Пускам този пост с надежда да се свържа с хора, които са минали по пътя на самостоятелното издаване на книга в България.
Преди време издадох първата си книга в електронен формат и тя постигна добър успех – радва се на интерес и положителни отзиви. Сега искам да я издам и на хартия, но тъй като живея в чужбина, се опитвам да намеря най-подходящия вариант, който да е едновременно надежден и достъпен от разстояние.
Спряла съм се на платформата “Izdavam.com”, но съм пращала ръкописа и до няколко издателства. От две получих обратна връзка първоначално, но след като изпратих пълния ръкопис, от едното минаха вече 3 месеца без нов отговор, а от другото – около 3 седмици.
Иска ми се книгата да присъства и във физически книжарници, нищо че знам колко големи удръжки вземат. Затова толкова се надявам да се стигне до издателство, което да повярва в проекта.
Ще съм благодарна, ако някой може да сподели личен опит с издаване на хартия, особено при живеене извън България. Интересуват ме мнения за Izdavam.com, как протича процесът, какво да очаквам. Ще се радвам и на идеи за други работещи варианти.
Благодаря предварително на всеки, който се включи!