Против акне/пъпки-тема 16

• 12 578
  • 224
  •   1
Отговори
# 195
  • Plovdiv, Bulgaria
Хепи Бела, много се радвам, че се е повлияло добре твоето момче.  Браво, това е дълъг и труден процес.  И моето дете мина няколко години по този път. Днес за първи път беше на Laser MD. 1-ва от 4 процедури. Може да проверите за резултати от този лазер, щадящ, с кратко време за възстановяване.  Момчето ми ще е абитуриент тази година и започнахме лазера, за заличаване на белезите. Все още му излизат единични пъпки, но бързо изчезват. Не е пил Роакутан. Спазва храненето от "Глюкозната революция" по препоръка на дерматолога.

# 196
  • София
Шушито, ще се радваме да публикуваш снимки преди и след лазерните процедури.
Хепи Бела, според мен не трябва да спирате Епидуото. 4 месеца са твърде кратко време. Моят син го ползва вече година и половина.
Маже се на тънък слой вечер и изобщо не е нужно да се отмива, защото попива в кожата. Нашият дерматолог препоръчва ползване на измивен гел само вечер, за да не се стимулира омазняването на кожата.
Много жени ползват адапален като антиейдж средство в продължение на години. В САЩ се продава вече без рецепта. Ако има в UK Differin (като Епидуо, но без БП е), вземи и продължете мазането. Дъщеря ми го ползва от 2-3 седмици и вече вижда положителен ефект.
Както си решите, де. Скиноренът при нас не помогна срещу акне. Може би за избелване само.

# 197
Happy Bella, доста добър резултат! Червените петна леко ще се заличат от скинорена, но едва ли напълно. Помислите и за продължаване на Епидуото, както са ви посъветвали.

# 198
  • София
Всички обичат да гледат снимки “before and after“. Като се има предвид, че пъпки продължават да се появяват от време на време и не съм го снимала в най-изчистения му момент -ето да видите нашия прогрес.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 17:42 от Skiorche

# 199
  • Пловдив
Скиорче, това само с Епито ли??? Браво!

# 200
Много, много добре, скиорче!
Бях качвала и аз, но ги изтрих. Сега е даже по-добре, ама не съм снимала

# 201
  • Пловдив
Селест и при вас супер! С какво третирахте? Забравила съм..

# 202
При него се наложи Роакутан.. пробва всичко друго.. беше на микродози (20мг дневно, около 6-7 месеца, забравила съм колко точно)

# 203
  • София
Celeste, уау! Браво!  Страхотен ефект има от Роакутан. При нас е само от Епидуо. От няколко месеца го маже поддържащо през
2-3 дни. Слепоочията май не се сеща да маже и точно там понякога му избиват нови пъпки.

# 204
Celeste, уау! Браво!  Страхотен ефект има от Роакутан. При нас е само от Епидуо. От няколко месеца го маже поддържащо пред 2-3 дни. Слепоочията май не се сеща да маже и точно там понякога му избиват нови пъпки.

Ако и при него имаше толкова добър ефект, като при вас, намаше да стига до Роакутан. Но за жалост се наложи. Хубавото е, че се размина само със суха кожа и устни..

# 205
  • Пловдив
Celeste, уау! Браво!  Страхотен ефект има от Роакутан. При нас е само от Епидуо. От няколко месеца го маже поддържащо през
2-3 дни. Слепоочията май не се сеща да маже и точно там понякога му избиват нови пъпки.
а мажеше ли слънцезащитен?
Май ще купя и аз пак след години...малко да маже пак моя. Я кажи на чисто лице ли мажеше, вечер?

# 206
  • Leeds, UK
Много добър ефект и при двамата. Браво! Аз ще се възползвам от Скинорен сега зимата, че при нас дневната светлина е само 6-7 часа. И ако се наложи пак ще се върнем на Епидуо. А Вие Skiorche, как точно го ползвахте? Разбрах, че е вечер и сутрин лицето се измива.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 00:06 от Happy Bella

# 207
  • София
Написала съм по-горе под вашите снимки.
Вечер: измивен гел и Епидуо на тънък слой (втрива се като нормален крем). Той го маже на бузите и слепоочията. Това продължи година и 2 месеца. После разреди както съм описала по съвет на дерматолога. Изписа му преди няколко месеца третиноин от 0, 025, но така и не го започна, защото не намерих такъв в БГ и си остана на старата схема.
Сутрин БЕЗ измивен гел, евентуално крем с фактор, ако ще изкарва по-дълго време навън и е слънчево. Док. каза, че няма нужда да слага слънцезащита като ходи с метрото на училище:)). Но и той си е несериозен в това отношение. Виж, ако тръгне на планина (това се случва 2-3 пъти в седмицата), тогава се маже много стриктно. Знае си и не пропуска.
Вие сте го въвели епидуото, така че да си го продължава, но не под формата на маска, а както съм описала. Скинорен може да въведе сутрин (споменавал е тази комбинация дерматологът ни), но на този етап не виждам смисъл да го прави - само ще му се пресуши и излющи кожата.
Ако му е прекалено суха, сутрин може да слага хидратиращ крем за акнетична кожа. При моя младеж не се налага, а и той мрази всякакви мазаници и почиствания -класически мързел:)
Да не съм лош пророк, но трябва постоянство и аз на ваше място нямаше да му спра Епидуото. Има голяма вероятност нещата да се върнат. Изкарайте поне още 3 месеца! Няма да му навреди!

# 208
Здравейте! Вече 4 месеца съм на Роакутан 30 мг. Комбиниран е с курс Акнелиз и с два пъти в седмицата локално Трет 0.025%.  Кожата ми е в задоволително състояние, макар че понякога при махане на косъмчета от брадичката ми се получават гнойни пъпки. Като НЛР имам сужа кожа (понякога с екземи по ръцете), мноооого сухи устни, които нищо не облекчава, както и постоянна болка в кръста и в дясна тазобедрена става. 😵‍💫 Може би не е от лечението, но се откри и лека инсулинова резистентност. Дерматоложката реши, че ще мина на 20 мг./дн. Притеснявам се, че дозата няма да е оптимална и ще има рецидив, но дано да не е така.

# 209
Green arrow, от нашата дерматоложка и от проучването, което аз си направих, знам че роакутан не се съчетава с трет за мазане.
Синът ми беше на микродози и поразителен ефект. Но знам, че микродозите са и най-подходящи в по-млада възраст, не знам на колко си. 
Относно ИР- за жалост масово вече се открива дори и при подрастващи и поне от листовката не виждам да има връзка с лечението. За акнето е хубаво така или иначе да си коригирате диетата - без захар, млечни, пакетирани храни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт