Имен ден почерпка СЛЕД него ?

• 568
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, тази година именният ден на детето се падна в неделя и възникна спор вкъщи дали е редно да почерпи по бонбон децата в ПОНЕДЕЛНИК ?
Аз мисля, че няма значение денят, че е на следващият  , но съпругата ми е на обратното мнение....можело така само при рожден ден.... при имен трябвало само на деня....

# 1
Е, ако ви е кеф - почерпете. Въпрос на желание, няма строги правила тук, а кой както го чувства. За мен един сладък (в буквален и преносен смисъл) момент в деня никога не е излишен Simple Smile

# 2
Именният ден е на някакъв светец, нали?
Е, щом Христос е лекувал и в събота, против на съществуващите правила, какво остава за един бонбон да почерпи детето на следващия ден.. Няма лошо, ще се зарадват децата, а и светеца. 🙂

Иначе прекален светец и Богу не е драг, както е поговорката..

# 3
  • София
Почерпката е за здраве и за кеф, дали на деня или след три дни - не виждам тема за спор

# 4
Синът ми е роден на официален празник, често поредицата дни около него са почивни. Освен това, и двете деца празнуват имен ден на Цветница, съответно досега никога не са черпили на точния ден.
Децата се радват да бъдат център на внимание като празнуващи, па макар и на следващ ден.

# 5
Ако детето иска и ще му донесе радост - да черпи. Аз не празнувам моя у до сега не са ме черпили следварително, но защо не?
Ако не иска и не разбира защо даже го питате - да не черпи.

# 6
  • София
Угодете на съпругата Grinning Като гледам и да питате във форум съмнявам се да се съгласи с коментарите тук Grinning

# 7
Какво стана, почерпихте ли в крайна сметка? Simple Smile

# 8
  • Sofia, Bulgaria
Синът ми имаше имед ден вчера и каза, че иска да черпи днес и му дадох бонбони. Иначе честно казано не ми беше в плана да черпи. Георгиевците също черпиха на 7 май. Много именници има на официални празници -- Коледа, Лазаровден, Цветница, Гергьовден. Те тогава изобщо не трябва да черпят съученици, колеги и т.н.

# 9
Благодаря на всички за коментарите.
Да защото детето искаше / то имало и практична полза - докато черпили се намалявало времето за изпитване Simple Smile.... т.е. хем вкусно хем някой ще се '' спаси''  /, но ще се прибере по-късно да разбера как е било.... едва ли зле...Simple Smile
Съпругате каза , че с нас не се спорело и щом сме го намислили да правим квото искаме, ама не трябвало според нея / аз не разбирам от светци, религия и т.н./ Simple Smile
Другата причина е и че рожденият му ден е лятото и никога не може да го празнува с приятели... или те или нас ни няма тогава.... та само сега може да им даде по бонбон....

# 10
Добре сте направили. За мен моментите на удоволствие никога не са излишни, дори да няма повод Wink

# 11
Опеделено няма да е проблем. Въпрос на личен избор. Ако детето желае да почерпи няма лошо, никой няма да му върне бонбона. Аз честно казано май никога не съм черпила за именния си ден. Някак си това за мен не е празник. Различни хора, различни идеали😄

Общи условия

Активация на акаунт