Стъклотекстилни тапети

• 987
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте,

предстои ми ремонт и проучвам различни видове покрития за стени.
Стъклотекстилните тапети напълно покриват изискванията ми.

Имате ли стаи със залепени стъклотекстилни тапети?
Някаква идея защо не се използват масово предвид качествата, които предлагат?

Предвид цените за шпакловка, шлайфане и боядисване защо бихте ги предпочели пред стъклотекстилни тапети?

Успешен ден!

# 1
Имала съм в офис. Имат много предимства, но стоят някак офисно. Релефът не се харесва особено за дома.

# 2
Аз направих една стая с такива тапети.На панел исках да избегна майстори,шпакловане защото беше детска стая ,с две малки деца.Видя ни ми се бърз вариант.Аз избрах без релеф,и исках да си ги боядисам в цвят в който искам.Суответно си купих хубава боя която беше 120лв на литър,Ами докато стане цвета,който искам трябваше да ми Ем три ръце плюс,грунд + евтина бяла боя.Страшно много попиват.След резултата съжалявах за времето,което чаках боята да изсъхне щяха да ми го шпакловат

# 3
Аз направих една стая с такива тапети.На панел исках да избегна майстори,шпакловане защото беше детска стая ,с две малки деца.Видя ни ми се бърз вариант.Аз избрах без релеф,и исках да си ги боядисам в цвят в който искам.Суответно си купих хубава боя която беше 120лв на литър,Ами докато стане цвета,който искам трябваше да ми Ем три ръце плюс,грунд + евтина бяла боя.Страшно много попиват.След резултата съжалявах за времето,което чаках боята да изсъхне щяха да ми го шпакловат
Благодаря!
Какви са впечатленията след като този етап е завършен. Реално от колко време ги ползвате? Какво им е състоянието към момента?

# 4
Благодаря!
Какви са впечатленията след като този етап е завършен. Реално от колко време ги ползвате? Какво им е състоянието към момента?

От около година.Към момента са в първоначалния си вид,ако се вгледаш в стената си личи,че не е шпакловка вижда се снаждането между двата тапета и мен това ме дразни.Да иначе поскри малките неравности по панела.

# 5
Имам две стаи с такива, вкл. тавана. Отлепиха се на места, станаха бабунки... А струват една камара пари... Не бих ги ползвала пак...
Едната стена ще я "преправям" с ламиниран паркет..

# 6
Аз съм с текстилни тапети, висок клас, много съм доволна. Миещи са. Не са мръднали на цвят. На мен ми харесва, че от различни ъгли погледнати, изглеждат различно. Моите са с лек релеф. Има много голям избор на цветове и тип.

# 7
Аз съм с текстилни тапети, висок клас, много съм доволна. Миещи са. Не са мръднали на цвят. На мен ми харесва, че от различни ъгли погледнати, изглеждат различно. Моите са с лек релеф. Има много голям избор на цветове и тип.

Тоест ти си с ТЕКСТИЛНИ,  а не със СТЪКЛОтекстилни тапети, за които е въпросът.

https://www.bg.weber/interiorni-boi-i-shpaklovki/stklotekstilni- … otekstilni-tapeti

# 8

Тоест ти си с ТЕКСТИЛНИ,  а не със СТЪКЛОтекстилни тапети, за които е въпросът.

Скрит текст:

Скрит текст:
да, аз му предлагам да сложи текстилни, не стъклотекстилни. Какво ще се занимава после да ги боядисва, при текстилните не се налага да се боядисват.  Влизала съм и в много стар апартамент, където текстилните им тапети не бяха сменяни 40г и пак изглеждаше чисто.

# 9
Той иска да не шпаклова, да не кърпи пукнатини и прочее. Това наистина се получава със стъклотекстилните, могат и направо върху мазилката да се лепят. И освен това при нова сграда винаги има напуквания поне пет години, а стъклотекстилните издържат и пукнатините не се виждат.
А текстилните са за красота и искат равни стени.

# 10
Разгледах текстилни тапети в Домко - изглеждат супер но цената на ролка е доста висока. Има ли някъде по-бюджетни предложения?

да, скъпи са, тези, които си заслужават, са скъпи, но като направиш сметка, че 40 г няма да ги пипаш, най-много да ги забършеш от прах, мисля, че тези пари ще ти спестят много други пари за латекси или смяна на евтини тапети.
Търси с този знак:

Първите ги купих, след като продавачка в магазин ми направи "теста  с лютеницата" - бял тапет намаза с лютеница и след това пред мен го изчисти, и тест с фулмастер. Взех си едно парченце и аз, и после се уверих, че е така, правих тестове с каквото се сетих.

# 11
Имам две стаи с такива, вкл. тавана. Отлепиха се на места, станаха бабунки... А струват една камара пари... Не бих ги ползвала пак...

Точно от този вариант се опасявам. Иначе рекламата ги представя като доста практично решение НО изглежда реалността е различна.

От къде взехте вашите тапети? С какво лепило го лепихте?
Виждам, че Баухаус и Бриколаж предлагат марки различки от Weber  и към тях вървят специфични лепила.

Благодаря.

Разгледах текстилни тапети в Домко - изглеждат супер но цената на ролка е доста висока. Има ли някъде по-бюджетни предложения?
Вашите стени как бяха? Наистина ли  трябва да са идеално гладки за да стоят хубаво текстилните  тапети?

Не мога да свикна с отговарянето тук:) Затова май дублирах поста с изтриване.

# 12
Вашите стени как бяха? Наистина ли  трябва да са идеално гладки за да стоят хубаво текстилните  тапети?

Не мога да свикна с отговарянето тук:) Затова май дублирах поста с изтриване.

Текстилните тапети са дебели и прикриват неравности, особено, ако си вземете от релефните, и лъскави, които изглеждат различно, в зависимост къде е наблюдателя. Това би прикрило дефекти. Иди в някой магазин и ги разгледай, като отвориш рулото и гледаш от поне 3 м фронтално, после отляво, отдясно.

# 13
За протокола - какво разбирате под текстилни тапети? Флис тапетите ли? Защото има и едни, които са си баш плат, доста скъпи.
Аз имам флис тапети и съм доволна - до голяма степен имат качествата на стъкловлакнестите (макар и не с такава якост), но възможностите за дизайн са неограничени. Обаче наистина лепилата не държат добре. Е, нищо не пада, но се отлепят леко по снадки и ъгълчета. Ние цяла година подлепвахме с четка за рисуване и лепило С200 и вече нищо не мърда. Тоест тази поправка изобщо не е страшна и сложна.

# 14
Лепих с Лепило за стъклотекстилни тапети Weber, което също струваше една шапка пари..
Уж всичко се залепи гладко, след месец на места големи бабуни станаха, пълни с въздух.. пълних с лепило със спринцовка, не се получи одобено. Но за момента това е.. на вилата е и много не му се впрягам, но не е идеално за големи повърхности.

Общи условия

Активация на акаунт