Медицински университет - Тема 3

• 46 555
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз мисля, че изпитът трябва да се проведе наново. Не може да се ощетяват решилите задачата, а и на фона на предварителния изпит също има неравнопоставеност.
Грандиозно оливане на МУ София.

# 661
  • БУРГАС
Задача трябва да се за чете, това е. Нямат основание да не се зачита. Всичко е вярно в задаването на текста. Още повече, че са допитване химици.

# 662
  • Пловдив
Аз нищо няма да напиша повече. Скандално е това. После форматът бил ОК, предварителните изпити били ОК. Ами не са ОК. Да са чели, който е чел с разбиране е решил задачата. Точка. При който не е било назубреното и не се е ориентирал, да си носи последствията. Ама, не. Мисъл не се толерира.

# 663
  • София
Дано някой връзкар да я е решил и да писне и той. Иначе не знам...Close Няма много надежда.

# 664
Дано някой връзкар да я е решил и да писне и той. Иначе не знам...Close Няма много надежда.
Баш!
Какви рейтинги, какви пет лева.

# 665
  • БУРГАС
Ако някой е намерил емейлите къде да се пише да ги пуска тук да пишем. Мин год на 4 клас нво по Матем имаше неясна задача и писахме емейл с копие бтв. Свързах се и имаше реакция в новините и Митестерството, РИО отговориха. Трябва гласност. ИНТЕРЕСНО, защо го няма обявено на страницата им, толкова важно нещо!?

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 18:22 от anita_anita

# 666
Е да, тук нееднократно е коментирано за тъмната Индия в МУ София. Но много хора не бяха съгласни. Сега този случай затвърждава тъмнината.
Щом задачата има решение, и е решена от много деца не виждам смисъл да се анулира.
Но …….. има голямо но. Някои деца, които не са се справили възразяват и те са били по-важни от тези мислещите.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 18:53 от каран

# 667
Остава едно гнусно усещане.
Реално задачата не е сгрешена - според моето дете е въпрос на четене.

Аз съм “за писмо, но от опита ми с юристи в ежедневието бих препоръчала да го погледне някой, тъй като малко или много уни-тата имат своята автономност да взимат такъв тип решения.
Освен това, трябва много реалистично, без емоция, да се отчете какви точно основания да се изложат.

Гадно усещане, че правилните деца не са решили задачата.

Май верно да си ходим другаде, както ми беше препръчано по-рано 😂.

# 668
https://mu-sofia.bg/za-universiteta/upravlenie/tel-ukazatel/
Намерих ги.
Иначе съобщението за отмяната не съдържа причина, поради която отпада задачата, и е подписано само с двбуквие МУ - София. Никой май не поема  отговорност. Толкова е скандално.

# 669
  • BG
Синът ми каза, че  децата са повдигнали въпроса за условието на задачата още на самия изпит. Квесторът, след консултация по телефона,им е казал, че задачата така е зададена. И сега изведнъж, без обяснения - задачата няма да се включва в оценяването. .... И то без обосновка на решението за това.....

# 670
Някой има ли самата задача ? В сайта е дадена доста неясно Sad

# 671
  • до морето
Много бързо взеха решение за отмяна на задачата! Кой го взе, с какви аргументи и как??! Според мен много е мътна тази история. Има си очевидно “наши” хора и някой от тях като изписка и бързо се взима решение.

# 672
Къде пише, че задачата се отменя?

# 673
  • BG
Къде пише, че задачата се отменя?

В мейл до кандидат - студентите. Моя младеж получи такъв.

# 674
Ето един вариант с ИИ, който пипнах леко. За мен аргументативната част куца 😀.

Дано се намери някой, който има опит и разбира, защото пак ми звучи много лаишко:

До
 Ръководството на Медицински университет – София

ул. "Здраве" №2,

1431 София

Относно: Изключване на задача №22 от сборника на МУ София, като част от редовния изпит по химия, проведен на 29.06 - кандидатстудентска кампания 2025/2026

Уважаеми дами и господа,
Обръщаме се към Вас с уважение, но и с недоумение и тревога относно решението да бъде изключена задача №22 от редовния кандидатстудентски изпит по химия, проведен през настоящата година.
Същата задача представлява леко модифициран вариант на упражнение от официалния подготвителен сборник. Въпреки промяната, голяма част от кандидатите са я разпознали и решили коректно, въз основа на своите знания и логическо мислене.
Решението на комисията да не зачете задачата, без публично и ясно обяснение, поражда основателни съмнения относно прозрачността и справедливостта на оценяването.
Особено притеснително е, че това създава неравнопоставеност между кандидатите, тъй като:
1)Тези, които са се явили на предварителния изпит, не са били обект на подобни промени или анулирани задачи и техните оценки отразяват реалния резултат от положеното усилие.
2) От друга страна, участниците в редовната сесия, най-вече кандидатите, които не са решили правилно въпросната задача, ще получат несправедливо завишени оценки, ако тя не се брои, независимо от отговора им.
Подобно решение, взето без аргументация, застрашава доверието в обективността на приема и поставя под съмнение равните шансове за всички кандидати – независимо кога са се явили на изпит.

С оглед на гореизложеното, настояваме за:
* Публично и ясно обяснение относно причините за изключването на задача №22;
* Преразглеждане на решението, особено спрямо кандидатите, които са отговорили вярно и не би следвало да бъдат ощетени;
* Гарантиране на равнопоставеност между явилите се на предварителен и редовен изпит.
Очакваме Вашата позиция и адекватно разрешаване на възникналата ситуация в духа на академична почтеност и справедливост.
С уважение,

Общи условия

Активация на акаунт