Ударена котка с копачка

• 838
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,
Една откачена бабка ми е ударила зверски котката с копачка в задната част на тялото.
Скъсано сухожилие на крачето и счупени ребра.
Не искам да се разправям директно с нея.
Към кой орган да се обърна?
Моля за съвет...

# 1
Директно към полицията (112)

# 2
Както са ти казали, звъниш на 112 и те би трябвало да се заемат с нея, но аз ако бях на твое място, бих дал урок на бабишкера за да запомни за цял живот че не е здравословно за нея да посяга на животни.

# 3
Мотика … казва се мотика.
Имаш ли доказателство, че жената го е направила? Без такова не знам кой ще се разправя с нея

# 4
Имаш ли доказателство, че жената го е направила? Без такова не знам кой ще се разправя с нея
Има копачка и мотика.Две различни неща са.Имам доказателства.Тя си призна сама.
Бабишкерата е на 90г, също така ми е отровила и други котки.
В това село всички баби са изроди и трепат наред! Няма оправия...

# 5
Не пускайте животното вече навън.
Властите няма да затворят 90 годишна изкукала бабка, която утре може и без друго да умре.

# 6
Наистина не виждам какво може да се направи със стара баба.
Баба на 90 не може да хване котка, значи котката и е влязла в градината. Бабата може да има претенции, че и яде пилетата например. Или прави друга пакост. А и признанието не е доказателство.

# 7
Баба на 90 не може да хване котка, значи котката и е влязла в градината. Бабата може да има претенции, че и яде пилетата например. Или прави друга пакост. А и признанието не е доказателство.
Котката е била в градината и, но това не и дава право да я удри или убива.

Чл. 325б. (Hoв – ДB, бp. 33 oт 2011 г., в cилa oт 27.07.2011 г.) (1) Koйтo, ĸaтo пpoяви жecтoĸocт ĸъм гpъбнaчнo живoтнo, мy пpичини пpoтивoзaĸoннo cмъpт, тeжĸo или тpaйнo yвpeждaнe, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини и c глoбa oт xилядa дo пeт xиляди лeвa.

Ще попитай някой адвокат какво да правя.Благодаря все пак за всичко.

# 8
Котката е била в градината и, но това не и дава право да я удри или убива.

Чл. 325б. (Hoв – ДB, бp. 33 oт 2011 г., в cилa oт 27.07.2011 г.) (1) Koйтo, ĸaтo пpoяви жecтoĸocт ĸъм гpъбнaчнo живoтнo, мy пpичини пpoтивoзaĸoннo cмъpт, тeжĸo или тpaйнo yвpeждaнe, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини и c глoбa oт xилядa дo пeт xиляди лeвa.

Ще попитай някой адвокат какво да правя.Благодаря все пак за всичко.

Собственикът на животно също има задължения. Това е за София, но сигурно е подобно и за други места:

https://sofia.obshtini.bg/doc/106850

# 9
Ами дръжте си котките вкъщи? Никой не е длъжен да ги търпи да им се*ат и пикаят в градината.

Аз имам котка, изцяло домашна. Като не шари навън няма как да я удари кола, да я отровят или отстрелят. Някои хора си правят клетки на двора (catio), да има къде да се разхождат котките им.

# 10
Ами дръжте си котките вкъщи? Никой не е длъжен да ги търпи да им се*ат и пикаят в градината.

Аз имам котка, изцяло домашна. Като не шари навън няма как да я удари кола, да я отровят или отстрелят. Някои хора си правят клетки на двора (catio), да има къде да се разхождат котките им.

Принципно е по- добре, ако се държат изцяло домашни. Само тва с търпенето не го схващам. Аз по тая логика трябва ли да изисквам от хората да си държат малките деца вкъщи само, щот съм ги виждал как не изхвърлят след тях боклуци или как си ги изхождат до магазини и светофари? Или щот не искам да търпя пищенето им денем?

Хората принципно, ако може нищо да не търпят - най- готино ще е. Дай ся да почнем всичко що мърда с лопатата Simple Smile

# 11
Е, не е уместно това с децата. Чуждите деца не ти идват нощем в двора, не ти пишкат и акат по тревата, където децата ти тичат боси, не ти се качват по масата, не ти спят върху подложките на столовете, не ги правят в косми и пясък.

# 12
Бих подала оплакване в полицията. Няма значение, че е на 90 и скоро може да умре. И на 190 да е, няма право да убива животни. Пълен изрод извратен! Не знам какво бих направила, ако някой ми убие котката. Сигурно ще пратя хора да го пребият.

# 13
Има копачка и мотика.Две различни неща са.Имам доказателства.Тя си призна сама.
Бабишкерата е на 90г, също така ми е отровила и други котки.
В това село всички баби са изроди и трепат наред! Няма оправия...
Дръжте си котките вкъщи и няма да ги "трепят изродите". Понякога на тези изроди им писва чужди котки да пикаят, акат, ровят из насажденията им и да правят какви ли не мизерии. Вие като собственик също имате задължения или не мислите така?

# 14
  • Варна
Ееее, дворна котка не можеш да я спреш да ходи. И в съседните дворове.
Котките си заравят творенията.
Виж да пречупи някой разсад, си е за яд.
Ама да я убиеш заради това- прекалено е и жестоко.
Даже не е необходимо котката да е нечия, може и да е ничия.

Общи условия

Активация на акаунт