От кой матрак сте доволни? - Тема 11

• 6 179
  • 86
  •   3
Отговори
# 30
  • София
Здравейте,

В търсене съм на нов матрак  - 180/200 средно твърд. Лягах, пробвах, но от 1 минута не мога да преценя. По хотели най-много ми допадна Нани кинг лайн,.но нашият размер е 3600 лв. и някак не мога да си представя, че материалите в един матрак може да оправдаят подобна цена. Та има ли нещо, което да предлага същия комфорт или да продължавам да чакам оферта за Кинг лайн?

Пробвайте iSleep Infinity.

# 31
Търся отзиви за турските спални My visco. Ако някой има мнение нека да сподели, в нета не намирам нищо за този бранд

# 32

Много бях скептично настроена към iSleep, но някак мъжа ми ме убеди да вземем Supreme. Казвам го за втори път в темата, но за мен това са едни от най-добре похарчените ми пари.

# 33
Ще следя и аз.Търся матрак,който няма да е закрепен за повдигащ механизъм,еднолицев...

# 34
  • София
Матраци Flexo някой вземал ли е? Случайно ми попадна а в нета и много положителни отзиви. Така ли е наистина, качествени ли са?

# 35
Матраци Flexo някой вземал ли е? Случайно ми попадна а в нета и много положителни отзиви. Така ли е наистина, качествени ли са?

Да не става дума за Flexo Memory? Фирмата е Mattro.
Ако е това - и аз видях рекламата им (тогава чух за тях) и на място в магазина го избрах. За месец вече ползване ми харесва. Точно необходимата твърдост, която търсех е. Вижте в сайта и ходете да пробвате. Че онлайн само не е идея да се поръчва

# 36
Здравейте,

Някой има ли информация за плътностите на ядрата на Nani Sirena Memory Fresh и iSleep Vitalcare? Много е некоректно тези марки да не предоставят подробна информация. Коя от двете марки използва по-качествени и по-издръжливи материали?

# 37
  • София
Здравейте,

Някой има ли информация за плътностите на ядрата на Nani Sirena Memory Fresh и iSleep Vitalcare? Много е некоректно тези марки да не предоставят подробна информация. Коя от двете марки използва по-качествени и по-издръжливи материали?

Аз пробвах и на двете марки матраци (не конкретно тези), но моето впечатление е, че iSleep са по-добрите. Такъв и поръчах (ще дойде чак през септември, че август ни няма, та няма да мога да дам отзив скоро).
Друг е въпросът, че като ходих в шоурума на iSleep, се оказа, че те са дистрибутори и на Magniflex и консултантката дискректо ми каза: "Шо не си вземете Magniflex, пяната им е по-добра?" Ами по-добра е, но не си намерих моя матрак, а лягах на всички. За цифрите да не говорим.

# 38
Здравейте,

Да, и аз стигам до подобно заключение.

След допълнителни проучвания и разговори с двете фирми установих, че сърцевината на „Нани“ не е високоеластична пяна. Моделът е Kovafoam N4035 – стандартна пяна с по-висока плътност (35 kg/m³). Смятам, че е некоректно фирмата да посочва, че при тези модели сърцевината е високоеластична пяна.

При „Isleep“ плътността е 28 kg/m³, но по видеата пяната изглежда синя, което предполага, че може да е високоеластична, а не обикновен дунапрен.

Може ли някой да потвърди?

Здравейте,

Аз пробвах и на двете марки матраци (не конкретно тези), но моето впечатление е, че iSleep са по-добрите. Такъв и поръчах (ще дойде чак през септември, че август ни няма, та няма да мога да дам отзив скоро).
Друг е въпросът, че като ходих в шоурума на iSleep, се оказа, че те са дистрибутори и на Magniflex и консултантката дискректо ми каза: "Шо не си вземете Magniflex, пяната им е по-добра?" Ами по-добра е, но не си намерих моя матрак, а лягах на всички. За цифрите да не говорим.

# 39
  • на майната си
Здравейте,

След допълнителни проучвания и разговори с двете фирми установих, че сърцевината на „Нани“ не е високоеластична пяна. Моделът е Kovafoam N4035 – стандартна пяна с по-висока плътност (35 kg/m³). Смятам, че е некоректно фирмата да посочва, че при тези модели сърцевината е високоеластична пяна.

При „Isleep“ плътността е 28 kg/m³, но по видеата пяната изглежда синя, което предполага, че може да е високоеластична, а не обикновен дунапрен.

Първата цифра е плътност, втората твърдост. Високоеластичната /HR/ пяна е над 30 - 35 най-често.
4035 би трябвало да е доста плътна пяна, но не крайно твърда - аз бих я предпочела за ядро, предполагам, че има добавени комфортни слоеве към нея. 28 е съвсееем базова пяна, за бюджетни модели, а цветът няма отношение към вида пяна.
Естествено пяна с еднакви цифри от различни производители може да има различно усещане.
За моделите матраци не мога да кажа нищо - коментирам материала на ядрото.

# 40
Kovafoam N4035 е стандартна пяна (https://www.kovafoam.com/products/#kovafoam-n) – не е високоеластична. На теория тя е по-издръжлива от пяната на Isleep, но тъй като Isleep използва високоеластична пяна, тя би трябвало да действа повече като пружина. В IKEA, например, използват комбинация от двата типа пяна, но матраците им са твърде тънки.

Здравейте,

Първата цифра е плътност, втората твърдост. Високоеластичната /HR/ пяна е над 30 - 35 най-често.
4035 би трябвало да е доста плътна пяна, но не крайно твърда - аз бих я предпочела за ядро, предполагам, че има добавени комфортни слоеве към нея. 28 е съвсееем базова пяна, за бюджетни модели, а цветът няма отношение към вида пяна.
Естествено пяна с еднакви цифри от различни производители може да има различно усещане.
За моделите матраци не мога да кажа нищо - коментирам материала на ядрото.

# 41
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И двете спални на майка ми са с матраци ТЕД и спя божествено на тях. Мемори пяна е моето легло,мисля.

# 42
Здравейте , аз съм в малко по-различен въпрос. Поръчахме си боксспринг легло с матрак, който е 35 см. От къде вие си купувате чаршафи с ластик за толкова висок матрак , както и препоръка за протектор за матрака ?

# 43
Аз тотално се обърках от толкова много проби. Имам чувството, че всички са еднакви.
Двуомя се между MASSAGIO DELUXE и MAGNIGEO на Магнифлекс.
Ако някой ползва тези матраци, ще се радвам да сподели!

# 44
Масажио делукс го имаме, за мен е прекалено мек. По-твърдите дават по-добра опора на гръбнака. За мен никак не са еднакви различните модели.

Общи условия

Активация на акаунт