Терапии, уреди, продукти за лице и коса

• 172
  • 4
  •   1
Отговори
Тъй като съм все в търсене на подходящите неща, но пък и трудно откривам какви процедури и продукти са подходящи за моята коса и лице... И като тръгна да запазвам час, уж искам нещо ново и различно и пак си правя това, което са ми правили досега.

Ще се радвам ако споделите какви терапии правите, какви продукти влизат в употреба при вас, в домашни условия или в салони, доволни ли сте, ако желаете също може и да споменете къде ги правите. Ако и не е на безбожни суми ще е супер. 😀

Досега съм ходила само на почистване на лице ръчно и апаратно, пък за косата правих два пъти терапия за коса против цъфтежи в салон, подстригвам се на няколко месеца.

И накратко за вида на моите коса и лице :
- коса - финна, не е рядка, но с тънък косъм, много права, не се поддава на термообработка, рядко, много рядко ползвам преса/маша, защото буквално ми съсипват косата. Беше с мазни корени, но го прескочих това. Не мога да се разделя със сешоара - особено докато не дойде лятото, няма начин да спя с мокра коса, така че 1-2 пъти в седмицата го ползвам, но не на най- висока температура.
Лице - комбинирана, с черни точки в т зоната.
От време на време по някоя пъпка, но не е голям проблем. Преди бременността имах доста дълбоки и огромни подкожни пъпки, дано не се върнат после.
Имам дарсонвал, но не го ползвам, защото съм бременна. Като родя най-вероятно ще го подновя.
В това време ще събирам отзиви и за уреди за домашна употреба (без микронидлинг, това бих правила само при специалист).

Ефектите, които търся са : чисто лице, озарен външен вид, ако е възможно да се изравни текстурата, където са ми по-широки порите..  мека, здрава коса, по възможност с повече дължина.

Ще се радвам ако се развихрите със съвети и идеи, така ще е полезно не само за мен, а и за други жени, предполагам.
🥰🥰🥰

# 1
На колко си години?

# 2
Сега си бременна или си след бременността в момента?

Ако си бременна и виждаш подобрение откъм коса и кожа - косата се е нормализирала без мазни корени, кожата се е изчистила от гнойните пъпки, по-добре минималното прави - почистване, овлажняване и подхранване. И уреди с ток, и киселини и пр., не бих използвала през бременността. А ти май нищо не си правила, докато си имала гнойни пъпки, сега, като си се подобрила заради хормоните, си се амбицирала да правиш нещо? През бременността са динамични нещата, не го разглеждай като перманентно състояние на кожата и косата.

# 3
Сега съм в трети триместър, просто събирам информация и идеи за след това. Съвсем наясно съм как стоят нещата с хормоните през бременността, друга ми беше идеята.

На 27 години съм.

# 4
Съвсем си наясно, но събираш идеи и информация за твоята коса и кожа, която почти сигурно е, че няма да е същата след раждането, както е д момента. При кърмене също има ограничения. Като родиш и усетиш, че имаш време и желание за терапии и процедури, ще действаш според състоянието.

Общи условия

Активация на акаунт