Медицински университет - Тема 3

• 46 565
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Току-що дъщеря ми получи съобщение от МУ, че 22 задача няма да участва в оценяването. В нашия случай не е справедливо, защото дъщеря ми го е разбрала правилно и го е написала по зададените критерии. Явно наистина тази задача не е точно от сборника, но пък това щеше да е полезно за по-реално отсяване.
И при  нас така....решена е, но няма да я оценят

# 646
Току-що дъщеря ми получи съобщение от МУ, че 22 задача няма да участва в оценяването. В нашия случай не е справедливо, защото дъщеря ми го е разбрала правилно и го е написала по зададените критерии. Явно наистина тази задача не е точно от сборника, но пък това щеше да е полезно за по-реално отсяване.
И при  нас така....решена е, но няма да я оценят

А по какъв начин ще компенсират децата, които са си написали нещата? Не е ли редно ние като родители да попитаме това университета?

# 647
Дъщеря ми също я е разбрала правилно и я е решила. И то й е отделила доста време, защото е била обемна. Ужасно ще се разочарова.
Ами всичко ми затвърждава мнението - честито на зубрачите, които са научили сборника наизуст, темите наизуст и нещо в страни от наизустяването ги смразява, че и чак анулират задачата. Как ли ще мислят сами занапред? Силно се надявам да има избор и да НЕ избере този университет! Явно такива са правилата тук! Имах съмнения, сега съм сигурна!

# 648
Дъщеря ми също я е разбрала правилно и я е решила. И то й е отделила доста време, защото е била обемна. Ужасно ще се разочарова.
Ами всичко ми затвърждава мнението - честито на зубрачите, които са научили сборника наизуст, темите наизуст и нещо в страни от наизустяването ги смразява, че и чак анулират задачата. Силно се надявам да има избор и да НЕ избере този университет! Явно такива са правилата тук! Имах съмнения, сега съм сигурна!
Аз също! Ужасно ме разочароваха от МУ! И сега как изпит с една задача по-малко ще е съпоставим с предварителните? Много се изложиха…

# 649
Да анулират изпита и да направят нов!

# 650
  • БУРГАС
Много нечестно. Много време са изгубили по тази задача и съответно за другата са имали по-малко време. Всичко е, че някой от знаещите темата не се е справил и няма да получи нужната 6ца. Трябва да направим нещо. Как не ги е срам толкова очевидно, връзкаско. Децата, които са написали трябва да им се признае. Отделно, че са питали и са им казали, знаели, че има нещо. Заради тази двойна задача за последната задача
и останало 20 мин.,  написала е я много сбито, за да стигне до завършек. Тогава трябва да оценят максимално за решена задача, с не пълна теория.

# 651
Да анулират изпита и да направят нов!

Това е най-справедливото и за нас, понеже и при нас тази задача е вярна.
Ако има начин да направим някакво колективно предложение и да изразим позиция би било добре.

Звучи като голяма недомислица как да се справят със ситуацията.

И да се допълня - наистина не е изобщо съпоставимо с предварителния, защото тук ще се вдигнат оценките още повече без тази задача и ще изкарат реално по-висока оценка на по-лесен вариант.
Не знам дали е съвсем така, но е много разочароващо!

# 652
  • БУРГАС
Ще се дигне оценката на тези, които не им е вярна,защото са изгубили наполовина от времето, на тези които са писали и за второто. По този начин тези с фенола само имат повече време за задачите за описание. Ако с решена 22 напълно вярна и не написана 1 задача друга децата реално оценката им пада заради решена задача. Друго, че децата, които са я оставили за накрая и са я написали набързо, са най-щастливи, защото не са изгубили време и не са я описали както трябва.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:22 от anita_anita

# 653
  • до морето
Няма ли как да се противопоставим на това решение. Синът ми е супер разочарован. Отделил е повечето време за тази задача и му е напълно вярна, но на другите не е имал достатъчно време и има грешки. Изключително несправедливо е това  да не се зачита задача 22. За тези, които не са я решили е супер, ами другите, които са отделили много време за нея и е решена…?

# 654
Дали имаме основание за протест вероятно може да каже само някой юрист.

# 655
Дали пък някое важно дете не я е решило? Защо да я отменят при положение, че много деца са я решили иначе.

Освен писмо до ректора...

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:38 от Cygnus

# 656
  • БУРГАС
Ако има софиянци, телевизии да за действаме.

# 657
Това е най-справедливото и за нас, понеже и при нас тази задача е вярна.
Ако има начин да направим някакво колективно предложение и да изразим позиция би било добре.

Звучи като голяма недомислица как да се справят със ситуацията.
Прави сте, не е справедливо. Така наказват знаещите, защото са загубили много време, след това не им е стигнало времето на други неща.

Грешката е на съставителите на задачите. И гнева срещу тях от тези, които са се подвели и не са писали достатъчно (или дори нищо). И виновните търсят "решение" да замажат своята грешка - махат тази задача от отценяването. Но ощетяват решилите я. Не е ново. У нас на изпити със задачи (не само за медицина) се постъпва така.

Има по-справедливо решение на проблема, за което си заслужава да се борите. И то е намаляване на решените задачи (изискванията) за 6-ца.
Ще се опитам да обясня без много сложни сметки.
МУ не публикува точките (скалата) за оценяване, но все пак такава най-вероятно има.
(Пробвах да опиша пример с точкуване, но става сложно и трудно за разбиране).
Идеята на втория вариант е да се получава шестица без половин или една задача, но независимо коя.
Така децата, които са се подвели на грешната задача няма да са наказани.
Но и тези, които са загубили време и са я решили вярно - така ще им зачетат задача 22.  Но също ще ги компенсират с 0,5 или 1 друга  задача, за която не им е стигнало времето.

Съвет: съберете се 10-на човека (кандидати и родители), викнете телевизиите и действайте. Стискам палци и успех.

ЕДИТ: Супер е идеята на Cygnus за масови писма до ректора (с копия до телевизиите).

# 658
  • София
Биборана, нищо лично, но горното е  толкова "хлъзгаво" при липсващи в пространството скала и критерии за оценяване..  Никога няма да разбере човек колко, какво и как са му присъдили. Нали без това една от целите на тези изпити са и таксите за МУ - ми да дерзаят, ще съберат още пари, но поне да направят нов, "чист" откъм грешки  изпит. Знаещите пак ще се справят..Аз поне за това бих се борила.

# 659
Не знам дали решението за нов изпит е осъществимо. Това са дати, обявени преди повече от 6 месеца. Може някои кандидати вече да пътуват на някъде. Може би да обявят още един изпит, но с право и този да се ползва със зачетена задача? И аз не знам… Странното е също, че в мейла няма никаква аргументация защо се отменя задачата? Язък за реномето “ най-елитен МУ”. Само стара слава май…  Подобен гаф в нормална държава би имал сериозни последици, тук ще е “чудо за три дни”.

Общи условия

Активация на акаунт