Отговори
# 15
Катееее Flowers Cherry Blossom благодаря и на теб от сърце ❤️
Доста внимание отделяме, защото смятам че  така трябва и кариерата му е впечатляваща, както и личността, като има лимит малко или много се ограничаваме.  

Снимките са от "Гаддара" с фенове

Софииии 🤗 Грасияс. 🌷

🤍🤍🤍🤍😺😺

# 16
# 17

Вайййй , бомба е фраг 2 благодаря че го споделихте:hibiscus:
ЕшСан са открили изоставена къща в гората. Прав е Кадир намерят ли ги ония типове никой не може да ги спаси от Ешрееееф и "Сираците".  

Ешко нещо се ядоса по погледа и интонацията си личиии... Сбарал е Нисан с Кадир и сега как ще се измъкне... Тя го направи заради Чийдем че и постави задача ,но не можа да изтрае любовните обяснения и си тръгна. В предната серия някой тайно ги снима по поръчка и може да е пратил снимката. Възможно е да е Ешреф или някой друг или Чийдем. Тя ще е най доволна от това.

Отново го пита коя е Рюя и той отговаря , че е единствената му любов. ( Платонична, защото не са били заедно ).  Явно това е къщичката, където преди е бил мини Ешреф , защото инициалите издълбан стоят от миналото и казва, че не съжалява че е лежал в затвора .

На нападателите им казват "Ножарите", явно това е основното им оръжие. Вижда се как единият хвърля нож по Гюрдал и Фарук, които  са ги разкрили.. те умеят да се пазят и се надяваме да не пострадат .  

Превод от момичетата на Демет Sparkling Heart

Нисан: - Не съжали ли изобщо?
Ешреф: - Не. Дори за ден! Надписите още стоят.
Нисан: - Коя е Рюя?
Ешреф: - Единствената ми любов. Можем да прекараме нощта тук.
Нисан: - Не я ли потърси изобщо?
Ешреф: - Кого?
Нисан: - Рюя. - Минали са толкова години. Ако я намериш, какво ще направиш? - Ако мъжете открият това място?
Ешреф: - Ако го открият...
Кадир: - Ако Ешреф излезе жив и здрав от това и намери онези мъже, никой не може да ни спаси.
Ешреф: - Някой може да използва враждата ни. Предателят ще бъде намерен.
Кадир: - Нисан добре ли е?
Ешреф: - Защо се срещна с Кадир? Питала си за Сираците!

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 23:09 от femmi2

# 18
Eşref Rüya

Епизод 9, Въведение 1

„Никога ли не си съжалявал/а?“

Нисан: - Не съжали ли изобщо?
Ешреф: - Не. Дори за ден! Надписите още стоят.
Нисан: - Коя е Рюя?
Ешреф: - Единствената ми любов. Можем да прекараме нощта тук.
Нисан: - Не я ли потърси изобщо?
Ешреф: - Кого?

Нисан: - Рюя. - Минали са толкова години. Ако я намериш, какво ще направиш? - Ако мъжете открият това място?
Ешреф: - Ако го открият...
Кадир: - Ако Ешреф излезе жив и здрав от това и намери онези мъже, никой не може да ни спаси.
Ешреф: - Някой може да използва враждата ни. Никой няма да бъде намерен.
Кадир: - Нисан добре ли е?
Ешреф: - Защо се срещна с Кадир? Питала си за Сираците!

Момичета, извинете ме!
Минавам набързо, защото гледам последния епизод на "Deha" - също много добър сериал.
Ще коментирам фрага по-късно.

# 19
Благодаря за гифчетата с текста.

Тая вечер е финала на сериала на колегата гледайте си го спокойно ще има време да коментираме и фрага след това.

Аз гледам финала на Капките на стадиона. Много народ браво.. успяха да го напълнят голяма цел си поставиха и знаят как да правят шоу и рейтинг. Нещо не ме грабват изпълненията и тоя изтъркан сценарии.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 21:57 от femmi2

# 20
Феми, изгледах и последния епизод на "Deha". Сценаристката ни поднесе за пореден 31-ви път един страхотен епизод с чудесен happy end.
Сега се моля и "Eşref Rüya” да завърши подобаващо. Hands Pray
Не искам главните герои да умират накрая.
Искам приказка... и заживели щастливо, но явно няма да се получи точно така.

# 21
# 22

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 10:25 от femmi2

# 23

Добро утро и хубава и успешна седмица!

# 24
Здравейте, дами!

Нов ден, нова седмица и нетърпеливо очакване на новия епизод. Само 2 дни ни делят от него..
Какво ще се случи в епизод 9...
Кой изпрати снимката на Ешреф? И какво го ядоса повече - това, че Нисан е била на срещата с Кадир или любопитството около историята на сираците?
Ще разберем в сряда...
А днес Gözde се е погрижила за нас с анализ на епизод 8 от Eşref Rüya. В следващите си постове ще го споделя.

📸| #CerenBenderlioğlu публикация в Instagram

"Хората не се променят.
Просто ти спираш да се интересуваш от действията им."

Много усмивки и незабравими моменти в днешния ден!
Успешна и ползотворна да е новата седмица!

# 25
Уточнение в превода от ''Градинката''  Ешреф казва: "Предателят ще бъде намерен", а не "Никой няма да бъде намерен".

Папаракът , който направи снимките на Кадир и Нисан  изглежда е човек на Чийдем . Ешко е бесен , но като гледах пак откъса и четох превода се ядосва повече че Нисан е разпитвала за Организацията иначе и снимката не му се нрави...

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 12:43 от femmi2

# 26

EŞREF RÜYA – Бинарна лудост

Eşref Rüya Епизод 8 анализ  от  перото на Gözde ...
В предишния епизод, на срещата, където Ешреф отишъл да се закълне във вярност на Нусрет, вместо да целуне ръката му, той в последния момент опрял нож в гърлото му и казал:  „Ешреф Тек никога не е целувал ръка на никого на този свят и никога няма да го направи. По-скоро бих умрял с чест, отколкото да живея безчестно.“  Приключихме в момента, в който го каза. В предишната сцена, когато Нисан прочете бележката на Ешреф, думите на разказвача бяха, според мен, знак, че Нисан ще спаси живота на Ешреф, макар и косвено, и това се случи. Ако Нисан не се беше обадила на Чийдем и не я беше информирала за ситуацията, Ешреф щеше да убие първо Нусрет и след това нямаше да оцелее в последвалия конфликт.
Какво мислите, ще научи ли Ешреф тази истина един ден?

Това беше много неочаквана ситуация за Ешреф, когато Чийдем и полицията нахлуха на мястото. Въпреки че Чийдем му казва, че са разбрали, че колата му е там, защото всички са я разпознали, един толкова интелигентен човек като Ешреф все пак би трябвало да се усъмни в това. Да видим дали ще заподозре, че сред тях има нов информатор, или ще повярва на думите на Чийдем към Сердар, че са получили сигнал и няма да продължи да разследва въпроса.
Иска ми се да е първата, за да има повече екшън в историята. С други думи, Ешреф ни беше представен като много хитър и интелигентен, но сцените, които биха могли да подчертаят това, винаги бяха пропускани. Понякога си мисля, че не може да използва тези качества толкова, колкото преди, заради чувствата си към Нисан, а понякога си мисля, че един ден ще дойдат сцени, в които ще разберем, че тези пропуснати моменти изобщо не са такива.
Ако ситуацията е свързана с емоции, това, което Якуп Баба казва за любовта в този раздел, се вписва в логическа основа от гледна точка на техния живот. Това, което Ешреф каза на Чигдем в полицейската кола, е:  „Надявам се да не е щастлив край. Не харесвам щастливи краища.“  Необходимо е също да се обърне внимание на фразата. Нашите сценаристи официално ни разкриха спойлери и подчертаха, че за Ешреф в сериала ще има нещастен край и че няма да има връщане назад от сцената, която видяхме.

Иска ми се Нисан наистина да беше дошла в полицейското управление за Ешреф и да го беше изчакала на изхода... Когато случилото се между тях се развие заради доносничество и Чийдем и когато съдържа лъжи, не се чувствам комфортно. Слава Богу, Нисан е наистина влюбена в Ешреф и в тези моменти мога да видя истинските чувства не само на Ешреф, но и на Нисан. Разговорите на ЕшСан в полицейското управление бяха толкова забавни. Докато Ешреф се мъчеше да чуе чувствата на Нисан, Нисан се мъчеше да не ги разкрие и се появи сцена от пиесата на Карагьоз Хадживат. Сигурно е било трудно да запомниш толкова много подобни реплики и да ги кажеш, без да ги объркаш. Бих искал да видя зад кулисите на тази сцена. Честно казано, харесвам сцените с двойката, написани като романтична комедия сред всички екшън, драма и разкази. Те ми дават, като публика, глътка свеж въздух. Очевидно е, че така или иначе ще има достатъчно трагични сцени в бъдеще, нека тази флиртуваща фаза на връзката мине така.

Въпреки че спиралата на ревност, която се разви през Кадир в последния епизод, продължи твърде дълго, тя постигна целта си и Нисан ще продължи да се качва на сцената в хотела отново. Това означава, че EşSan ще се срещат по-често. Ешреф му каза: „Никой не може да ме напусне, освен ако аз не искам."  и за съжаление видяхме колко далеч стигна само заради това. Ешреф е много контролиращ към обкръжението си. Това е отражение на травматичните емоции от неговото минало. Той все още се страхува изключително много да не бъде изоставен и оставен сам, точно както в детството си. Страхува се да се почувства като дете без никого, жадно за внимание и любов, както се е чувствал в онези години. Той иска да има хора около себе си и всички да го ценят. Този ред съдържа и спойлер за по-късно. Когато се даде името на това, което е между тях, няма да има раздяла в тази връзка, освен ако Ешреф не го иска. Това е трудна ситуация за Нисан, както за започване на нещо, така и за бъдещето.
Нисан разбира, че жестът на Ешреф да си уреди ателие се дължи на чувствата му към нея. Колкото и Ешреф да го отрича, очевидно е, че не е направил това само за да подкрепи мечтите на някого в живота си, а е искал да сбъдне мечтите на жената, която обича, преди да почине. Хареса ми също как в тази сцена Ешреф я насърчи да не се отказва от мечтите си.

„Който се отказва от мечтата си, се отказва от себе си. В края на краищата, съдбата е влюбена в усилията.“
Безкрайната любов на Ешреф към Руя също се основава на същата идея. Мечтата му да намери Руя, желанието му да срещне любимата, за която копнее, и да вкуси от нейната любов, както и надеждата един ден да се измъкне от това блато са основните причини, които го държат напред. Харесва ми, че нашите сценаристи пишат сцени и реплики успоредно на предишни епизоди. В тази сцена те ни напомниха, че Нисан не е забравила нищо от преживяното с Ешреф.

„Ешреф Тек, ти си вдъхновяващ човек.“
Между другото, радвам се, че Нисан остави записа недовършен заради Ешреф и Афра. Това ни показва тяхната важност в живота на Нисан. Приоритетите на Нисан в живота в момента са Афра, Ешреф и музиката. Мисля, че дори ако Афра не се беше обадила, Нисан нямаше да може да продължи да записва, докато се тревожеше за Ешреф и постоянно гледаше телефона си. Ако беше продължила да записва в подобна ситуация, щях да кажа „Нисан не изпитва никакви чувства към Ешреф“. Преди си мислех.

Как Нисан се е адаптирала към света на Ешреф, машаллах за нея. В края на краищата, този, който обича, прилича на този, когото обича. Не очаквах Ешреф да дойде и да предизвика мъжете в тази сцена. Защото видяхме колата му да се движи. Сигурно е имало грешка при снимането или монтажа. Ешреф, когото познавам, купува тези къщи от тези предприемачи и се грижи Нисан никога да не напуска дома си. Къщата ни е наистина красива, истинска къща на художник; Така е и с нашата улица. Най-важният детайл в сцената за мен беше спокойното отношение на Ешреф към местните, които ги наблюдаваха. Подходът му беше сякаш за него беше съвсем нормално да бъде там, да се изправи срещу тези мъже, да бъде до Нисан. Въпреки че Ешреф не беше споменат, той тайно беше доста доволен, че хората там го възприемат като любовник на Нисан. Разбира се, Нисан също, която в началото се смути, защото всички ги гледаха.
Следва продължение...

# 27

"Сърцето Обича само веднъж"!

"Ешреф Рюя" с новите си епизоди всяка сряда от 20 : 00 по канал D

Харесва ми  има ефект, като на восъчни фигури и изкуство.

Деметчето също го  е споделила в ИГ профила си

# 28

Толкова се радвам, че Чийдем е притисната отвсякъде. Сердар, Нисан и Атиф се справят с проблеми отвсякъде. Ако опетниш професията си и се възползваш от две млади момичета за отмъщение, заслужаваш това, което ти се случи, Чийдем. В началото ме притесни фактът, че Сердар отведе Афра обратно на сигурно място, но напротив, създаде ефект на доминото в положителна посока. Когато Нисан и Афра си помислиха за онази нощ с бистър ум, без да се паникьосват, най-накрая осъзнаха, че са в игра. Добре е, че Нисан започна да се събужда за нещо в последните два епизода и удоволствието от гледането на героя се увеличи. В продължение на няколко епизода тя не можеше да види истинското лице на Чийдем, защото тичаше от едно събитие на друго, действайки със сърцето си и забравяйки ума си поради тревога, страх и тъга.

И аз не я съдя, момичето почти нямаше време да седне и да помисли, постоянно я дърпаха някъде. С други думи, Нисан не е получила внезапно повишена интелигентност, както някои хора казват. Едва когато тя и Афра събраха главите си и сглобиха парчетата, те осъзнаха ситуацията. Добре, че Нисан си спомни как е видяла Чийдем в хотела онзи ден. Чийдем също така заяви със свои думи, че е преследвала Ешреф, защото той е говорил с нея. Хайде, Нисан, разрови се малко повече в това, за да можеш да видиш снимките на дъската, красавице моя. Между другото, мислех, че Афра ще разкаже всичко на Сердар, но тя ме изненада. Не мисля, че Нисан ще каже на Сердар още дълго време, за да може Чийдем да продължи да изпълнява задълженията си като полицай. Също така, не мисля, че Сердар може да помогне на Афра. Ако Чийдем каже, че „Джевахир е бил мъртъв, когато е отишла на местопроизшествието“, как Афра ще докаже, че мъжът е бил ранен, когато са напуснали местопроизшествието?

С други думи, в момента, в който Чийдем бъде разобличена, Афра също ще изгори. Също така, ако Чийдем бъде уволнена от полицията, загубата на властта ѝ няма да е от полза за историята. Да видим дали Чийдем ще даде на Нисан документите, показващи, че тя работи с полицията. Мисля, че би било по-добре, ако го направи, за да има конкретни доказателства, че е информирала, когато е щяла да нарани Ешреф. Далновидните думи на Чийдем за това, че Нисан ще замине в чужбина със сестра си, също биха могли да спойлерят Афра, поне нека имаме това предвид.

Какви трикове използва Чийдем, за да обърка Сердар? Сердар Амир, не можеш ли да си намериш някого и да се хващаш на женските игрички на Чийдем, за бога не го прави... Изглеждаш умен човек, трябва да се съмняваш, че се е приближила до теб така точно когато ти си подозирал Чийдем. Бунтът на Атиф срещу Чийдем също беше много добър. Чийдем сериозно обмисля да го убие. Разбира се, Атиф нямаше да умре само защото се е прострелял в главата с пистолет. Чийдем вероятно ще го накара да млъкне засега, но съм сигурен, че Атиф в крайна сметка ще експлодира, докато потиска бунта си в себе си. Чийдем може да убие Атиф в момент на гняв, тя има този потенциал, но от друга страна, не е лесно да се намери някой като Атиф, който може да се справя тайно с нещата от Сердар.

Беше ми изключително неудобно, че Нисан трябваше да се среща с Кадир. Заради плановете на Чийдем, тя трябваше да се сблъска с любовното признание на мъжа и някакъв вид тормоз. За щастие, Нисан не остана безмълвна пред опитите на Кадир да се сближи с нея, само за да измъкне нещо от него, и показа реакцията си, но нещата не се развиха така, както Чийдем искаше. Нормално е Кадир първоначално да е разтълкувал погрешно предложението на Нисан за среща. Накрая Ешреф ѝ каза, че между тях няма нищо и че момичето се обадило вечерта. Когато обаче момичето избяга от теб, е грешно да я хванеш отново за ръката и да я насилваш.

Добре, че Кадир призна чувствата си, Нисан никога повече няма да го види, нито ще го допусне до себе си. Но нещата се объркаха, когато бяха направени снимките им, точно когато Кадир държеше Нисан за ръка. Мисля, че Чийдем беше този, която я снима, виждали сме този човек в полицейска кола и преди. Чийдем ще притисне Нисан в ъгъла с тази снимка и ще я използва, ако тя се опита да се откаже от това да бъде информатор. От друга страна, тя може да накара Ешреф да прозре и да създаде проблеми. Еми, би било добре, ако тази тема за фотографията бъде отворена и затворена възможно най-скоро, за да не ни пречи. Всъщност няма нищо лошо Нисан да се срещне с мъжа, за да обсъдят инцидента на мястото. Освен това, не каза ли Ешреф, че е служител на шефа? Той няма право да го възприема така, сякаш нещо е направено зад гърба му. Изражението на лицето на Нисан в този момент също беше много ясно.

Изборът на Ешреф за свой заместник от Якуп Баба беше очаквано развитие и според мен това беше най-важното събитие от епизода. Защото това е развитие, което ще засегне всички мрежи от взаимоотношения в сериала. Въпреки че Якуп беше убеден да се лекува от Баба Ешреф, не мисля, че ще се оправи. Личният разговор между Якуп Баба и Ешреф беше доста досаден. В началото, когато го попита за поведението му, докато изпълнява задълженията си, Ешреф го погледна в очите и каза:  „Благодаря ти, татко.“  Докато отговаряше, когато темата беше Нисан и любов, той трябваше да отговаря на всичко, което той казваше, неохотно, без да може да погледне лицето му, с мъка, със сълзи на очи.

Той го прие с тежко сърце и се престори, че одобрява казаното. Якуп буквално помоли Ешреф да се откаже от себе си, да избледнее единствения цвят от живота си и да живее сух живот както преди. Яков също така сякаш твърди, че любовта ще отслаби такъв човек, ще го направи уязвим за поражение от враговете му и че той не може да се откаже от този живот. Но не мисля, че човекът, който толкова неохотно одобрява казаното, може да се откаже отНисан Ако случаят беше такъв, той нито би ѝ се обадил по телефона, нито би я завел в студиото, за да се опита да сбъдне мечтите си. В този случай се чудя дали Ешреф един ден ще се откаже от членството си в организацията на сираците.
Следва продължение...

# 29
Наздраве с Демет и бон Апети Yum

Общи условия

Активация на акаунт