Осиновяване на дете над 4 години

• 4 514
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Може да са ви интересни тези репортажи: https://bnt.bg/news/pobedata-na-sigridur-edna-istoriya-ot-montan … 4-332777news.html

и https://bnt.bg/news/pobedata-na-sigridur-edna-istoriya-ot-montan … 4-332777news.html

Успех на вашата близка!

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 22:46 от Radilena

# 16
А защо това проучване не го прави бъдещата майка, а неин роднина?
Не навлизате ли в територия, която не е ваша работа.

# 17
Не виждам нищо странно. Когато човек более за близките си - се опитва да им бъде полезен по всякакъв начин, включително и да се информира подробно, за да може в даден момент да даде съвет или да преразкаже/покаже нечие компетентно мнение.

# 18
Човек, който се интересува от процеса на осиновяване ще отиде в ОЗД и ще се информира на място. Процедурата не е тайна, може да се прочете за нея.
Човек, който е готов на тази крачка ще заяви желание за това е ще премине през процедурата. Не подтиквайте към осиновяване човек, който не е готов за това. Дали да има дете и по какъв начин е лично е засяга само един или двама души, ако има партньор в картинката.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 06:41 от Mama Ru

# 19
Или пък търси начин да я разубеди в намереието и със събраната информация ...
Не ви е работа да се месите, ако няма самия/самата вие да сте осиновителката. Който вземе такова отговорно решение сам си събира информацията, която му е важна и няма нужда от роднини и знайни и незнайни пъхащи си  носа, да му се бъркат.

# 20
Не мога да се ориентирам добре в този форум… има ли начин директно да отговарям на отделните мнения? Моля, ако имате отговори на въпросите, които задавам, и имате желание, просто ми отговорете. Горещи благодарности на тези, които вече го направиха! Беше ми изключително полезно! )))) Ако някой иска да добави нещо - моля, нека го направи.    (“Не ви е работа да се месите, ако няма самия/самата вие да сте осиновителката. ”. - а Ваша работа ли е да се месите в моите намерения? При това без да познавате ситуацията? Не може ли просто да отговорите, ако имате точен отговор? А ако съм ПОМОЛЕНА да събера информация откъдето мога?)

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 09:08 от Минаваща случайно

# 21
Не искам да съм груба, но знам какво е човек да иска дете. Повярвайте ми, най-малкото, което може да направи е да търси информация по всякакъв начин. Има форуми, групи във ФБ, осиновителски срещи ..толкова много канали. В случая бъдещата много желаеща да бъде майка кара друг да върши това вместо нея, което е странно..
Сега накратко по въпросите Ви: чисти "българчета" почти няма. Децата за осиновяване са почти само от ромски произход. Това значи, че са или не са с тъмна кожа. Има дечица с ромски произход и светла кожа. Има и по-тъмни българчета. Познатата Ви да си премисли добре критериите, много е писано тук, аз лично съм изчела всички теми без изключение. Процесът не е сложен, но се чака вече около минимум две години за първо предложение. За по-големи деца става по-бързо и я съветвам ако въобще реши да тръгне по този път, да помисли за по-голямо дете. Ако сега е на 45, живот и здраве ще е на почти 50 до осиновяването.

# 22
  • на 4-ия етаж до асансьора
Преди 6 години в живота ми влезе моят син /сега е на 7/. Всеки ден благодаря на Бог за прекрасното дете, което ми даде! Преди него направих три отказа. Към момента на осиновяването бях на почти 43г. Осинових сама /година и половина преди осиновяването съпруга ми почина /. Във всички РДСПта ми даваха медицинската документация да я изчета /като скривахме личните данни на детето/. Социалните работници, не са лекари и доста от диагнозите не им говорят нищо / с изключение на най- често срещащите се/. Биологичната майка се е отказала от детето  ми още при раждането. Докато му намерят място е бил в неонатологията. За да оправдаят мястото му там в епикризата пишеше, че е бил в кувьоз на кислород. Здраво, доносено бебе с нормално протекло раждане. А познайте дали не е написано само заради пътеката? Синковеца беше на почти 10 месеца, като се запознахме. За първият си рожден ден беше вкъщи. От смесен произход е. Адаптивен, щур и желан приятел сред връстниците си. Определено спортен тип. От 4 годишен ходи на лека атлетика. От 6 годишен и на карате.Знае, че е осиновен. Всички знаят, че е осиновен и драма няма. Предстои ни първи клас наесен. Ще е със 6-7 деца от градината в един клас така че, не очаквам драма.
Критериите ми бяха: здраво или с лесно лечими проблеми момче; без претенции за произход  /имайте в предвид, че повечето деца за осиновяване за с баща неизвестен и това намалява шанса да сте подходящият осиновител/; без силно изразени черти на ромския етнос;кандидатствах във всички РДСП-та.

# 23
Жива, ако не си, би ли попълнила и в тема "Статистика"?

Общи условия

Активация на акаунт