хемоглобин при бременност

• 349
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! В началото на бременоста хемоглобина ми беше 111 започнах да пия лекарство изписан от АГ.
Скоро пак пуснхме пълна кръвна картина и хемоглобина е 104 не се е покачил. Да разбирам,че проблема е от другаде или
ще бъда благодарна да споделите

# 1
Няма проблем,нормално е с напредването на бременността хемоглобинът да пада.
При спад увеличавате дозата,обсъдете го с вашият лекар.

# 2
  • София
Пускано ли е изследване за желязо? Там как се движат нещата? Добре е да се следи и да не пада много по принцип, но това си го следи и вашият лекар. Хапвайте повече храни богати на желязо.

# 3
Пускано ли е изследване за желязо? Там как се движат нещата? Добре е да се следи и да не пада много по принцип, но това си го следи и вашият лекар. Хапвайте повече храни богати на желязо.
отделно само за желязо не

# 4
  • София/Севлиево
Какво ви изписа АГ?Моят ХБ цяла бременност бе около 130(колкото ми е и като не бременна),пиех ампули Тотема 1 или 2 на ден.Раждах секцио и изгубих малко повече кръв от обичайното при което ХБ се срина до 108 ,за 3 дни прием по 2 ампули го вдигнах на 118(правиха ми изследвания в болницата преди изписването).

# 5
Какво ви изписа АГ?Моят ХБ цяла бременност бе около 130(колкото ми е и като не бременна),пиех ампули Тотема 1 или 2 на ден.Раждах секцио и изгубих малко повече кръв от обичайното при което ХБ се срина до 108 ,за 3 дни прием по 2 ампули го вдигнах на 118(правиха ми изследвания в болницата преди изписването).
първо ми изписа сорбифер след ужасни болки в главата от лекарстово се смени на сидерал

# 6
  • София/Севлиево
Сорбифер и на мен ми действаше зле,пък и преди 4 години, когато бях бременна,почти не се намираше по аптеките...

# 7
Нормално е по време на бременност да е нисък. Моят беше под 100, не помня колко точно. През цялата бременност беше нисък. Бяха ми изписали желязо, което пих докрая на бременността, дори малко след това. АГ ми обясни, че е нормално и няма място за притеснения. Всичко ще се нормализира след като родите.

# 8
Нормално е по време на бременност да е нисък. Моят беше под 100, не помня колко точно. През цялата бременност беше нисък. Бяха ми изписали желязо, което пих докрая на бременността, дори малко след това. АГ ми обясни, че е нормално и няма място за притеснения. Всичко ще се нормализира след като родите.
не ви ли беше отпаднало от ниския хемоглобин

# 9
На мен какво ли не ми беше. Аз бях жив труп. Лошо ми беше 9 месеца, а не 3 както всички ме успокояваха. Причерняваше ми и не можех да стоя права. Едвам се храних първите 7 месеца. След всяко хранене ми ставаше страшно лошо. Като цяло гледах да спя. След като излязох в болнични към 5 месец,  от 24 часово денонощие аз спях по 15-16 часа, защото не можех да функционирам. Отчасти  и хемоглобина е помогнал, но няма какво да се направи. Пиеш желязо и това е. Просто бременността е тежък период, въпреки че някой жени въобще не я усещат.

# 10
На мен какво ли не ми беше. Аз бях жив труп. Лошо ми беше 9 месеца, а не 3 както всички ме успокояваха. Причерняваше ми и не можех да стоя права. Едвам се храних първите 7 месеца. След всяко хранене ми ставаше страшно лошо. Като цяло гледах да спя. След като излязох в болнични към 5 месец,  от 24 часово денонощие аз спях по 15-16 часа, защото не можех да функционирам. Отчасти  и хемоглобина е помогнал, но няма какво да се направи. Пиеш желязо и това е. Просто бременността е тежък период, въпреки че някой жени въобще не я усещат.
така е при всеки е различно,аз също вече съм в 4 ти месец и все още ми е зле някой ден по зле някой ден по добре но така ще е. Надявам се като родя да мине,че бебчо ще иска грижи Simple Smile

# 11
Всичко отминава веднага след като родиш. Аз бях секцио. Още на следващия ден се чуствах като нов човек (като изключим болките). Нямах никакъв спомен от всички проблеми по време на бремеността. Дори бях изненадана като си изядох първото ядене и не ми стана лошо😄.

# 12
Пуснете си и феритин. Може да се наложи вливане на желязо. Моят феритин беше много нисък и с диета и добавки не успях да го вдигна, но с вливането стана нормален. Хубаво е преди раждането да ви е нормален феритинът, за да може и бебето да има нормално желязо, а и ако по време на раждането се случи да загубите много кръв, ще е по-трудно възстановяването.

Иначе и на мен ми беше супер отпаднало цяла бременност. С раждането тази умора мина, както и гаденето, но пък тогава дойдоха болките от възстановяването от секцио. За щастие, благодарение на вливанията, хемоглобинът след раждането беше само малко под нормата и след 6 седмици, си беше нормален

# 13
Здравейте, има ли някоя, която да е с таласемия минор? С кой хематолог се консултирате?

Общи условия

Активация на акаунт