Отговори
# 30

Мисля, че Ешреф е приел насериозно казаното от Нусрет, докато са били в ареста, за това, че сред тях има предател и че очевидно подозира Кадир или ще го заподозре много скоро. Той следи внимателно движенията му. Той видя в какво състояние беше Кадир, когато разчупваше хляба на трапезата и когато напускаше къщата на Якуп Баба, и когато се погледнаха в очите, докато си тръгваха, Кадир дори не се сбогува.  Въпреки това, поради волята на Якуп Баба, дори и да научи и докаже предателството на Кадир, той не може да го убие и ще трябва да прости на този, който го е предал.

Наистина харесвам сцените между Ешреф и Нусрет, които са приятни за гледане и за двете страни. Беше много приятно да видя как Ешреф матира Нусрет, докато гледах лицето му. Невъзможно е Нусрет да победи Ешреф, дори със съдействието на Кадир. Нусрет каза, че ще продължи да вреди на близките му един по един, но тъй като това е временен мир, няма да направи нищо, докато той не бъде нарушен. Ешреф обаче със сигурност ще си помисли, че Нусрет е устроил засадата, която Кадир му е устроил, и мирът ще бъде нарушен. В случай на мир, Нусрет така или иначе не допринася за хода на историята. Сбогуваме се с Нусрет и семейството му най-късно във финала на сезона. Думите на Ешреф също сочат към това.
„Денят на разплатата е близо.“
В този епизод за първи път се запознахме с друго име от подземния свят на Истанбул. Не мисля, че известен актьор е избран за ролята на Лаз Салим просто така и изглежда, че ще виждаме доста от този герой в сериала. Може би семейството на Салим ще бъде включено в сериала в бъдеще.

Гвоздеят на този епизод определено беше Гьоркем Севиндик като Кадир. Мисля, че разбираме много добре емоционалното състояние, тъгата, амбициите на Кадир и техните причини. Персонажът е много добре разработен, можем да му съчувстваме. Честно казано, не мога само да се ядосвам на Кадир, но и ми е жал за него. Той взема грешни решения с грешни чувства, изгаря себе си и предава близките си. Кадир се чувства достоен да бъде заместник на Якуп Баба, защото е дошъл при него много по-рано, но не е квалифициран да поеме Сираците и не може да разбере това. Кадир няма лидерство в създаването си и Якуп Баба също вижда това. Освен това, той е човек, който прекалено много смесва емоциите си с работата си, амбициозен е и е склонен да прави грешки. Също така, не мисля, че лидерството е хубаво нещо, то е нещо, което притиска хората от всякакъв вид, всъщност те би трябвало да са доволни от тази ситуация.

В моя анализ на първия епизод казах, че Кадир е като първото дете в къщата, което ревнува брат си. Най-големият му проблем в живота е да бъде обичан от Якуп Баба, а той не споделя тази любов с Ешреф, смята, че само той е обичан. Напротив, ако Кадир не беше обичан, Якуп Баба нямаше да замете под килима стореното от него, въпреки че го чувстваше, и нямаше да даде съвет на Ешреф за него. Кадир е човек, който е изключително жаден за любов. Неговата амбиция не е фокусирана върху парите, единствената причина, поради която иска да печели много пари, е защото смята, че ще спечели любовта, ако донесе повече пари на масата от Ешреф. Всъщност той обича Нисан независимо от Ешреф, но си мислеше, че е загубил любовта на Нисан към Ешреф, точно както Якуп Баба. Ако Ешреф не беше в съзнанието ѝ, и двамата щяха да го обичат. Любовта на една жена обаче не е нещо, което може да се спечели, след като някой друг е махнат от пътя ѝ. Любовта е като пъпеш или диня; Ако едното не работи, ще обикнеш и изядеш другото.

Между другото, Кадир имаше доста екранно време в епизода, но това беше необходимо за специалното издание тази седмица. В края на краищата, заклетият враг на Ешреф всъщност е Кадир, преди Нусрет. Той е основният плеймейкър, който прави повечето от плановете на Нусрет. Също така, ако Ешреф е все още наоколо, когато Якуп Баба почине, трябва да го опознаем добре от всякога, като се има предвид, че той ще бъде неговата дясна ръка. Ако той наистина стане наш брат, вместо наш враг в бъдеще, тази инфраструктура ще гарантира, че публиката е подготвена за ситуацията. Тъй като Кадир вече е сив персонаж, той е отворен за възможността за промяна. Това е още по-възможно, особено ако някак си успеем да се отървем от дясната му ръка Кенан. Защото пломбите му играят голяма роля за отклонението на Кадир от правилния път и изострянето на чувствата му към Ешреф. Неслучайно Кадир сравни себе си и Ханаан с фараона и Аман. Това, което Кенан планира с помощта на ножовете, всъщност е много лошо, но на Кадир му се струва добро, защото накрая е убийството на Ешреф. По същия начин като фараона, Хц. Тази ситуация е подобна на борбата, която е имал с Моисей. Фараонът беше подведен от Аман, точно както Хадир беше подведен от Ханаан. Пророкът на фараона. Точно както капанът, който той постави на Муса, се провали напълно, така и този капан, поставен на Ешреф, ще се провали.

Между другото, мисля, че Кенан е убил Неджметин, без да каже на Кадир. Връзката на Фарук с дъщеря му също е забележителна. Може би ще видим нещо за миналото му или за Айтен чрез това момиче. Говорейки за миналото, знаем малко за семейството на Мюслюм, но нищо за Гюрдал и Ирмак. Не знаем как майка Хафизе е станала като духовната майка на Ешреф. Така или иначе не знаем нищо за миналото на Нисан. Мисля, че сценаристите определено щяха да се справят с този въпрос и умишлено го отложиха. Така че те искат да запазят елемента на любопитството жив. Единственото ми притеснение е, че публиката няма да може да установи достатъчна връзка с Нисан по време на този процес. Нямаше да е лошо, ако поне започнем отначало, преди да свърши сезонът, и засилим любопитството. Мисля, че ще научим за миналото на Нисан едновременно с Ешреф. Защото нашият разказвач също разказва историята от страната на Ешреф.

Обичам екшън сцените на Гюрдал, Фарук и Мюслюм. Не е защото харесвам оръжия или битки, а защото сцените им не се развиват гладко. Има моменти, които ни изненадват, и моменти, които ни разсмиват. Тази седмица сцената беше направена оригинална, когато Гюрдал и Фарук изненадаха мъжете, като се престориха на мъртви. Но ти лежеше толкова красиво, стойката ти беше изключително естетична, беше преструвано мъртва. Номерът с бягството на Кадир също беше на най-високо ниво, дори го изигра доста преувеличено, за да го направи убедителен за нашите момчета. Е, щом Кадир можеше да бъде спасен по този начин, трябваше да се спаси, преди да дойдат, нали? Надявам се, че нашите хора не са намерили тази ситуация за странна само за момент и ще предприемат действия. Ясно е, че Ешреф, като лидер и мозък на отбора, не може да участва във всяко действие. Той няма да се сблъска с хората на Нусрет, които така или иначе не са на неговото ниво. Колко пъти беше подчертано, че нищо не трябва да му се случи, и загрижеността какво ще направят сираците, ако не го направи? Въпреки това, могат да се добавят екшън сцени като тази, в която той спасява Нисан в Епизод 4. Публиката е жадна за екшън сцените на Ешреф Тек.
Следва продължение...

# 31
# 32

Сцената, в която Ешреф и Нисан говорят по телефона, беше чудесен лек за мен след сцената с Кадир. Ако тази сцена не съществуваше, повярвайте ми, нямаше да мога да се отпусна толкова, колкото Нисан. Нашите момчета официално бяха в най-сладката фаза на връзката: срещите. Ешреф просто използва мъжете като извинение да се обади на Нисан, но ние не му повярвахме. Бих искал да насоча вниманието ви към факта, че Ешреф се обади след церемонията по съветите на Якуп Баба. Без значение какво казват другите, нашият човек не може да се сдържи. Беше също много неочаквано, че един сериозен възрастен мъж като Ешреф може да разсмее жена на глас. Една жена очевидно е влюбена в мъж, който може да я разсмее така и който е добър за нея. Наистина, сцените на EşSan в този епизод бяха много смислени и значими.

Чудесна идея е да ни представите сцените, в които Ешреф и Нисан разговарят с приятелите си поотделно и паралелно. Въпреки че не ги видяхме един до друг, това беше любимата ми сцена от епизода на EşSan. Станахме свидетели как и двамата се справяха с емоциите си. И двамата приеха, че са влюбени и се опитаха да избягат от тази любов. Ешреф се опита да отрече тази любов, казвайки, че обича Руя. Анализът на Ърмак върху Руя беше много поразителен. Наистина Ешреф обича да обича Руя. Неговата любов е абстрактна, влюбен е в мечта. Как можеш да обичаш някого толкова страстно, когато не знаеш как изглежда, не чуваш гласа му, не виждаш погледа или усмивката му?

Любовта на Ешреф към Руя е еквивалентна на любовта към дните, когато ръцете му не са били окървавени, когато не е бил замесен в зло, когато е бил невинно дете. Сънят е символ на онези копнеещи дни. Ако Ешреф обича Нисан, ще бъде все едно е предал не само Руя, но и Ешреф от детството си. Ето защо той изпитва разкаяние. Нисан се опитва да избяга от тази любов, казвайки, че Ешреф е грешният човек. Когато се влюбим, нито типът, нито характерът, който идеализираме, са важни. Дори и да е най-грозният човек на света, когато го погледнеш, когато си около него, когато говориш с него, изпитваш неописуемо чувство, това чувство е любов. Нисан обича Ешреф най-много, защото той се грижи за нея и я кара да се чувства в безопасност. Тази нужда от доверие произтича от случилото се с него, когато е бил изоставено дете. Жалко, че не бяхте изрязали цялата част със звъненето на камбаната в края на сцената, за да не изглежда като скок.

Ешреф направи толкова голяма изненада за Нисан, че Нисан вече не може да се отърси от чувствата си към нея. Дори и да не се беше влюбил, щеше да го направи след тази изненада, нека го кажа така. Нисан искаше Ешреф да бъде с тях по време на записа, защото не беше просто познато лице. Ешреф е мъжът, който я вдъхновява, мъжът, който уважава мечтите ѝ, който предприема стъпки, за да ги сбъдне дори в най-трудните моменти, мъжът, който е олицетворение на чувството за увереност в живота ѝ в момента. Беше очевидно, че Нисан се страхуваше от провал, докато пееше песента, и забелязах това безпокойство в езика на тялото и погледа ѝ.

Въпреки възхитения и оценящ поглед на Ешреф, плахото настроение на Нисан като на малко дете не можеше да бъде преодоляно през цялата песен. Избраната песен беше точно песента на EşSan, защото това, което преживяват, е чиста  „Двойна лудост“.  И двамата са влюбени един в друг и искат да избягат от тази любов. Те искат да бъдат заедно през цялото време, събират се и едновременно с това търсят места, където да избягат един от друг. Но колкото повече бягат, толкова повече се привързват един към друг. Не можех обаче да разбера защо са необходими сцената с Кадир и ретроспекцията, след като по време на песента се показват стари сцени от EşSan, сякаш гледаме видеоклип. Развали цялото заклинание, поздравления.
Следва продължение...

# 33
# 34

Когато Афра беше отвлечена, Нисан прегърна Ешреф, но това беше отчасти защото не знаеше какво да прави в този момент. Това беше най-смисленият начин да му благодари. Особено когато една жена прегръща мъж, това също подчертава колко важен е този мъж в живота ѝ. Тази прегръдка беше своеобразен знак за чувствата на Нисан към Ешреф. Когато Нисан го прегърна, той се усмихваше толкова красиво в очите му, това не можеше да се дължи само на факта, че успя да влезе в студиото. Ешреф, от друга страна, изпитваше леко колебание както заради думите, които му бяха казани да не се влюбва, така и заради мисълта да предаде Руя, но колкото и да се колебаеше, той отвърна на прегръдката и не я пусна, докато Нисан не го напусна. Тревожното изражение на лицето от предишната прегръдка беше заменено от щастливо и спокойно изражение. В този момент Ешреф също беше затворник на емоциите си.

Нисан: „Толкова много ме объркваш. Понякога не знам какво да мисля за теб.“
Ешреф: „Мисли за каквото искаш.“
Нисан: „Какво искаш да си помисля?“
Ешреф: „Аз нося само нещастие на околните.“
Нисан: „Мислеше си да ме направиш щастлива.“
Ешреф: „Харесва ми, когато хората са щастливи.“
Въпреки че Ешреф се опитваше да изглежда така, сякаш жестът, който направи към Нисан на връщане, не е специфичен за нея, Нисан беше много добре наясно, че това не е общо поведение, а жест, специфичен за нея. Хареса ми също, че каза тези мисли директно в лицето на Ешреф, така че господинът да знае, че жената пред него може да го чете като книга. Също така много ме разстройва, че Ешреф смята, че няма да донесе щастие на околните. Всъщност е много тъжно... Човек, който се възприема като корморан и вярва, че дори любовта му няма да направи жената, която обича, щастлива и ще ѝ навреди, го кара да прави страхливи стъпки, да прави една крачка назад, след като е направил две крачки напред. Той не може нито да направи цяла крачка към Нисан, нито да се отдалечи от нея. Той живее в неопределеност през цялото време и този процес го изтощава. Той трябва да вземе окончателно решение възможно най-скоро и да каже на Нисан, че е влюбен в нея, за да може да започне шокиращият любовен процес, който чакам.

Нисан: „Знаеш ли какво забелязах? Не сме имали проблеми от часове.“

Нисан: „Какво се случи, видя ли нещо там?“
Ешреф: „Поздравления. В беда сме.“
Неслучайно наричаме ЕшСан проблемната двойка. Имаме двойка, която е добра в това да се забърква в нови неприятности от време на време. Е, не е ли случайно, че Ешреф  казва: „Аз съм олицетворение на неприятностите“. Нашите сценаристи отново написаха паралелна сцена и нашата двойка беше нападната от въоръжени мъже, докато шофираше по горски път в колата на Ешреф, точно както в първия епизод. Този път имаше само една разлика: нападението се случи през деня, а не през нощта. Разбира се, много неща са се променили оттогава. Ешреф сега е по-защитнически настроен към Нисан. Нисан, от друга страна, е толкова свикнала с оръжейните взривове и неприятностите, които се случват около нея, че може да се справи със ситуацията спокойно. Разбира се, доверието ѝ в Ешреф също е фактор. Да видим дали Ешреф ще разбере, че Кадир му е поставил този капан.
Като цяло намирам епизода от тази седмица за доста успешен. Като изключим няколкото грешки в сюжета, бих казал, че това беше един от най-добрите епизоди.

Благодаря на всички, които допринесоха за работата.

# 35
Благодаря за анализа и прекрасното колажче Heart Eyes

# 36
И малко красота от руските групи:

# 37

Лека нощ! Благодаря за всичко споделено.

# 38
# 39

Ешреф и Нисан са попаднали в коварен заговор и са притиснати в ъгъла. Докато Ешреф се опитва да защити Нисан, от една страна, той също се опитва да открие самоличността на човека, който го е предал.

Докато отсъствието на Ешреф кара екипа да вдигне тревога, Кадир, който е подготвил конспирацията, тайно следи събитията.

Чийдем влиза в голяма безизходица с хода, който направи срещу Атъф. Тя е готова да поеме големи рискове, за да продължи играта си. Докато подозренията към Кадир се увеличават, тя ще направи всичко възможно, за да скрие предателството си.

# 40
Здравейте, дами!

Предимството да станеш по обедно време... Имаме си резюме на епизод 9 и нови снимки.
Диди, благодаря ти, че си ги споделила!
Очертава се поредният наситен с динамика и обрати епизод.
Отново ще бъде напрегнато и доста инфарктно.

"Усмихнете се първо на Себе си, после на света, после на хората, които срещате. Винаги с усмивка нещата се получават по-добре."

Нека денят ни прелива от красота и споделеност!

# 41
Благодаря за снимчиците и резюмето.

Ще е отново напрегнато и мистериозно и ще има от всичкоооо💥

Вай бе , Вайййй чок харизматиииик с тоя лош поглед и пАтлак с това зелено се е слял с ретро автомобила 👌💚💚💚💚🤯🤯🤯👁️👁️👁️🤎 и в черно елегантно също е Умопомрачителен 🖤🖤🖤🫦

# 42
Цитат
Eşref Rüya

„Предателят ще бъде намерен!“

Последен ден до новия епизод.
#EşrefRüya ще бъде с вас с новия си епизод утре вечер от 20:00 часа по #KanalD и по Prime Video на следващия ден след телевизионното излъчване. 

# 43
От  ''Градинката си го краднах, че много ми хареса'' Wink

"Всяка година в Турция се снимат много сериали, но само някои стават легендарни и това е естествено. За щастие #Esrefruya вече заема своето място сред тях 😘. Само в 7 епизода той успя да накара хората да говорят репликите му, да пеят песните му, да даде началото на нов бум на прическите във фризьорските салони, да направи хумористични видеоклипове за него и да превърне всички места, където са се случили важни моменти, във фотосесии..."  /автоматичен превод от грузински/

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 13:52 от femmi2

# 44
В Х вихрят въображение и сипят заслужени похвални слова за сериала и нашите главни герои:

Те измислиха сексуалното напрежение. 🔥🔥🔥 Heart Heart Heart

✨Те✨

#EşrefTek : в свят от момчета, той е ɢᴇɴᴛʟᴇᴍᴀɴ 🥃

Очите ти са съвсем различно нещо. 💕🫠

ХАРИЗМА, БРАТ, ХАРИЗМА.

Общи условия

Активация на акаунт