Делото срещу Пи Диди - обсъждане на разследването и процеса - тема 2

• 33 048
  • 535
  •   1
Отговори
# 450
Диди няма да дава показания. Експерти го определят като стратегическа защита. Отсъствието му от свидетелската позиция  показва, че защитата  го предпазва от потенциални рискове при кръстосан разпит.

Прокурора няма ли право да го призове, като свидетел?

# 451
В американската правна система , включително във федералните дела като това срещу  Диди прокуратурата няма право да принуди обвиняемия да свидетелства.Това се дължи на  Петата поправка на Конституцията на САЩ, която гласи:
Никой не може да бъде принуден в което и да е наказателно дело да свидетелства срещу себе си.
Само обвиняемият може да реши дали да застане на свидетелската скамейка.Ако го направи, прокуратурата ще има право да го разпитва и кръстосано. В случая е отказал да свидетелства.

# 452
Обвинението има още един свидетел и приключва ,следват свидетели на защитата ,те са казали ,че няма да протакат ще приключат за ден -два .Финала е прогнозиран за до 4 юли.

# 453
Тоест наистина няма да има нищо освен 2-3 гаджета, които ядат шамари за пари и лъскави снимки в инстаграм?

# 454
Момичета, ето правов анализ от бивш федерален прокурор.

https://www.youtube.com/watch?v=5DJA3YS7FWg&ab_channel=LegalEagle

Той обяснява за този южен дистрикт на Ню Йорк, който е специализиран на сексуално трафикиране както и в контекста на Диди.
https://www.youtube.com/watch?v=5DJA3YS7FWg&ab_channel=LegalEagle

Този канал е много професионален, държи го адвокат, който анализира и политически казуси от легална гледна точка, но има и всякакви анализи на известни случаи.

# 455
  • Stockholm
До 4 юли няма да чуем нищо ново от обвинението. Ще е голям майтап, ако дори  го оправдаят. Никак не го изключвам в целия този абсурдизъм.

# 456
Честно казано не очаквах такова разгръщане на обвиненията,  очаквах повече  доказателства по останалите обвинения. Дано не го оправдаят.

# 457
И мен ме е страх, но не вярвам за пълно оправдаване. Той има много нарушения на закона -- отвличането на Кларк, нахлуването в къщата на ония рапър, притежания на оръжия, заплашване, изнудването на родителите на КАси, систематични побоища на Каси пред много свидетели. Това, че замъква Каси обратно на ФО при нейния опит за бягство.
Това, че Джейн многократно му пише, че не иска да участва в ФО и той й вика добре добре, дай да се видим, а после пак я изнудва за ФО.
Това, че пази записи и с тях изнудва за нови ФО и при Джейн и при Каси. Това, че е обещал Джейн да ползва презерватив и отказва да даде такъв то това си е направо вид сексуално насилие.
Той има финансов контрол върху тези жени и това се брои като вид сексуално насилие -- че използва финансовия контрол (а в случая с Каси и физически побои) над тях, за да ги принуждава към актове, в които не искат да участват. При Джейн има ясен коържън, защото жената сти пъти повтаря в смси, че не иска да ги прави тия фрийк офи.

Та много законови нарушения има тука, не вярвам да успеят в пълна степен да го осъдят, но да го пуснат да си ходи също абсолютно не вярвам. И все пак правото е въпрос на интерпретация, тук имаме непрофесионалноо жури, та играта е непредсказуема. Но аз залагам на 15-20 годишна присъда. Това е моето усещане.

# 458
Не само финанси, но и с наркотиците също ги е контролирал.

# 459
За Бона и балкона също е доказано с смси и свидетели. Там и Роб Холидей звъни, за да предложи пари от името на Диди.
Подкупите, предлагани от Диди също са доказани. Тоест, няма как човек с толкова нарушения да го пуснат.

# 460
  • Stockholm
Аз залагам на 10 години. Все пак, за да се озове в такава ситуация, е стъпил накриво на чадъра, който го пазеше толкова години.

# 461
Не знам. Аз почвам да си мисля вече, че всичките зловещи предположения бяха медийни измислици. Чадърът, който го е пазил, най вероятно се изразява в голямата му известност и богатството му. Смятам, че много неща са му се разминавали, защото е мега прочут рапър, а жените, негови приятелки и то всеки си вика, какво търсиш там. С Епщайн беше друго, там имаше предоставяне на услуги на непълнолетни на други дърти мераклии и проституция,  а тоя явно си е задоволявал собствените щения за извратеност и доминация, което също е подсъдно, да не каже някой , че го оневинявам.

Но няма никакви индикации да е разбил съдбите на изгряващи звезди, да е въвлякъл други известни хора в секспартитата си, особено пък насилствени. Ако имаше такива неща, не беше ли сега момента да лъснат.

# 462
Не,категорично няма такова нещо .По обвиненията най-вероятно ще го признаят за виновен за проституция ,защото е неприятник по-принцип и да не се излагат.

# 463
Може и за наркотици също. Нали са открити наркотици.
Обвинения да искаш.
Те там нали си събират годинките.

# 464
  • Stockholm
Общо взето ще се докажат престъпления от мащаба на махленски престъпник. Еми в такъв случай ще кажа, че колкото и да ми е жал за жертвите, които очаквах да потърсят възмездие, те са просто слабохарактерни и  продажни кариеристи.

Общи условия

Активация на акаунт