Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 29 275
  • 515
  •   1
Отговори
# 510
Днес изгледах последния епизод. Добра и чудесно екранизирана идея. Още веднъж благодаря за препоръката!

# 511
  • София
Започнах Дюн: пророчеството. До 3 епизод съм, дразни ме еднотипната музика във всички напрегнати сцени. Иначе добре направен, има тръпка. Емили Уотсън ми харесва като върховна майка, много добре ѝ се е получило!
Не съм гледала двете серии по книгите. Мисля да ги изгледам след сериала. Споделете мнение?

# 512
  • София
Под двете серии имаш предвид филмите на Вилньов предполагам? Те са си строго по книгите, въпреки някои малки разлики.
Моят съвет е първо да изгледаш филмите и след това сериала, но драми няма и така става.
Действието в сериала се развива 10 000 г. преди събитията с Пол Атреидски.
Има тема за сериала, може да я прочетеш и ще разбереш страшно много неща. Simple Smile

# 513
  • София
Да, на Дани Вилньов мислех да ги гледам след сериалчето. Търся отзиви дали са много различни (Вилньов и hbo) 🙂
Книгите съм ги чела мноооого отдавна, но имам някакви.... спомени, усещания, да ги наречем, за историята.

# 514
  • София
Не бих казал.
Има повече сходни черти отколкото разлики.
Сериалът беше една много приятна изненада. Simple Smile
А филмите са епични.

# 515
  • София
Трети сезон на “Домът на дракона” (ревю без спойлери): Вестерос отново кърви по-красиво от всякога
Първите два епизода от третия сезон на "Домът на дракона" са фантастични.
Поредицата започва динамично, скорострелно и награждава библейското търпение, което феновете проявиха по време на втория сезон.

https://webcafe.bg/seriali/treti-sezon-na-domat-na-drakona-revyu … -ot-vsyakoga.html
И като става дума за спиране на празните приказки, след първия епизод започнах много повече да уважавам Морската змия (Стив Тусен), тъй като най-накрая престана да споделя умозрителните си философии и вкара най-големия си талант в действие.
... и още:

Създателят на Vikings с нов сериал за Севера и Amazon вече го поднови за втори сезон
Сега създателят на Vikings Майкъл Хърст се завръща към света на Севера с нов сериал, който изглежда готов да предложи още повече битки, интриги и митология.
Bloodaxe ще разкаже историята на една от най-противоречивите фигури във викингската история - Ерик Кръвната брадва.

https://webcafe.bg/seriali/sazdatelyat-na-vikings-s-nov-serial-z … -vtori-sezon.html

Общи условия

Активация на акаунт