Против акне/пъпки-тема 16

• 15 395
  • 272
  •   1
Отговори
# 225
  • filibeto-maina:)
Някой дали е ползвал този крем и какъв ефект е имал?
Предписаха го на сина ми, но аз някак съм скептична към подобна козметика, беше с баща си и веднага са я купили.

# 226
  • Пловдив
Моят отдавна го ползва. Доволен е. И хидратиращият също. С прополис е.

# 227
Този крем е изписан като слънцезащита или за лечение на акнето? Ако е второто - сменете си дерматолога.
Ползвала съм марката, не за акне, други продукти - за жалост останах с усещането за ниско качество. Това е козметика, не лечебен продукт.

# 228
  • Пловдив
Това е като поддържащо по скоро, не да лекува.

# 229
Това е хидратиращ крем със слънцезащитен фактор. Няма активни съставки, които лекуват акне.
Марката е българска от Пловдив. Не ги харесвам.

# 230

Може ли мнения за този чай при акне.

# 231
Момиче ако ще го пие - не.
Има жълт кантарион, ще обърка цикъла.
Ако приема противозачатъчни съвсем ще стане страшно.
И зърнастец има - ще ходи до тоалетна непрекъснато. Хайде няма нужда.

# 232
Момче е, но вече се виждам в чудо с това акне. След три месеца Доксициклин,предписан от дерматолог,сега пак е в изходна позиция.

# 233
Момче е, но вече се виждам в чудо с това акне. След три месеца Доксициклин,предписан от дерматолог,сега пак е в изходна позиция.

След 2 години мъки и всичко опитано, синът ми се излекува с роакутан, микро дози. За щастие без отклонения в кръвна картина и сериозни странични ефекти.

# 234
И ние отново почваме роакутан, след като при неправилно лечение преди 4 години получи рецидив...

# 235
Как така неправилно лечение? Може ли да обясниш?

# 236
И ние отново почваме роакутан, след като при неправилно лечение преди 4 години получи рецидив...

Има риск от рецидив в някакъв малък процент. Ако е било неправилно, нямаше да има резултат 4 години. За жалост чисто статистически има такива случаи. Освен ако не става въпрос за жена и хормонален проблем.

# 237
Първия прием беше по времето на ковид.Тогава сина беше на 16 , играеше футбол и беше с тегло над 70 кг.Дозата му беше 20 мг дневно за 6 месеца.Изследвания правихме в началото и на 3тия месец....Това е било крайно недостатъчно за пълно излекуване на агнето.Не знам дали от страх, че е бил малък, или предпазливост, или некомпетентност за лечение с роакутан.Сега сме пак с 20 мг дневно от понеделник до петък , в събота и неделя почивка .Лечението ще продължи 18 месеца, ако всичко върви добре при изследванията, които сега ще са на 45ти ден...Тъй като откриха анемия и АЛАТ е повишен, а витамин Д е много нисък,

# 238
Спортът и ходенето на фитнес е противопоказно докато се приема роакутан.
 Щом е тренирал футбол вероятно затова е имало неуспех на лечението.
 Иначе четох, че вече има доста нови лекарства в България- епидуо форте, аклийф.
Има и някакъв нов крем винлеви конкретно за тийнове под 18.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 12:52 от marinadp

# 239
Спортът и ходенето на фитнес е противопоказно докато се приема роакутан.
 Щом е тренирал футбол вероятно затова е имало неуспех на лечението.
 Иначе четох, че вече има доста нови лекарства в България- епидуо форте, аклийф.
Има и някакъв нов крем винлеви конкретно за тийнове под 18.

Извинете, но защо спортът и фитнесът да са противопоказни и какво е отношението им спрямо рецидиви? Моята дерматоложка ме уверява, че има тийнове, които активно спортуват във фитнеса и постига чудесни резултати при тях. На мен също не ми забрани спорта (като за тях норма е 3 дни в седмицата), само дето Роакутан ме удари в ставите, та леко разредих.

Общи условия

Активация на акаунт