Измама ли е voi.sp

• 1 469
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
Нова пирамида ли е това..или е нещо друго?
Уж “купуваш” ел.скутер и получаваш наем.
Някой наясно ли е?

# 1
  • София
Как купуваш, наемаш.
И Спарк не си купуваш. Приложение, като приложение, каква пирамида

# 2
  • София
Ясно си пише, че е приложение за наемане на електрически скутери и велосипеди.
Нищо не купуваш.
Не е измама.

# 3
Приложението е voi, а това voi.sp е някакъв сайт, но не ми се рискува да го отварям като го гледам.

# 4
  • София
Не е нужно да го отваряш. Като го напишеш в Гугъл и ясно си пише за какво е:
E-scooters and e-bikes for hire

# 5
voi.com е истински сайт за наемане на ел-скутери и ел-велосипеди всички останали са измама(voi7 точка vip, voisp точка vip). Обръщайте внимание на домейна или какво точно пише в лентата на сайта когато го отворите.Ако сайта няма адекватна страница contacts с адрес телефон, а само имейл, или кратка форма за връзка е 99% измама.

# 6
  • София
Да, сега и аз обърнах внимание, че Гугъл ме препраща към сайт с разширението .com.
При всяко положение не става дума за покупка, а за наем.
Посоченият на снимката сайт не е с разширение sp, а е voisp.vip и е сайт, който имитира оригиналния, вкл. предлага приложение и т.н. Не бих рискувала да се регистрирам в него. В описанието му пише "благотворителност", което говори много.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 10:56 от Fever Ray

# 7
Да, сега и аз обърнах внимание, че Гугъл ме препраща към сайт с разширението .com.
При всяко положение не става дума за покупка, а за наем.

Предполагам ,че е отворил някои от другите домейни които изглеждат много съмнително и най-вероятно пишат нещо като като купи скутер с 70% остъпка, само сега! Така хората се връзват и правят плащене с карта. Като си мислят, че са намерили как да купят скутер който струва 1500лв. за 90 лв. Сайтове изглеждат фалшиви, но много често от бързане "да не изпуснат тази супер оферта" хората нямат време да осмислят каква глупост правят.

# 8
  • София
Нещо от сорта е-плащаш 90лв за наем на месец на скутер и печелиш по 3лв. на ден.Аковземеш повече скутери,печелиш за всеки..

# 9
Нещо от сорта е-плащаш 90лв за наем на месец на скутер и печелиш по 3лв. на ден.Аковземеш повече скутери,печелиш за всеки..

Според мен това е 100% измама. Не виждам как някой ще изгради цял бизнес – идея, капитал, реализация, изработка на сайт,приложение, закупуване на оборудване (в случая електрически скутери, които оперират на другия край на света) – и в един момент ще реши, че има нужда от „къси“ пари по 90 лв. от непознати хора, с обещание да им ги върне за 30 дни с по 3 лв. на ден.

Ако наистина има нужда от средства за разширяване, много по-лесно и логично е да изтегли банков кредит или да потърси реални инвеститори. Никой сериозен бизнес не прибягва до дребни вложения от случайни потребители, още по-малко с гарантирана възвръщаемост, която е подозрително фиксирана.

На мен лично ми прилича на евтина схема, тип "инвестирай малко, ще получиш сигурна печалба". А такива истории винаги завършват по един и същи начин.

# 10
Измама разбира се. Същата схема като BETL..

# 11
Това е поредната пирамида. Не се включвайте с тия тротинетки. Всичко приключва в момента, в който се отключат големите суми за наем и скочат повече хора. Не е известно колко групи за комуникация има и в колко държави работи. Някои печелят малко, които са от първите във веригата, но след тях, който се включи късно гори.

Общи условия

Активация на акаунт