Проблем с наемател

• 2 039
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От къде тръгнаха тези глупости с договора.. В първия пост още е писала, че е намерила наемателката с агенция, аз през агенция без договор не съм чувала, нали брокера трябва да си прибере комисионната.
И после е писала, че има и данък плаща и не продължава се...
В днешно време по-точно е обратното ако някой изрично не спомене, че няма договор се предполага, че има.

Иначе мисля, че авторката получи адекватни съвети, и аз съм с усещането, че вече се е изнесла наемателката.

# 16
Adena, може ли да напишеш как се разви ситуацията с наемателката ти.

# 17
  • Бургас
И на мен ми е интересно.
Иначе - какво пише в договора? Имаш ли клауза за предсрочно прекратяване и при какви условия се прилага тя? Пише ли в договора, че имаш право на ключ и при какви обстоятелства можеш да влезеш без присъствието на наемателя?
На dany съветите са правилни.
Можеш да направиш и друго: преди да влезете в имота, напиши съобщение на наемателката, че имаш сигнал за авария в апартамента - теч, дим, и т.н. и влизаш с майстор за оглед.
Задължително вземи свидетел с теб, направи видеозапис на огледа и подробен протокол за състоянието на апартамента, подписан от свидетеля.
Впоследствие, ако ти се занимава - заведи дело за дължимите суми.
И ела в темата за наемите Simple Smile

# 18
Tintina,  идеята ти за съобщение по повод на сигнал за теч, дим/вярна, НЕВЯРНА/ е много ценна. Казано е, че думите отлитат, написаното остава. Да си го е прочела. Ама хич не вярвам да е все още в жилището.

# 19
Аз не мога да разбера как няма да имам ключ от мой собствен имот?! Ти си й го дала под наем, не си й го продала, че да нямаш ключ.

# 20
  • Банско
Трябва да имате ключ! Влизайте и проверете какво се случва. Може нещо пък да е станало спешно, как така чакате!?

# 21
Adena не че е длъжна, но можеше да драсне два реда как се разви ситуацията с наемателката. Ама и тя изчезна като нея от темата.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 10:41 от kriakla

Общи условия

Активация на акаунт