Медицински университет - Тема 3

• 47 751
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • BG
Имам спешно питане. Ако си платил двата изпита, но се явиш само на единия то тогава взима ли се автоматично оценката от предварителния изпит. И въобще трябва ли да се прави нещо за да участваш в класирането. Благодаря!

За кой университет става дума?

# 601
Аз може ли да питам какво представлява компонента, който се оценява с "Да"или "Не" в СУ? Дете, което иска да кандидатства догодина сподели,  че има чувство, че не са достатъчно ясни критериите за оценяване. Не се е сетила за варианта да се яви тази година на предварителните изпити,  за да види формата на изпита. Сигурно е обсъждано в темата,  но е било отдавна.  Благодаря ви!

Успех на всички деца!

# 602
  • до морето
Имам спешно питане. Ако си платил двата изпита, но се явиш само на единия то тогава взима ли се автоматично оценката от предварителния изпит. И въобще трябва ли да се прави нещо за да участваш в класирането. Благодаря!

За МУ София

# 603
  • BG

За МУ София
Не мисля, че ще имате проблем, ще вземат оценката от предварителния, срещу този, който сте пропуснали, ще пише "не се явил". С подаването на заявка за участие в редовните изпити - участвате и класирането, нали тогава се посочва последователността на желанията.

# 604
Здравейте, има ли излезли деца от изпита по биология, какви теми са се паднали? Ако някои са ходили в Плевен, какви са цялостните впечатления?

# 605
  • Сандански
Здравейте, има ли излезли деца от изпита по биология, какви теми са се паднали? Ако някои са ходили в Плевен, какви са цялостните впечатления?
Яйчници , ядрена обвивка и нуклеоплазма, произход на вирусите и признаци на вирусите таблица и метафазна хромозома схема

# 606
Знаете ли колко стотни се отнемат за грешен отговор на теста?

# 607
Аз може ли да питам какво представлява компонента, който се оценява с "Да"или "Не" в СУ? Дете, което иска да кандидатства догодина сподели,  че има чувство, че не са достатъчно ясни критериите за оценяване. Не се е сетила за варианта да се яви тази година на предварителните изпити,  за да види формата на изпита. Сигурно е обсъждано в темата,  но е било отдавна.  Благодаря ви!

Успех на всички деца!
Питах дъщеря ми сега, каза, че ти се дава тема к ти трябва да я разпишеш. Каза, че не се е готвила специално за това, не са й давали някакви указания учителите. Просто сядаш и пишеш всичко, което знаеш по темата. Grinning
Тя беше изкарала Да на тия модули.

# 608
И този път ли имаше голямо чакане, докато дойде изпитът? Ще е хубаво да споделите кои задачи са се паднали от сборника утре. 

# 609
При ненаписан критерий за тема по биология колко точки от оценката отнемат? (ако някой е запознат)

# 610
Знаете ли колко стотни се отнемат за грешен отговор на теста?

Миналата гадина дъщеря ми имаше две грешки на теста и един малък пропуснат абзац, който според нея е незначителен. Но силата и е в българския и литература, пише много добре, имаше 5.80

# 611
  • София
Излязоха таксите за платено обучение в МУ София:

Медицина – 19 458.26 лв.

Дентална медицина – 12 812.53 лв.

Фармация – 16 000 лв.

За три години почти двоен скок в таксата за медицина. Еха...

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:04 от sanaka

# 612
Санака, имаш ли представа сега примерно третокурсниците също ли ще плащат по тези такси. Чудеше се едната приятелка на дъщеря ми, която е платено, но аз нямам никаква идея каква е практиката.

# 613
  • София
Мисля, че остава таксата на която си приет за целия срок на обучението, но не съм сигурна.

# 614
В МУ Пловдив таксите си нарастват, мисля че е така във всички университети. Само държавната поръчка остават на таксите, на които са записали. От 7000 скочиха на 14к таксите за платено докато следвах аз.

Общи условия

Активация на акаунт