Две родили котки

• 460
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, всички ко
тколюбци!
За пръв път ми се случва да имам две котки, родили по едно и също време. Всъщност едната роди преди два дни , а сега другата ражда. Когато се роди първото коте и измяука обаче котката, която вече беше родила чу мяукането и пристигна с намерението да влиза в кашона на в момента раждащата. Страхувам се да не направи нещо на новите бебета, или да си ги присвои. За момента съм ги отделила, поне докато трае раждането, но после няма да е много възможно (живеем в каравана) и двете мами са свикнали със свободата си.
Какво ще ме посъветвате да направя за да са добре и мамите и бебетата?

# 1
Едва ли ще направи нещо котката на котенцата от другата котка. Женските котки имат инстинкт и приемат да се грижат и за чужди котенца. Тези котки явно навън живеят. Ако до котенцата имат достъп котараци, е възможно да ги убият, защото котката, като си загуби котенцата, отново се разгонва, ако не е кастрирана. Помисли за кастрация. Ако оцелеят всички котенца и котките раждат два пъти годишно, накрая на всяка година ще имаш по 7-8+ котенца от котка, женските от които след по-малко от година ще са способни също да родят.

# 2
  • До хладилника, който обичам
Дръж ги разделени 1-2 дена, да се успокоят и наредят всяка със своите котенца, после ги смеси. Не е изобщо необичайно да кърмят чуждите котенца наред със своите - имала съм котки, родили по едно и също време, котенцата нямат предпочитания, стига някой да дава мляко, редуваха се да кърмят.
Понякога може да се случи котката да предпочете малко по-развитите котенца пред своите, т.е. родените по-рано, но е рядкост и тогава просто се разделят за няколко дена всяка със своите. В повечето случаи просто ги гледат заедно и всяка кърми който дойде.
Могат да се кастрират, докато още кърмят, след като малко поотраснат котенцата, но преди да се отбият (котките са готови за разгонване преди да са отбили още), ветеринар ще каже най-добре, но мисля, че 4+ седмици след раждане е ок.

# 3
Улични котки обикновено се разгонват и раждат само веднъж годишно и това става през февруари и раждат края на април или началото на май. До октомври си гледат котетата и тогава ги гонят защото в природата им е да се поохранят и подготвят за зимата и няма как втори път да се разгонят освен ако на ранен етап са загубили малките. Имах дворна котка, която роди през май, но явно котараци изядоха малките, разгони се и роди повторно края на юли и въпреки че малките не бяха готови за самостоятелен живот пак ги разгони през  октомври за да се поохрани и подготви за зимата. Малките оцеляха само защото ги хранех през зимата.

# 4
  • SF
Заглавието на темата обаче е страхотно!!! Две родили котки. Simple Smile

# 5
Заглавието на темата обаче е страхотно!!! Две родили котки. Simple Smile

За пръв път гледам едновременно две родилки. Котките живеят на къмпинг, но и двете решиха да родят в "обятията ми". Първата дойде да ме извика най-демонстративно, застана срещу мен и започна настойчиво да мяука, гледайки ме в очите. Направих ѝ място, където да роди и започнах да я галя. Само да си дръпна ръцете за секунда от нея и тя започваше да протестира. Три дни след това пък другата (нейната дъщеря от миналата година) цял ден ме гонеше и искаше да седи в мен. Вечерта легна до мен по гръб и мъркайки и галейки я по коремчето започнаха контракциите (когато и писах темата)
В крайна сметка на следващия ден малката държеше да лежи при майка си и първите бебета, те вече сучеха и от двете. Аз просто добавих новите бебета, които също бързо се адаптираха и към двете мами. И сега двете лежат заедно и си гледат 9те дечица, много са трогателни!!! Надявам се да им стигнат кърмата и силите да ги отгледат с общи усилия!

Общи условия

Активация на акаунт