Против акне/пъпки-тема 16

• 12 560
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
Green arrow, от нашата дерматоложка и от проучването, което аз си направих, знам че роакутан не се съчетава с трет за мазане.
Синът ми беше на микродози и поразителен ефект. Но знам, че микродозите са и най-подходящи в по-млада възраст, не знам на колко си. 
Относно ИР- за жалост масово вече се открива дори и при подрастващи и поне от листовката не виждам да има връзка с лечението. За акнето е хубаво така или иначе да си коригирате диетата - без захар, млечни, пакетирани храни и т.н.

И аз мисля, че е малко прекалена тази комбинация, но я спазвам. Sad Иначе съм на 32 г. и се старая през по-голямата част от времето да избягвам горепосочените храни. Ще видим след месец следващите контроли и видът на кожата. Не ми остана и много още - би следвало до декември да се лекувам.

# 211
Здравейте! Извинявам се, тъй като не съм прочела цялата тема и може да сте коментирали, но нямам номер на дерматоложката, а пропуснах да я попитам - изписан ми е Доксициклин актавис 100мг, по веднъж дневно за 2 месеца. Каза ми, че антибиотикът е лек, няма нужда от пробиотик, но нищо не каза за противогъбично. Друг път с антибиотик, който се пие по-продължително, винаги са ми изписвали и се чудя сега дали да не си взема Микомакс. Въпросът е през какво време да го пия в рамките на тези два месеца? Благодаря предварително!

# 212
Здравейте! Извинявам се, тъй като не съм прочела цялата тема и може да сте коментирали, но нямам номер на дерматоложката, а пропуснах да я попитам - изписан ми е Доксициклин актавис 100мг, по веднъж дневно за 2 месеца. Каза ми, че антибиотикът е лек, няма нужда от пробиотик, но нищо не каза за противогъбично. Друг път с антибиотик, който се пие по-продължително, винаги са ми изписвали и се чудя сега дали да не си взема Микомакс. Въпросът е през какво време да го пия в рамките на тези два месеца? Благодаря предварително!
Дъщеря ми пи ДОКСИЦИКЛИН за 3 месеца, всеки ден по една таблетка,но и взех и пробиотик. Между приема на  ДОКСИЦИКЛИНа и пробиотика трябва да има поне 4 часа разлика

# 213
Винаги се пие пробиотик независимо какъв е антибиотика.
 Направиха ли ви антибиограма - посявка на секрета от пъпките? Защото в повечето случаи резултатите показват резистентност към доксициклин и е безсмислено да го пиете 2 месеца.

# 214
  • в страната на чудесата
Винаги се пие пробиотик независимо какъв е антибиотика.
….
И на какво се основава тази категорична препоръка? Evidence based? Или някой лев за дрогеристите?

# 215
Дъщеря ми пи ДОКСИЦИКЛИН за 3 месеца, всеки ден по една таблетка,но и взех и пробиотик. Между приема на  ДОКСИЦИКЛИНа и пробиотика трябва да има поне 4 часа разлика

Имаше ли ефект от Доксициклин-а?

# 216
Аз пробиотик не приемам при прием на АБ, но противогъбично ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И ако забрави лекаря да изпише си искам да изпише рецепта и за него, никога не е имало проблем.

Аз имам проблем с дълбоки подкожни пъпки. Ползвала съм серуми, лепенки, маски - нищо не става. Проблемът понякога не е и толкова видим за хората, колкото аз си го усещам. Например излиза ми подкожна пъпка, която почти не си личи на повърхността, но е засегната голяма област дълбоко в слоевете на кожата. Септември ми излезе подкожна пъпка, външно не си личи, но реално се усеща като конусче дълбоко в кожата. Не ми мина по никакъв начин. После излезе още една на бузата, обхвана почти цялата буза, две седмици минаха, още е там. После подкожна в основата на носа. И те са болезнени. Преди да забременея точно бях на дерматолог, предложи роакутан, доксициклин или амоксигард. Тогава реших да изчакам и за щастие направих добър избор, защото без да знам, съм забременяла две седмици след това. Преди това години пиех противозачатъчни (поначало заради поликистоза уж, но продължих да ги пия, защото се чувствах по-добре с тях, спрямо кожата си, а и се предпазвах от забременяване).
Рядко имам пъпки с връх, обикновено излизат 1-3 подкожни. Това ми се случва от години. После забременях, кожата както обикновено се пооправи. Август родих. Искам да посетя добър дерматолог (в София), но не знам при кого да ида, също се чудя ако часът ми е запазен, а кожата в момента е спокойна, какво се прави?
Не ми излизат често. Изчаках иначе да ми дойде менструацията и миналата седмица дойде. Колко време трябва да изчакам след раждането ако трябва да се взимат изследвания? Не кърмя от втората седмица след раждането. По принцип ходех на почистване веднъж на няколко месеца (когато имам възможност).
Какви хормони се взимаха и на кой ден от цикъла? Да изчакам ли още няколко менструации и тогава да търся лекар?

# 217

Имаше ли ефект от Доксициклин-а?
Да , изчисти се,но останаха много бекези

# 218
  • filibeto-maina:)
Здравейте, какво ви е мнението за хидрафейшъл процедура?
Подходяща ли е за тинейджърска кожа с начален процес на акне?
До колкото разбирам от проучването в интернет процеса почиства порите и кожата чрез вода. Но за възпаления и подкожни пъпки незнам дали е подходящо.

# 219
На мен ми казаха при активни пъпки никакви процедури, дори обикновено почистване при козметик. След излекуване на акнето - каквото искам да правя. Мисля, че процедурите само влошават състоянието на акнето

# 220
На мен ми казаха при активни пъпки никакви процедури, дори обикновено почистване при козметик. След излекуване на акнето - каквото искам да правя. Мисля, че процедурите само влошават състоянието на акнето

Същата информация получихме и ние.

# 221
Следя отново темата, защото смятам, че акнето е в голяма степен вътрешен процес и се “оправя” отвътре, тоест само с мазане не става или поне при мен. Съответно търся информация и опит кой какво е правил, спиране на определени храни и т.н.

# 222
Аз се мажа плюс съм спряла млечните, рафинирани и пакетирани храни

# 223
Големият е на строга диета - без захар, мазно и солено,. Има страхотен ефект.

# 224
На нас доктора ни каза да спрем захарта.Само това.Започваме отново роакутан,за да лекуваме причината- кръвта.Между другото моя клиентката сподели , че детенце ти й- на 7-8 години с рак го пие точно за пречистване на кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт