф?
Аз съм супер доволна, за моето дете е мн по добре от епидуо. Кистите изчезнаха, има комедони които също се подобряват, няма зачервяването и сквамите с епидуо.
Тъй като го лекувам аз 😂😂😂 нямам наблюдение върху други младежи
Но в бг го няма поръчах го в Испания
В Гърция също го има.

# 40
  • Leeds, UK
Защо не отпуснаха аклийф?
Аз съм супер доволна, за моето дете е мн по добре от епидуо. Кистите изчезнаха, има комедони които също се подобряват, няма зачервяването и сквамите с епидуо.
Тъй като го лекувам аз 😂😂😂 нямам наблюдение върху други младежи
Но в бг го няма поръчах го в Испания
В Гърция също го има.
Още не знаем защо. Предполагам, че ще се разреши проблема. В понеделник ще разбера.

# 41
  • София
А какъв е смисълът от измиването на Епидуото след 3 часа? Това за първи път го чувам. То изобщо остава ли нещо за измиване? Синът ми се маже вечер преди лягане и не мога да си го представя да стане след 3 часа, за да си измие лицето:)). Е, има си и негативи това - калъфките на възглавницата избеляха до една.Sad
Следващата седмица сме на преглед и се надявам да спрем епидуото. 13 месеца продължи лечението. Най-вероятно ще го замени с нещо по-леко, но да видим.
Ще кача снимки за съпоставка. Единични пъпки излизат от време на време, но са доста по-малки от кистозните преди година.
Слагайте слънцезащита задължително през летния период. После, ако излизането му е основно в градския транспорт в мрачните дъждовни дни до училище -може и без.

# 42
  • Leeds, UK
А какъв е смисълът от измиването на Епидуото след 3 часа? Това за първи път го чувам. То изобщо остава ли нещо за измиване? Синът ми се маже вечер преди лягане и не мога да си го представя да стане след 3 часа, за да си измие лицето:)). Е, има си и негативи това - калъфките на възглавницата избеляха до една.Sad
Следващата седмица сме на преглед и се надявам да спрем епидуото. 13 месеца продължи лечението. Най-вероятно ще го замени с нещо по-леко, но да видим.
Ще кача снимки за съпоставка. Единични пъпки излизат от време на време, но са доста по-малки от кистозните преди година.
Слагайте слънцезащита задължително през летния период. После, ако излизането му е основно в градския транспорт в мрачните дъждовни дни до училище -може и без.
Този начин е предписан от лекаря. Маже се в 5 следобед и в 8 се измива. Не си ляга с него.

# 43
  • София
Ами слушайте си лекаря каквото е казал. В листовката не се споменава такъв начин на приложение.
При нас беленето на кожата започна седмица след като го започна. След като се поизлющи кожата повече не е имал никакъв проблем.
При Вашия младеж не изглеждат толкова страшни нещата. След няколко месеца червенините ще избледнеят.

# 44
  • Leeds, UK
Слушаме, какво да правим. Водят го голям специалист по акне. Таксата му е £250 на преглед, почти двойно на други лекари. Дано да си заслужава. След 4 месеца сме на преглед пак. Каза, че ако не се подобрят нещата, ще е на Accutane. Смята, че Limecycline е имал много добър резултат, но е трябвало да го пие повече от 2 месеца и сега ще го пие 4 месеца. И на други места съм срещала такива предписания за Епидуо. Като маска за няколко часа и после измиване и хидратация. За няколкото дни забелязах, че дребните пъпки с гноен връх направо изчезнаха и даже следа не остана. Дали е от Епито или от антибиотика, не знам.
На мен си ми изглежда зле, дупки има по лицето, но благодаря за куража. Убедих го да му правя снимки един път седмично да следим прогреса.

Общи условия

Активация на акаунт