Отговори
Колебая се между специалностите "Компютърно и софтуерно инженерство", "Интелигентни системи и изкуствен интелект" и "Киберсигурност". Ако сте наясно със специалности, ще се радвам да чуя какво е вашето мнение и съвети за мен. Благораря предварително!

# 1
  • Beyond the stars
Отвори учебните планове и виж какво реално се учи. Може да се окаже, че разликите не са толкова големи, а само заглавията звучат тренди.
За първата съм аз, основно защото няма за цел да привлича със заглавие и вече има традиции в преподаването.

# 2
Колега, насочил си се към инженерни и ИТ специалности, а не знаеш как да търсиш и синтезираш информация? Това е несериозно. Намери учебните планове, сравни ги и вземи решение. Ако не успееш, не записвай ТУ, защото ще изгориш още след първи семестър. Късмет!

# 3
Моля  и аз за мнение - за специалност Приложна математика и информатика, Интелигенти системи и изкуствен интелект, Анализ на данни. Преподаване, реализация, минимални балове. Няма  как само от учебни планове и синтезиране на информацията да се набере необходимото, за да се направи правилния избор. Благодаря.

# 4
Дано намерите търсените отговори преди края на кампанията.

# 5
  • София
ТУ като цяло е добър университет и за трите специалности, според мен. Имат квалифицирани преподаватели и доста държат на материята, която се изучава. Разбира се всеки студент следва да положи и допълнителни знания, за да надгражда и да се развива.

Предвид с каква скорост се развива ИИ, и че в чуждестранни университети има дори психология свързана с ИИ, то със сигурност бих се спряла на Интелигентни системи и изкуствен интелект. Това е бъдещето и ще има реализация.

Компютърно и софтуерно инженерство може да се развива и надгражда и с курсове. Веднага се сещам за Софтуни.

Погледнете после и какви магистратури има.

# 6
Понеже питаш за мнение. Ако можеше да се върна назад, бих учил математика, вместо Информатика.
"Киберсигурност" не бих го взел насериозно като специалност. Ако искаш да работиш сериозно в сферата на киберсигурността, по-добре учи програмиране или математика.

# 7
Ако си добър по математика, избери изкуствен интелект. Ще има много хляб в това. Ще имаш нужда и от курсове извън университета, защото не вярвам да имат преподаватели на ниво в ТУ.

# 8
Искам да обърна внимание, че Интелигентни системи и изкуствен интелект е към факултета по индустриални технологии, а другите 2 програми са към факултет Компютърни системи и технологии.
Което не е без значение - учи се физика, материалознание, електроника - не е чисто компютърна специалност.

Така че, добре са ви посъветвали - първо разгледайте добре учебните планове.
От значение не е само потенциалната реализация, а това вас какво ви влече/ви се отдава повече.

Общи условия

Активация на акаунт