На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 172
  • 644
  •   1
Отговори
# 435
Мами,пиша за малко кураж!Утре ми е секциото,първо детенце,пет години борба,инвитро.Представяте си колко развълнувана и същевременно уплашена съм.Опитвам по всякакъв начин да се успокоя,но не става.Как се справихте с този стрес,приемам всякакви съвети?

# 436
Стискам палци, Петя! Всичко ще бъде наред!

# 437
А освен боди с къс ръкав, слагате ли ританки/панталонче или само по боди?
Моето момиче си го обличам с къс ръкав без ританки и така се разхождаме, като имам и муселинова пеленка за всеки случай ако реша да я завия. Като цяло, бях чела, че за да се разбере дали на бебе му е топло е най-добре се усети главичката над тила дали е топла. Така ние разбрахме, че я навличаме в началото с дълго ръкавче и ританки, а тя милата много плачеше, явно от жега.

# 438
И още нещо, оставяте ли бебчетата в стая с климатик, предполагам, че не е добра идея, но в същото време е доста горещо вкъщи и се чудя какво да правя...

# 439
Здравейте и честити нови бебчета!

Петя успех мила, ще видиш че няма нищо страшно! Помни, че тези хора всеки ден правят това по няколко пъти! Hug

Да се включа и аз, гледам бая теми сте засегнали:
- От няколко дена сме вкъщи и вече имаме над седмица живот на този свят! Още е много трудно да се напаснем откъм ядене и спане, в болницата си правеше по-дълъг сън/почивка на коремчето, но вкъщи явно ще ни изпитва още Grinning
- И нашия е неспокоен от вчера, не съм сигурна дали не започват колики, даваме Биогая по препоръка на педиатърката.
- За обличането: и аз се чудех, в нас е около 25 градуса, а той е с дълъг ръкав ританки и изглежда му е добре. Не знам дали не прекалявам. Grin
- Все още не сме излизали, но плануваме най-скоро и то вечерно време, когато разхлади малко, а ние сме в кондиция. Sweat Smile
- След секциото почти нямам болки вече, прибира се коремчето и докторката каза всеки ден да слагам колана. И аз се чудя колко стегнато и залагам на това да усещам че съм с него, но не и така че да не мога да дишам Sweat Smile
- За климатика: от лекции, зная че няма проблем, стига да не духа директно в бебока. В болницата даже го пускахме със съквартирантката и спирахме, ако ни ставаше хладно. Даже старшата сестра каза евала, че само ние и още едни жени са се престрашили. Бих препоръчала, може би да изчистите филтрите и давайте смело. Бебета държали на хлад, но не и на жега, казаха в една лекция.
- за храненето: ние сме на смесено, като аз се цедя, но е много тегаво, защото изпускам часове и тн. И лявата ми гърда поради някаква причина е в стачка и днес следобед нямаше нищо, започнах лактил и стимулация, та да видим. Иначе вадя малко - около 30-40мл общо. Но това без да е кърмен. Ще видя колко ще изкарам така. Чувствам се малко съдена от хората, че видиш ли не кърмя. Не спирам да си повтарям, че всеки сам си решава кое е най-добро за него.
- И последно вкъщи: готвим и от време на време ни носят храна, за сега се справяме и даже е относително чисто. Пералната и сушилнята, и при нас са най-работещите уреди + ест. стерилизатора. Наистина е добре, че мъжа ми си е вкъщи, че не знам как щях да се оправя.

Стана малко дълго, но исках да ви споделя и аз как сме 😀

# 440
Пете, ще мине и това ,утре ще си гушкаш рожбата и това е най-хубавото, аз се спасявах с бахови капки и гледане на някакви видеа за мода примерно, за тон и подтон на кожата....пълни глупости с една дума, само да не мисля за операцията. Преди операцията ми сложиха някакво успокоително явно беше, но ми стана толкова лежерно и хубаво, че не ми се излизаше от там... Така че... Успех! Всичко ще е наред!!!

# 441
Пете, ще мине и това ,утре ще си гушкаш рожбата и това е най-хубавото, аз се спасявах с бахови капки и гледане на някакви видеа за мода примерно, за тон и подтон на кожата....пълни глупости с една дума, само да не мисля за операцията. Преди операцията ми сложиха някакво успокоително явно беше, но ми стана толкова лежерно и хубаво, че не ми се излизаше от там... Така че... Успех! Всичко ще е наред!!!
Падам се 37+4 и се тревожа,да не би да не е готова и да е в кувиоз.Много бързат лекарите.

# 442
И моето първо бебенце се роди в 37 седмица и нямаше проблем, не беше в куриоз, веднага ми го дадоха.

# 443
Петя, успех! Всичко ще мине безпроблемно и утре ще гушкаш бебока. Аз си повтарях точно това, че след има-няма 12 часа ще видя най-накрая кой така ме риташе последните месеци и че лекарите знаят какво правят и кое е най-доброто за мен и бебо. И за болницата си бях свалила няколко епизода на любим сериал, за да се разсейвам. 😊

# 444
Момичета, започнаха ли да будуват бебетата ви? Моето понякога не заспива веднага и се ошаквам, яде ли й е, спи ли й се, не знам какво да я правя, понеже мрънка, не иска на ръце, не иска в леглото, не разбирам какво иска...

# 445
И ние сме в такъв период. Вече бодува, лошото е, че и през нощта имаме тези моменти....... Не иска на спалнята до нас, на ръце ако е трябва да обикалям или постоянно да сменям позата.....горе долу през ядене спи.
Момичета, започнаха ли да будуват бебетата ви? Моето понякога не заспива веднага и се ошаквам, яде ли й е, спи ли й се, не знам какво да я правя, понеже мрънка, не иска на ръце, не иска в леглото, не разбирам какво иска...

# 446
Нашият през деня си будува без плач, показвам му контрастни карти, защото вече се позаглежда, гушкаме се, слагам го на активна гимнастика за кратко, колкото да му поклатя някоя шумяща играчка, отново се позаглежда. Вечер обаче будува доста, от коликите доста плаче и успяваме да го приспим по различно време. Ако имаме късмет е към 1-2 и спи непробудно до 5-6. Снощи късметът ни беше в 4 сутринта, спря да плаче, но отказа да заспи, а ако го сложиш в кошарата и почва рев.

# 447
Малко със закъснение,вчера 19.06 в 10:44 се роди нашата Самуела,планово секцио 37+4.
2900 кг,50 сантиметра,добре е мишчицата.
При мен беше голям зор за съжаление,мина секциото болките бяха брутални,доцентът каза,че матката била отпусната не контрахирала добре и заради опасност от кръвоизлив ме оставят в интензивно 24 часа.Включиха за 24 часа окситоцин и друго,да предизвиква контракции,буквално си раждах.На всеки половин час идваха и натискаха матката да контрахира,предсавете си да натискат в раната около 30 пъти.Отгоре бях с тежести лед и пясък и за капак от тръбата на пълната упойка се давех в храчки,кашлица с рана без коментар,едва дишаш.24 часа проверяваха за кървене.На другите сложиха обезболяващи,на мен не,защото ще успокои матката,а ние целим контракции.Дойде на 6ти час рехабилитатор да ме вдига в това състояние.До днес до 13 часа без храна ,водата беше напоена марля.Благодаря на Бог и на доктора,днес към 14 часа ме свалиха в стая,раздвижиха ме и ми докараха малката за 1 час да и се порадвам. Вече съм по-добре,опитвам да ставам,захранват ме с кисело мляко и се надявам лека полека да се възстановя.Важното е да сме живи и здрави!

# 448
Малко със закъснение,вчера 19.06 в 10:44 се роди нашата Самуела,планово секцио 37+4.
2900 кг,50 сантиметра,добре е мишчицата.
При мен беше голям зор за съжаление,мина секциото болките бяха брутални,доцентът каза,че матката била отпусната не контрахирала добре и заради опасност от кръвоизлив ме оставят в интензивно 24 часа.Включиха за 24 часа окситоцин и друго,да предизвиква контракции,буквално си раждах.На всеки половин час идваха и натискаха матката да контрахира,предсавете си да натискат в раната около 30 пъти.Отгоре бях с тежести лед и пясък и за капак от тръбата на пълната упойка се давех в храчки,кашлица с рана без коментар,едва дишаш.24 часа проверяваха за кървене.На другите сложиха обезболяващи,на мен не,защото ще успокои матката,а ние целим контракции.Дойде на 6ти час рехабилитатор да ме вдига в това състояние.До днес до 13 часа без храна ,водата беше напоена марля.Благодаря на Бог и на доктора,днес към 14 часа ме свалиха в стая,раздвижиха ме и ми докараха малката за 1 час да и се порадвам. Вече съм по-добре,опитвам да ставам,захранват ме с кисело мляко и се надявам лека полека да се възстановя.Важното е да сме живи и здрави!

Божеее, Петя, да ти е жива и здрава рожбата.

Измъчила си се, но всичко ще бъде наред.

Бързо възстановяване!❤

# 449
Момичета,имам дискомфорт при пишкане,предполагам,че е от катетъра който ми сложиха при секцио.Странното е,че секциото беше преди 10 дни а преди 2/3 дни започна дискомфорта.Утре ще пусна стерилна урина ,но докато излезе може ли някой да препоръча нещо подходящо при кърмене.Другият проблем е хемороиди ,ама големи …Не мога да си седна на дупете при лежане също боли.Постояно се мажа и се мия със студена вода.Някой ако има сходен проблеми решение ще съм благодарна🙏Още се възстановявам от операцията и ако успея да си подпомогна с добавки и нещо подходящо докато се закрепя ще е добре.
Моето момче е на 10 дни от 2/3 дни е страшно.Иска да суче през час,през20 Мин.От днес се опитвам да му въведа режим нз 3 часа.Обаче сънят му го няма никакъв.Не знам дали като е на 10 дни и вече не запичва период на будуване.До момента почти нямаше будуване.Той като суче и заспива и ако си го оставя на гърдите спи 2/3 часа,но с тея хемороиди няма как да издържа😅😅😅😅.Обаче нали трябва да го оригна и от там нататък няма заспиване…Вие как сте?Как върви при вас?

Общи условия

Активация на акаунт