Десетокласници 2025/2026

• 25 247
  • 576
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
И при моя се заформи драма с географията, но от друго естество. С малкия нали са географи, нямат проблеми с материала. Иначе той чака с нетърпение 11 клас, за да се отърве от физика, химия, биология. Тази част от биологията, която учат сега е една от малкото, които помня аз от училище и ми е много интересна. Седнах да чета - майко мила, толкова разширено и допълнено от мое време ми се видя,че едвам схванах половината. А се имах, че разбирам темата....

# 571
  • София
Ооо, говорете ми за география Simple Smile Явно не сме сами, и явно е мода в МГ-тата от край време, миналата година се учиха всички столици на всички държави по света, вкл някакви никому неизвестни в Океания,  и още, и още. Очаквам включаването тази година, но след като голямото дете при същата учителка две седмици преди края на 12 клас, преди профилите, целия клас имаха по една оценка 4 или 5 повече не е нужно да презентирам. На мен в у-ще ми беше най-омразния предмет, поради същата причина. Иначе наизустяването на определен обем безмислена информация намирам за полезна, за тренировка така да се каже, но все пак, някаква граница е нужна.

# 572
Аз от моето време в училище по география помня цялата жп-мрежа на България, барабар с гарите, където линиите се пресичат. Grinning Нямам нищо против да учат това, картата трябва да се познава. Е, сега, село Крива бара къде е, може и да се пропусне. Но да се чудиш, в коя планина е Дяволското гърло, малко не ми е ОК. Не може да се разчита цял живот на това, че Гугъл мапс ти е в джоба и хептен да си нямаш понятие, кое къде е.

# 573
Явно навсякъде се учи стабилно География в 10 клас. При нас са 3 или 4 часа седмично. Не си спомням по наше време да е имало такова нещо, хем бяхме с подготвителен клас.

# 574
Явно навсякъде се учи стабилно География в 10 клас. При нас са 3 или 4 часа седмично. Не си спомням по наше време да е имало такова нещо, хем бяхме с подготвителен клас.
Последни възможности, кой каквото научил, научил, после цял живот на спомени Simple Smile))

# 575
Общата култура е жестоко нещо. Нека, нека. Ей го на, в събота под прозорците ни отново имаше открит урок по анатомия и частта от химията с опазване на околната среда, но и чистата химия откъм детонациите. Наполовина завършени медици щъкат из територията. Някои и подходящо татуирани, за да акцентират и за класичестата си насоченост, религиозни ценности и огромен интерес към материала от 10.ти клас. Може би наистина е важно да се учат обекти по география.  Ако се бяха сетили какво се учи в този клас, нямаше да пропътуват стотици километри, спирайки през не знам колко бензиностанции, за да заредят с бира, но да ползват София за обсерватория /това по вица за чукча, който на луната щял да си прави консерватория и обсерватория/.  Но пък са отличници по музика. Тенорите са аматьори. А по изобразително ... Разкошно. Както винаги.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 09:29 от рони

# 576
Вкъщи кипи редовен спор относно географията между десетокласничката и второкласника. Той е много запален и постоянно учи нови неща, а тя често му казва, че се занимава с глупости, от което следва кавга и понякога опит за физическа саморазправа.

Общи условия

Активация на акаунт