Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 30 900
  • 536
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз подхванах "Революцията", френско историческо-фентъзи сериалче. До четвърти епизод съм, харесва ми. Емоционално е в светлата гама заради главната героиня, иначе си има кръв и нещо като "свръхчовеци", инжектиране или заразени с нещо.
Филмът по Анди Уеър ще го гледаме с голямото дете този уикенд.

# 406
  • София
For All Mankind (2019 - 2027)
First Light
Сезон 5, епизод 1
https://www.imdb.com/title/tt32140838/

Много ми хареса старта на сезон 5 с едно изключение - разболяха великия Ед Болдуин. Ей, окепазиха го тез гадове. Не му дадоха да стъпи първи на Марс, а трябваше. Сега и Рак трети стадий, ама той е кораво копеле и ще пребори и това и продуценти и всичко. Той е нещо като Чък Норис в тази алтернативна Вселена. Grinning

Действието вече се развива през 2012 г.
Много ми хареса шегичката с Ал Гор, че всъщност се е провалил като президент, защото не се застъпвал за зелената енергия и природните ресурси. Grinning

Любопитно ми е какво ще се случи на Марс. И дали живущите там ще получат някаква осезаема свобода?
Не сме далеч от това в един момент да стигнем до момента за битката за независим Марс, нали загатнаха, че онова богаташко конте Дев иска да строи и жилищен комплекс за 1 млн. хора от Земята.
Дано НЕ стане това. Ще са някакви богаташки глезльовци. Ако ли пък са обикновени хора, то тогава ще е друго. Ама надали, ще е много скъпо начинание. Кой ще ти пусне Иван от квартала да лети до Марс.

Иначе много искам обикновените бачкатори на Марс да успеят. Все са до един много яки персонажи.

Интересно стана с внука на Ед и щерката (тайната боркиня за свобода на Марс), сигурно ще се гаджосат. Той не иска да живее на Марс, но не си признава, но покрай нея май ще го преоткрие като свой дом.

Май няма да видим героите на Даниел Пуул и Елън Уилсън в този пети сезон. Дани със сигурност, а Елън май ще се появи, но за малко, няма да е водещ герой.

Абе яко начало. Въпреки моите критики през годините само заради уок пропагандата (но тя беше за сезон/сезон и половина), то това си е велик сериал, класика в жанра алтернативна история и НФ.

Първите сезони са телевизионен пик в жанра! Simple Smile

# 407
Не знам дали сте видели, но в Ю туб и социалните мрежи има вълна от видеа, посветени на Черния Снейп Joy :

Това е едно от най-гледаните, но има и други. ИИ напредна много...

# 408
  • София
Пълен трейлър към третия сезон на “Еуфория”: Кашата става още по-голяма
https://webcafe.bg/seriali/palen-treylar-kam-tretiya-sezon-na-eu … e-po-golyama.html
(Има спойлерни елементи в текста, но - поне според мен - не са нещо кой знае какво, за да развалят сетнешно гледане. Но, да си знаете...)

# 409
  • Свети Влас
Започнах Ирландска кръв по Стар Крайм ( всеки Понеделник от 22 и повторение във вторник от 13:55, Събота от 21:05). За сега ми е интересен.
Житейският път на Фиона е предначертан от баща ѝ, който привидно изоставя нея и майка ѝ на десетия ѝ рожден ден. Години по-късно неочаквано съобщение от баща ѝ я изпраща в Ирландия. Там тя разкрива тайни за него и за семейството, което не познава.
Има и няколко други интересни, който гледах по pickboxtv:
Филм: Ан Рул: Паметно убийство- Хавиер и Робин Ривера празнуват първата си годишнина на къмпинг. Хавиер обаче умира и Робин се оказва сама в дивата пустош. Тя приема помощ от мистериозен непознат на име Сам. Но дали той е насреща, за да защити Робин? Или тя има нужда да бъде защитена от него?
Сериали:
Врана- 21:00Главен инспектор Джанет Килбърн и психотерапевт София Крейвън обединяват сили, за да заловят убиеца на млади мъже. Разследването отвежда Джанет и София в опасен свят на насилие и убийства.
Змията от Есекс (2022)- Викторианската епоха, овдовяла жена, която бяга от мрачния Лондон. Приютява се в малкото селце Олдуинтър в Есекс, очарована от местното суеверие. В района броди митично същество, наречено Есексската змия. Дават го Събота/ 22.20 и Неделя/21:35

# 410
  • София
10 интригуващи сериала, които ще следим през април
(и освен Еуфорията и Малкълм, вече се задава и From...)
https://webcafe.bg/seriali/10-intriguvashti-seriala-koito-shte-s … m-prez-april.html

Още една новина, която, хм, няма да коментирам. Нещо като... Снежанка (новата) и извънземните...
https://www.actualno.com/cinema/dosietata-h-se-zavryshtat-s-dvam … news_2575025.html
За сериала по Досиетата Х на Хулу.

Последна редакция: пт, 03 апр 2026, 11:00 от EmBrother

# 411
Честно казано, не планирам да гледам римейка на Досиетата. Гледах някакви продължения преди години (от които не помня почти нищо) и не бях впечатлена. Вместо да си губя времето, ще намеря нещо ново.

# 412
  • София
For All Mankind
сезон 5, епизод 2

Леле, много ще се ядосам ако убият Ед още сега. 😢 Не го вярвам ама кой знае... Могат да искат да има силен шок отзвук. Ще видим.
Но втори пореден интересен епизод. Харесва ми много динамиката и цялостната интрига, която за заформя. Почти изцяло действието се развива на Марс, което е страхотно. Писна ми от драмите на Земята.

# 413
Според AI Ед ще участва през целият сезон, дори и с някаква вероятност и през следващият (но ако пак е с10 години отсрочка не ми се вярва )

# 414
  • София

Още една новина, която, хм, няма да коментирам. Нещо като... Снежанка (новата) и извънземните...
https://www.actualno.com/cinema/dosietata-h-se-zavryshtat-s-dvam … news_2575025.html
За сериала по Досиетата Х на Хулу.

Това ще е мега провал. Тия луди ли са да правят римейк на една от най-великите телевизионни класики.
Аз израснах с Фокс Мълдър и Дейна Скъли. Гледал съм ги много пъти навремето. Даже ника ми беше Мълдър в много от старите чатове едно време.
Този сериал сега през 2026 г. би изглеждал как да се изразя - криндж. Не му е сега времето.
Онези години бяма много по-романтични и хората търсеха истината и конспирациите. Имаше такова течение в литературата, в телевизията, в киното. Сега това не е на дневен ред. Отделно, че сегашното поколение никога няма да схване, разбере и хареса всичко това.
Да не говорим, че почти сигурно ще вкарат сегашните ''модерни'' вярвания за живота с цел пропаганда и тотално ще съсипят всичко.
Няма да го гледам. И никой не може да замести Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън.

# 415
  • София
И никой не може да замести Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън.
+100

# 416
Значи прекратиха прекрасни Sci-fi сериали и то непоради липса на рейтинг, обаче ще правят някакви нелепици, които няма да издържат и 1 сезон.

# 417
Grace 6
Portobello
Beyond Paradise 4

# 418
  • София
Доверших си "Революцията", френското историческо фентъзи сериалче. Започна много добре, към 6та серия обаче акцента се пренесе върху заразените и стана евтино зрелищен. 8 серия я прехвърлях с опцията за по 10 секунди на нетфликс, безсмислено грозни сцени и битки. Елиза, която правеше емоционално филма, я убиха. Таткото на Мадлен е жив, но духовно е труп. Изобщо, ясно ми е защо не са го продължили и не съжалявам. И да имаше втори сезон едва ли бих си губила времето с него.
Препоръчайте ми друг, подобен на Les Sentinelles?  Фентъзи с изградени добре образи, може сюжета и света да не са "уау"?

# 419
  • София
Разбор на актьорите в новия Хари Потър. Сравнения и снимки. Няма спойлери.
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22600807

Общи условия

Активация на акаунт