На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 337
  • 644
  •   1
Отговори
# 615
Да се запишем и ние с първите колики на ден 20ти.Свиване на крачета,силен плач,пръцка,коремчето пука,спи и се буди с плач...ясна е ситуацията.Почнах Био Амика 7 пъти по 5 капки...преди храна.Поръчах този колан с черешови семки,дано помогне,че е жива мъка да го гледаш как се мъчи.

# 616
Момичета вие по-колко мл АМ или кърма давате на бебета си ?Моето е на 31 дни яде по 120/130 АМ Или Кърма  и няма засищане😅Радвам се,че си хапва ,но все пак да си сверя часовника.Кначе чета ,че по 100 /110 е за този период

# 617
Моят е на 110/120 + кърма Joy Имам чувтсвото, че е много, но иначе е гладен. Смуче си ръцете и си прави синки, и плаче докато не си дояде. Понякога му се случва на отделни хранения да приема по 90, понякога по 60, но основно е 120. Кърмата ми си намаля, а и без това беше малко, та не знам колко поема. Коликите минаха от около седмица, плаче си за други неща вече, пак си има газове, но не плаче от тях, няма и истеричен рев от "нищото". Изкарахме на Абоколикен с Лайка + Омнибиотик Панда + чай на Bekley Успокоителен за бебета (в дозировка макс 30мл). На 6седмици е. Малко по малко започва да пропуска среднощното хранене като заспи и се буди след 5-6 вече. През деня иначе си яде на между 3-4ч.

# 618
Момичета вие по-колко мл АМ или кърма давате на бебета си ?Моето е на 31 дни яде по 120/130 АМ Или Кърма  и няма засищане😅Радвам се,че си хапва ,но все пак да си сверя часовника.Кначе чета ,че по 100 /110 е за този период
Моето е на 23 дни,от сесмица яде по 80-90мл Ам,които не винаги изява.На прегледа тази седмица я теглиха,педиатърката каза,че трябва да качва 150/200 грама на седмица,а е качила 300грама и едва ли не ми каза да я огранича,а тя е гладна,хапе си ръцете,плаче,яде на 2,5-3 часа.Не мога да разбера,всички по учебник ли качват,а и тя е родена 2.900 кг в 37 ма седмица,не е едра и има да наваксва.Вие как мислите,трябва ли да я огранича?

# 619
Аз давам 120мл АМ през деня и преди лягане 140мл уж да спи повече и да пропуска едното хранене. Засега успява да направя 4-5 часа пауза нощно врене, но през деня си търси храна на 3 часа.
На 1 месец и 10 дена е.
При нас коликите също отшумяха, давам Инфакол само вечер. Спрях му Био Гаята понеже само се гърчеше от нея.
До онзи ден беше 4700 - хапва си момчето 😀

# 620
Нашият е на 1 месвц и 2 дена и яде по 100-110 през деня и 120 преди лягане. Храни се на 3-3,5 часа през деня и започва да пропуска първото хранене през нощта. Аз в началото се притеснявах да не го прехранвам, консултантката по кърмене ми каза, че е наддал много за 15 дена от изписването-над 600гр и че правилото било 150мл на кг тегло количество мляко за деня. Тогава се замислих дали да не го ограничаваме, нооо няма начин 😅 той си хапе ръцете, гърчи се, няма как да не му давам да яде. Педиатърката ми обясни, че гладът при бебетата бил свързан с болка в коремчето и това съвсем ме отказа. 😯
На прегледа на 30тия ден беше 4600гр, което си е абсолютно в нормите, но на дължина вече е над 56см. Педиатърката ни каза, че той расте доста на височина и спокойно можем да му даваме да си хапва и повече. Така че, всичко е строго индивидуално и си зависи от детето. 😊
Ние сменихме Биогая с Омнибиотик Панда и даваме Биоамика за коликите, Еспумизан само при нужда.

# 621
Аз не мога да си представя да не му давам колкото му се яде, защото точно се гърчи, плаче със сълзи и като си доизпие млякото е спокоен, усмихва се. На 30я ден беше 4570г и 56.5см (роден е 51 и 3360г), външно не изглежда дебел или много пухкав, а нормално. Аз също го оправдавам с това, че и на височина дърпа бързо, сега е малко над 5кг, а за дължина не сме го мерили, но всичките му дрехи 62 размер са му къси или изпънати и затова сме на 68 Grinning

# 622
Аз си мислих, че ще ми се карат вчера на контролния в Токуда, защото се роди в 37ма 2890 гр. Приеха я по спешност на 30ти в Токуда и я иьписаха на 2ри юли 3240 гр на антирефлуксно мляко. Аз обаче на своя глава махнах антирефлуксното и минахме само на кърмене. И така от 2ри до 10ти качи 600 грама. Лекарката в Токуда обаче не ни се скара и каза, че е окей това тегло. Пита за колики и казах, че не подозирам защото не плаче с часове. Споделих, че от 2-3 дни обаче плаче по 10-15 секунди по време на хранене и продължава да яде, като има и газове, които я мъчат. Не ми каза нищо по въпроса. Според вас това колики ли са или нещо друго? Педиатърката ни е в отпуск и няма как да питам.

# 623
А по колко хранения ,все още ли 8 или с количеството намаляте и броя на хранения?
Вчера забелязах,че има зъбче и може и затова да е раздразнителен и да иска да яде и постоянно си гризе ръчички и реве,като аз го приемам за глад ,но свга с тва зъбче нз.към 15 изяде 120 мл кърма към 17  95 Мл Ам.и сега пак иска да яде…Вече ме е страх да му давам храна…Има газове ,ака на 24 часа 1 път.На хипкомжиотик сега се сещам ,че пише 5 седмица 120 мл вода +4 лъжички ,той сега е на 31 дни така ,че го смятам към 5 та седмица на схемата нали?

# 624
Нашият е общо на 6 хранения (понякога 5 в последно време, яде към 23-24ч и заспива почти до сутринта) - на около 4 часа яде, сам си проплаква като е гладен, след почти всяко хранене ака, също сме с Хип. На 31 дни карахме вече със схемата за 5та, но беше много раздразнителен и крив, отказваше да спи. Бях чела за скоковете в растежа към 4-5 седмица и раздразнителните им периоди. Не е ли много рано за зъбче? От снимката ми изглежда да има къса юздичка на езичето, което май създава на бебенцата проблеми с хранене/засукване. Тук има и статия от Хедра по темата
https://xedra.me/%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0-%D1%8E%D0%B7%D0%B4%D0% … 0%B8%D0%BA%D0%B0/
Иначе при нас проплаква и прави паузи при храненето, защото му е запушен носът и не може да си вземе въздух докато суче, та му слагам физиологичен разтвор и пооправя положението,

# 625
Ох ние сме на 9 но половината са кърма и тя нали не засища много .Освен сега и аз да му вдигна на 130 та да намали бр хранения.Да при на също е доста раздразнителен,вчера пак добре спа .Имаше 2х 2/3 часа дневен сън,което е рядкост.Отностно юздичката не знам,имах проблем с кърменето ,беше болезнено и затова почнах да се цедя.Не знам и кой тр да я види тази юздичка дали е в норма,от болницата или педиатър.За зъбчето е рано ,но е твърдо и пробило венеца

# 626
Аз го кърмя и дохранвам с млякото, защото ми е малко кърмата, а когато суче повече не съм сигурна, че му е много хранителна. Имаше кратък период, за няколко дни, в които пробвах да е само на кърма - теглихме го и на везната, та не наддаваше добре, а беше на минимума и затова се върнахме към дохранването. Но от началото сме на смесено хранене на 3часа и едва сега започна да разрежда на около 4, понякога 3, или 3 и половина. Имало е изключения, когато на 2 часа искаше да яде (май около 4та седмица беше), но беше за кратко.
За юздичката май УНГ трябва да погледне. При нас таткото е бил така и затова беше едно от първите неща, за което проверихме и малкия, когато не можеше да суче, но не се вижда нищо при него. Мисля, че Rarina беше споделила, че и нейното бебенце е с къса юздичка.

# 627
Момичета, точно темата с количеството храна  ми е най-актуална.

Да, на нас консултант по кърмене ни обърна внимание на късата юздичка, като минахме и през УНГ и я цепнаха, стана бързо и веднага видях разлика - суче по-лесно и не ме боли. На снимката юздичката май наистина е късичка, може да посетите УНГ.

Аз също съм била с къса юздичка, измъчила съм майка ми при сучене - рани, болки. И чак на 10-11г са я установили и резнали. Ако не се реагира рано, може да има и лек говорен ‘дефект’ или по-скоро не много чиста дикция.

За храненето - тъжно ми е много, толкова естествено и лесно тръгна кърменето, но последната седмица - як cluster feeding на 40-50 мин, имах по 14 хранения на ден, измъчих се. Все плачеше, смятах, че са колики, бяхме в Токуда на контролен и той заплака по същия начин - казаха, че е яко гладен Sad. За 1 месец - 600гр и 5см е наддал, теглото било в долна граница и ми заръчаха да се цедя и да целя 100мл (1 месец и 2 дни). Да, ама само сутрини имам над 100мл, след това - 60-70 събирам едва-едва. Та бързо ми замина замразената кърма, но как се успокоява след като е изпил нормално количество. Сега дадох АМ за пръв път. Много ми е сложна цялата схема с миене, стерилизиране, едва намерихме подходящ биберон. Филипс не хареса два вида, NUK perfect match е топ обаче, пак по препоръка на консултант по кърмене.  Да видим как ще е, вие как приготвяте - аз с бебешка вода, затоплена до 50градуса в кана, после чакам малко да изстине и давам. Така де, веднъж само пробвах😀 Много време ми отне, а и като плаче от глад.. а навън как приготвяте АМ, термосите колко време държат?

Защо така с тая кърма, как намаля без причина. Яд ме е, защото е много по-лесно просто да извадя на момента гърда, сега само стерилизирам и пресмятам градуси😀

# 628
Ами ние още смр като първобитните😅защото от скоро  сме на смесено хранене и не дме измислили кскво дя вземем кана с градуси  или има машини за мляко .Та ние варим вода и после я сипваме в термос  и от там цяла нощ даже и през деня си седи топла .Даже за навън ми е доста удобно слагам си млякото (прахта)в шишенцето и ди нося термос и сламка за дя не го раздрусвам
Изобщо не се бях замисляла за тая юздичка ,че може да е проблем защото все съм чувала ,че имат проблвм със засукването ,а при  мен беше болезнено

# 629
Ние имаме нагревател на NUK. В шишенцето му слагаме вода Бебелан толкова мл, колкото е по схемата. В нагревателя няколко к.лъжички вода (шишетата ни също са на Нук и имаше в указанията колко вода за шишетата от различните серии и мл, сега за 120 вода слагам 5к.л), водата се топли за секунди, след това слагам млякото, разклащам въртеливо шишето докато се разтвори. До няма и няколко минути му го давам, понякога си го подготвям малко преди да почна да го кърмя, а понякога след кърменето и веднага му го давам. Изобщо спрях да се филмирам с градусите, на Бебелан водата е готова за употреба, та просто я загрявам в нагревателя и слагам млякото. Не сме имали проблеми. Основните ни шишета са стъклени 2x250 и 2х150, не винаги стерилизирам веднага, защото винаги имам готово стерилизирано шише за следващото хранене та после директно ги измивам хубаво и в стерилизатора пускам след това. Цялото приготвяне на млякото ми е макс 2-3мин.
Днес му правих млякото навън - термосът още беше задържал водата - около 2ч след затоплянето й (не съм пробвала за по-дълго време) + в контейнерче за мляко на Нук си бях сложила дозата (като ходеща реклама съм Joy ). Просто ги смесих двете в стерилизирано шишенце и ги разбърках.

Общи условия

Активация на акаунт