Медицински университет - Тема 3

• 47 834
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Излизаше някакво потвърждение, но нямам спомен как точно изглеждаха нещата.

# 466
  • Сандански
Ето така изглежда потвърждението, което получихме на имейла. И ние платихме само 50лв. за кандидатстване, защото ще участва с оценките от предварителните.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 23:03 от didipp

# 467
  • София
А след като прикачихте дипломата, натиснахте ли бутон "Изпрати документи"?

# 468
# 469
  • София
А генерира ли ви състезателен картон  - с попълнени желания, който да разпечатате, подпишете и прикачите /карам по спомен от преди две години, но предполагам, че е същото/? Нямам спомен дали сме получавали някакво потвърждение на мейла.

# 470
Не, нищо. Навсякъде пише 'изчаква одобрение" и нищо от въведеното не може да се види. Само номер и резултати от предварителната. Очевидно става ръчно генерирането..

# 471
  • София
Ние не сме получавали такова съобщение като на didipp. Вчера сутринта подадохме.
Но как накрая пожелават успех на изпитите, след като подавате САМО за участие в класирането - плащането е 50 лв. - за участие в класирането. Недомислици големи! При нас също взеха 50 лв, защото няма да се явява на редовните изпити. Но пък не получаваме потвърждение.
Дали хората ще успеят да подадат в срок документите си, след като системата не работи както трябва?
Санака, нямаме генериран такъв състезателен картон.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 09:08 от Frau B.

# 472
Проблемът е, че повечето вчера си взеха дипломите, а има само 1,5 работни дни до крайния срок. Събота и неделя не знам работят ли.

# 473
  • София
Много ми е трудно така, като не виждам платформата, но нали първо има прозорец, в който редите желания - натискате съответния бутон - примерно Медицина. Помня, че после в прозореца, където се прикачват документи, горе в дясно генерира състезателен картон, в който са посочени подредените преди това желания и трябва да се принтира, подпише и прикачи, наред с дипломата. Не помня обаче дали го генерираше веднага или след одобрение на документите. Освен да са променили нещо в платформата от наше време, ама нали за изтитите ви генерираш документ за явяване /както беше и при нас/. Thinking

ПП. Сега прегледах ръководството - изглежда различно от наше време, така че игнорирайте писаниците ми за състезателен картон. Явно просто трябва да изчакате администратор да ви прегледа документите и ако всичко е наред ще получите уведомление по мейла, че кандидатурата ви е приета /като didipp/, респективно - уведомление за корекции, ако трябват такива. Просто изчакайте понеделник.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 08:22 от sanaka

# 474
Здравейте!

Ние ще кандидастваме в МУ- Варна и МУ- Плевен. Варна са качили вчера бройките, които ще приемат и въпросните *под условие. Позвъних да попитам за повече подробности относно тези 58 бройки. Те са допълнителни към обявените 152бр. За да кандидатстваме за тях обаче трябва да изберем и вариант за платено обучение. Ако сме приети платено обучение след това щяло да се изясни какво точно се прави и как се записва за бройките под условие, и как се избира лечебно заведение за договор. Казаха да си помислим добре преди да подадем документите си.
Сумата за платено обучение не е малка, а реално какви са условията, вероятно ще се знае чак след като са минали редовните изпити. Та се чудим как да постъпим 😒. Класирането за платено обучение е винаги след държавната поръчка, нали така?

Ако някое дете започне обучението си, а след година или две прецени, че не е на място си?

# 475
Синът ми ги подаде вчера по обяд и все още се вижда само изчаква одобрение.и моето притеснение е че нищо друго не се вижда какво е прикачено.Платил е по банка не с карта.има само един работен ден и това силно ме притеснява.а да се свържеш по телефон с тях е кауза пердута

# 476
  • София
Следващият работен ден е понеделник. Вероятно тогава ще получите одобрение.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 09:32 от sanaka

# 477
А дава ли опция отново да се качи дипломата, или вече нямате достъп до това меню? По принцип ако е качена снимката, трябва да се вижда името на файла й.
И през телефона същия екран ли виждате?

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 11:15 от GG*

# 478
Нищо не виждам,само оценките от предварителните изпити

# 479
  • Варненска клюкарка
Ние ще кандидастваме в МУ- Варна и МУ- Плевен. Варна са качили вчера бройките, които ще приемат и въпросните *под условие. Позвъних да попитам за повече подробности относно тези 58 бройки. Те са допълнителни към обявените 152бр. За да кандидатстваме за тях обаче трябва да изберем и вариант за платено обучение. Ако сме приети платено обучение след това щяло да се изясни какво точно се прави и как се записва за бройките под условие, и как се избира лечебно заведение за договор. Казаха да си помислим добре преди да подадем документите си.
Сумата за платено обучение не е малка, а реално какви са условията, вероятно ще се знае чак след като са минали редовните изпити. Та се чудим как да постъпим 😒. Класирането за платено обучение е винаги след държавната поръчка, нали така?

Ако някое дете започне обучението си, а след година или две прецени, че не е на място си?
Аз отдавна повтарям че бройките под условие* не са към обявения прием ДП. Но всичко останало което казвате е много странно, не очаквах че под условие* ще са за платената форма на образованието, че и първо ще ви карат да плащате слепешката без да знаете условията! Ако правилно сте разбрали че това искат, според мен е доста рисковано. Ако договорите бяха като на военните лекари, там който се откаже ще трябва да изплати неустойка според таксата за платената форма за целия период на обучението, но при положение че студента ще трябва да запише платената форма, уловката за да няма отказали се ще е другаде. Хубаво са ви казали да мислите, ама какво да мислите като нямате подробности? Според мен е много вероятно под условие да върви и с евентуална специализация и продължаване на договора с нея, но ако въпросната болничка има нужда от точно определени специалности, а не са ви по вкуса какво ще правите? Педиатрия УНГ... помислете и за такъв вариант. Това криене какво ще получите за парите си хич не ми звучи добре, ако беше нещо хубаво, отдавна да тръбят по всички медии.
На мен ми прилича на нова легална форма за търгуване на специализации, защото за тези пари които струва платената медицина, че и с вероятност през следващите 6 години  да подскочи още, все трябва и да дадат нещо повече, отколкото за останалите. Имайте предвид че договорите за работа едва ли ще са за големите болници в големите градове - за там си има предостатъчно желаещи за работа, а както видяхме наскоро от протестиращите,  подписват и за заплати под 1000 лв плащат и пари на болничните каси и на черно  за специализантско място, та едва ли под условие ще са договори за топ болници.
А във Варна какъв намален прием ги гони, обратното е, безкрайно е раздут- 152 ДП+ 58 под условие + 20 военни лекари + неизвестен брой в  платената форма (чисто не под условие*) които всяка година са към 30-40 и ей ги на 260...

Общи условия

Активация на акаунт