Непоносима воня на крака

• 2 167
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Банско
Съпругът ми има такъв проблем. Като намали животинските храни драстично, се подобри най-много. Задължително истинска кожа отвътре обувка, специални чорапи за потене( има такива в гугъл вижте), пиите повече вода.

# 16
Споделихте, че се опитвали различни скъпи лекарства и едва ли моя съвет ще помогне значително, но поне е евтин и лесен за пробване. Синът ми имаше силна, неприятна миризма, без видими симптоми на гъбички. Не сме правили изследвания, първо опитах с най-простото и при него подейства.
Едното е мазане с Клотримазол, струва около 3лв, маже краката сутрин, преди да обуе чорапи. Вечер, преди лягане ги пръска с това
https://inaessentials.com/products/voda-ot-bql-bor

Не вярвах спрея да подейства предвид, че е био продукт, но от първото пръскане разликата беше огромна.

Успех и дано бързо намерите решение 🙂

# 17
  • до най-прекрасния мъж
Привет, на мъжа ми краката се потят много и от там и миришат зле. Не чак толкова отчайващо, но толкова, че като ходехме преди на гости, си носеше чорапи да се преобуе, за да не замирише. Случайно прочетох преди време за антимико спирт, който го има в два варианта Ацид и Бета. Решихме да вземем и от двата и да редува. Имаше поразяващ ефект при него и сега периодично се пръска с тях, не постоянно, а като се сети. Евтини са, около 2 лв, а при него помагат много и краката му не миришат вече така. А и омекотява много, станаха му по-нежни от моите.

# 18
Като пьрво престани да си миеш често краката.Водата размножава бактериите и гъбичките.Вземи си крем на Рачев.Ползвай само памучни чорапи.Опитвай се сега да носиш по-отворени обувки лятото.Всички джапанки,чехли и обувки било добре да се сменят,защото бактериите останали вьтре отново могат да заразят.Ако няма възможност за смяна трябва да се дезинфекцират примерно със спирт.Но е много важно мокренето на краката да се намали.Всичко ще е наред.И аз бих се консултирала с добър дерматолог и да се наложи да се мажеш с антибиотик или да пиеш.Затова е важно да се посети точен специалист.Успех:)

# 19
Вземете от аптеката кристалчета борна киселина, от железарията спирт за горене.
Това са съвети от дерматолог-венеролог и помагат Simple Smile

Купувате само кожени обувки, ако носите чорапчета - памучни. Лятото със сандали, пак кожа.
Редувате, независимо от сезона поне 2 чифта обувки, всеки ден носите различен чифт, а докато предния почива го насипвате с кристалчета от борна киселина, които изхвърляте, когато ще ги обувате. Редувате със спирт - памук, парцали, вестник - омокряте ги и тъпчете в обувката. Стоят така цяла нощ и на сутринта изхвърляте и оставяте да изсъхнат.
Друго - вземете дъбови кори от аптеката. Направете отвара, както е описано на опаковката и киснете краката в легенче, вечер.
Душ - сутрин и вечер, подсушавайте краката с кърпа и между пръстите със сешоар. Преди да обуете чорап/обувка ходилата трябва да са напълно чисти и сухи.

# 20
Аз мога да се включа със следния съвет - ботокс 😃.
Страдам от хиперхидроза, стъпалата ми се потят ужасно, затова от години си слагам всяка година ботокс в края на пролетта/началото на лятото. И о, чудо, краката ми почти не се потят поне 10 месеца. А сухи крака и миризма някак не се връзва изобщо 😉. В суха среда гъбичките и бактериите просто не виреят, но във мокра…
Та така. Иначе - към съветите добавям и бебешка пудра, след баня сутрин, краката се подсушават добре, аз ползвам сешоар, внимателно си пудря крачката и едва тогава слагам чорап. Задължително памук или бамбук.

Общи условия

Активация на акаунт