Глупава грешка при кандидатстване за подготвителна група в училище

• 1 087
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте ! Направих ужасно безумно нещо, без да искам ! Кандидатствах за прием в подготвителна група в училище ... Приеха детето на първото класиране още , и тук идва моята простотия , която забелязах чак днес! Не съм сменила от последното кандидатстване, че в момента не работя, а е факт. Взели сме мястото на дете, на което вероятно е по- необходимо 🤦. Не знам какво да правя ?!? Имам възможност да започна веднага работа на ТД и тн, но това ще помогне ли при записването в училището или е трябвало да работя и в момента на кандидатстване или класиране ? Или да променя в сайта ИСОДЗ, както е редно да напиша , че не работя ? Ако го променя, моето дете вероятно ще отпадне от класирането и отново ще сме в омагьосан кръг, както до сега... Шахматирах се сама, без да искам ! Какво да правя 🤔🤦 ?

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 21:41 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
Нищо. Предучилищната така или иначе е задължителна, за училищата не е такъв наплив, като в ДГ.
И без да работите ще ви вземат

# 2
Ако го махна този критерий, ще остана с 9 точки... Вероятността да я приемат е минимална 😖

# 3
Така или иначе ще откажат записване, защото към момента на класиране фактите, които декларирате, са неверни. Следете следващите класирания и шансовете с реалното си положение (и съответните му точки) към момента.

# 4
Случват се такива неща, не сте нито първата, нито последната. Дъщеря ни я бяха приели в яслена група в градина, а аз бях забравила, че съм кандидатствала и за това. Бях оттеглила заявлението за ясла, но бях забравила за яслена група в градина.
На Ваше място бих обмислила дали наистина искам да започна работа или предпочитам да остана вкъщи. Ако искам и започна, бих подала докумените каквито са в момента на записване. Ако счетат, че не са валидни, няма да запишат детето и толкова.
Между другото, доста разтегливо е записано изискването, хората се случва да напуснат или останат без работа ( понякога и за няколко дена), това означава ли, че ако в този момент мине класиране, за което си подал документи преди месеци, не работиш и си подал неверни данни?

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 00:12 от brumm

# 5
На мен самият сайт ми е доста неясен. Днес една от майките приятелки ми погледна, за да види защо не ми излизат документите за записване... И тя ми каза , че не съм го поправила, аз нямаше и да разбера 🤦🤦🤦. Доста се панирах. Не знам, ако не запиша детето в училището в което е приета, дали няма да ми намалят и без това малкото точки за ново кандидатстване ? 😵‍💫

# 6
Честно казано, за кандидатстване за предучилищна група, която е задължителна, не би трябвало да има изискване за работа на родител. При положение, че детето е длъжно да посещава градина, какво значение има родителя дали работи или не. Вср едно децата, чиито родители не работят, да не бъдат записани в училище.

# 7
Така е , милион пъти съм го мислила ! Хем е задължително , хем трябва да покриваш критерий... Детето в момента е в 3 градинска група, но не може да спи там и я взимам в 12 ч. Училището ни е единствен вариант, за да мога да започна нормална работа ... Благодаря ви за отговорите 🍀🍀🍀

# 8
В някои училища също ги карат да спят, но поне учат нещо, уж свикват със сградата.

# 9
Не знаех ,че има спане в училищата. Вярвам , че това което съм избрала не е такова...

# 10
това означава ли, че ако в този момент мине класиране, за което си подал документи преди месеци, не работиш и си подал неверни данни?
Разбира се, че да, и нищо не е разтегливо. Декларираш данни към съответна дата. Кога си ги попълнил никого не го интересува. Към дата на класиране верни ли са? Да или не. Толкова. Кой изпуснал, кой забравил, кой не разбрал не е проблем на компютъра. Той работи с изходни данни, които се попълват от заинтересованото лице, за което се отнасят.

# 11
това означава ли, че ако в този момент мине класиране, за което си подал документи преди месеци, не работиш и си подал неверни данни?
Разбира се, че да, и нищо не е разтегливо. Декларираш данни към съответна дата. Кога си ги попълнил никого не го интересува. Към дата на класиране верни ли са? Да или не. Толкова. Кой изпуснал, кой забравил, кой не разбрал не е проблем на компютъра. Той работи с изходни данни, които се попълват от заинтересованото лице, за което се отнасят.
Няма как да се декларират данни за бъдещ момент. Декларацията съдържа изявление за вярност на факти и е скрепена с дата, защото единствената к функция е към момента да декларира нещо си.
Днес попълних дейларация за съгласие в една оптика за използване на личните ми данни понеже ми беше необходима фактура. Означава ли моята декларация, че съм съгласна личните ми данни да бъдат обработвани и ползвани след 7 месеца? Ако утре реша да оттегля съгласието си, означава ли това, че вчера в оптиката са ползвали личните ми данни без мое съгласие? Няма как да се декларира бъдещо фактическо състояние. Защото не бихме могли в настояшия момент да знаем калво ще е състоянието в бъдещ момент.

# 12
  • Beyond the stars
Данните се считат верни към момента на заключване на системата и класирането - това кога вие сте ги попълнили, не е работа на системата. Не декларирате бъдещи данни, а тези към 08.05.2025г. (ако ми е правилен споменът за датата). И към същата дата трябва да е било лицето на трудов договор.

# 13
И аз така мисля ! Но защо , след като е имало проверка, детето е прието ? Късмет или грешка ? 🤔
Данните се считат верни към момента на заключване на системата и класирането - това кога вие сте ги попълнили, не е работа на системата. Не декларирате бъдещи данни, а тези към 08.05.2025г. (ако ми е правилен споменът за датата). И към същата дата трябва да е било лицето на трудов договор.

# 14
  • Beyond the stars
И аз така мисля ! Но защо , след като е имало проверка, детето е прието ? Късмет или грешка ? 🤔

Няма служебна проверка на този критерий преди класирането.
Той се доказва с документи на място при записването (копие от трудова/служебна книжка).

Общи условия

Активация на акаунт