Проблем с кучета в жилищен блок. Как да се справим?

• 1 653
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Живеех в тих и спокоен квартал и кооперациията също беше такава.
Имахме двама съседи с две кучета, от които само чувахме едното.
За жалост се нанесоха трети хора отново с куче и стана някакъв ад.
На тия "новите съседи" кучето почти винаги е затворено защото явно нямат време да го разхождат и то не спира да лае като ненормално в апартамента. Това провокира и другите две да лаят и става някаква какафония.
Към кого да се обърнем, че вече ми писна. Като нямат време да се занимават с животното по-добре да го оставят в приют.

# 1
  • Down south
Имате ли управителен съвет на сградата, association или както се нарича в наши дни?
Най-добре е да се обърнеш към подобен управителен орган в писмен вид.
В никакъв случай не си позволявай да съветваш когото и да било да си даде кучето в приют.

# 2
Не мисля, че някой ще направи нещо, макар че принципно етажната собственост трябва да се намеси. Може да се пусне сигнал в общината за нарушаване на обществения ред.
В предишния блок от среща в панелката имаше две големи кучета, които живееха сами и лаеха ядосано денонощно, от както се нанесох, та 5 години. Сега срещу нас (в хубав квартал) в къщи има вуци, дето вият от време на време. Неприятно е, но след 5-те години постоянен лай някак си не е толкова зле.
Самата аз имам куче, което не се води шумно, но при преместването се беше стресирала и в началото се включи няколко пъти в хора с виещите Grin
Отдавна спря, но поне 5 съседа се изредиха да ми правят забележка. Та може и вие да го направите.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 05:30 от Petruna

# 3
И аз си мисля точно, че никой нищо няма да направи.
Имаме нещо като управителен съвет, но едва ли ще могат да накарат новодошлите да си извеждат кучето.
Не ме разбирайте погрешно, животното не е виновно, че стопаните му са идиоти и не го извеждат, ама аз също нямам вина за това.

# 4
Като са на работа как да го извеждат? Лае не защото не го извеждат, а защото е само. Поговорете с тях, обяснете им, че като ги няма лае и да поработят над това с треньор ако трябва. И моето лае като излезем за 5-10 мин., но спира. Не знам обаче като се върна на работа да не стане по-зле. Ако пък са съвсем отскоро в новото жилище може и да не се е адаптирали още. Ако пък са на първия етаж много кофти. На съседката й бяха оставили едно кученце да гледа, но на първия етаж всички хващат асансьора, а то усетеше ли човек на етажа лаеше. Ужас беше. Дано не са на първия етаж/партер.

# 5
Arielle, ти не беше ли извън България? При вас няма ли зоополиция? Ако има, това е органът към който можеш да се обърнеш за неглижиране на кучето. Иначе да, треньор може да помогне, но само ако те искат да се занимават.

# 6
  • Melmak
Ариел, ако още си в чужбина виж какви са възможностите за зоополиция. В България няма какво да направиш много, в цивилизования свят би трябвало да има как да се реагира. Животинката ако не е добре там, сигурно има кой да вземе отношение.

# 7
Към кого да се обърнете? Ами, към собствениците на кучето. Кажете им какво се случва докато ги няма и че трябва да поработят над това. Кучето лае, защото е само, не защото не е разходено.

Какви приюти, какви 5 лева...

# 8
Е защо е само...да си го вземат с тях на работа. Те не го чуват...но съседите кучета ги яли..така ли? 
Кой е длъжен да слуша виене нон стоп. Такива 5 лева.....идеята за приют е резонна доста.

Общи условия

Активация на акаунт