Глюкофаж - алтернатива при гастрит

• 451
  • 7
  •   1
Отговори
Предварително се извинявам ако вече има такъв пост 🙏

Привет на всички.
Искам да попитам, бил ли е някой в ситуацията да не може да приема повече от 500мг Глюкофаж XR поради болки от хроничен гастрит и рефлукс, които се усилват и дискомфорта/ проблемите в тоалетната стават много обострени.
Имам ИР и ендокренолога искаше да вдигнем Глюкофаж-а на 1000мг след 7 дни на 500мг, промяната веднага се усети и сега съм отново на 500мг вечер. Няма шанс да достигнем 2000мг, както лекаря би искал.

Имате ли опит с препарат който е по-добър в такава ситуация? Знам, че има около 30 такива препарата, просто ще съм много благодарна ако някой е минал този път и има съвет 🙏🍀
П.С: отделно приемам Нолпаза 40 (според мен няма никакъв ефект и сега пробвам Пулсет в момента) и спазвам режим откъм хранене

# 1
  • Melmak
Аз също не понасях Глюкофаж, не беше xr, но имах ужасна диария от него.
Не се спогодихме и ми изписаха метфогамма. Пила съм и неоформин, много добра поносимост и към него, и към метфогамма.

Масово изписват първо глюкофаж и не знам защо като толкова хора не го понасят добре.

# 2
Моята майка получи ужасен запек от Глюкофаж.
С Метфогама няма проблеми.

# 3
Благодаря Ви! Аз ще говоря отново с лекаря и ще видим дали може да сменим на друго, сега поне знам, че евентуално Метфогама е вариант. Гастрита прави всичко доста по-тръдно…

# 4
И аз от глюкофаж се чувствам ужасно в стомаха като бетон. Приемам и по - ниска доза - 750, а първоначалната беше 2 × 1000. На мен алфа липоева киселина, инозитол, хром и берберин усещам да ми свалят рязко захарта, което май е търсен ефект.

# 5
Хром и инозитол пих 2 месеца- нищо. И съответно си направих отново изследване и нещата не бяха добре. Захарта ми е супер, инсулина е проблем, но ще питам да сменим Глюкофаж-а с нещо, постоянно ми е свит корема и гастрита мъчи.. за ходенето до тоалетна да не говорим, там вече не знам какво се случва 😀

И аз от глюкофаж се чувствам ужасно в стомаха като бетон. Приемам и по - ниска доза - 750, а първоначалната беше 2 × 1000. На мен алфа липоева киселина, инозитол, хром и берберин усещам да ми свалят рязко захарта, което май е търсен ефект.

# 6
  • Melmak
С два месеца пиене на инозитол нищо няма да стане. Потърсете ovasense или pcosence (едно и също е, но в щатите се казва по един начин, в европа по друг). Съдържа мио инозитол и д-хиро-инозитол. Приемайте го сутрин и вечер, с метформин е добра комбинация.

Не се отчайвайте от лошия ефект на глюкофажа, има и други варианти. Неоформин не е популярен, но мноого добре ми влияе също, както метфогамма. Помолете да ви го сменят.

# 7
Благодаря 🙏 да, ще говоря в понеделник за смяна и специално тук препоръчаното. 🍀

С два месеца пиене на инозитол нищо няма да стане. Потърсете ovasense или pcosence (едно и също е, но в щатите се казва по един начин, в европа по друг). Съдържа мио инозитол и д-хиро-инозитол. Приемайте го сутрин и вечер, с метформин е добра комбинация.

Не се отчайвайте от лошия ефект на глюкофажа, има и други варианти. Неоформин не е популярен, но мноого добре ми влияе също, както метфогамма. Помолете да ви го сменят.

Общи условия

Активация на акаунт