Отговори
# 15
На 13-годишно чуждо дете не можеш да ограничиш интернета, а и не мисля, че е редно. Съжалявам, че е така, ама едва ли ще го гледаш завинаги. Твоето е много малко и основната работа с него ти предстои.
Моето лично дете на 6 не беше докосвало таблет, телефон, гледаше ограничено количество филмчета на лаптоп, тв и кино, обикновено заедно с нас. Смартфон получи в края на пети клас, преди това имаше телефон с копчета. За устройства по време на хранене заедно и дума не може да става и, общо взето, го спазват всички.
Това не значи, че сме избегнали всички проблеми на по-голямата възраст и тийнейджърските бунтове, но така или иначе вече друг е дневният ред.

# 16
Не знам каква ви е връзката с 13-годишното дете, но при положение че не е ваше дете и че родителите му са ок с екраните, вие нищо не можете, нито пък трябва да правите по този въпрос. Просто го оставяте да цъка. Единият от племенниците ми е така и когато ходехме заедно на море, беше доста тегаво. Вече не ходим и това е една от причините. Иначе синът ми на 12 години има екранно време, което в общи линии спазва, но не пропуска да се спазари за малко повече, и родителски контрол на телефона си.

# 17
Seven не става ясно на какъв принцип гледате 13 годишното детенце. Но когато си в къщи, в училище, в университет важат правилата съответно на къщата, училището и университета. И детето докато е на съответното място ще спазва наложените правила на мястото. Това е и в основата на изграждането на успешни общества, при спазване на принципа за ограничаване на правата в името на общото благо - или с други думи твоите права свършват там, където започват моите права и обратното.

# 18
drakon4e абсолютно си права. Обаче не знаеш защо в същност детето е в къщата и какви са отношенията и очакванията към авторката.

# 19
drakon4e абсолютно си права. Обаче не знаеш защо в същност детето е в къщата и какви са отношенията и очакванията към авторката.

така е - с това съм започнала- че не става ясно от авторката какви са им отношенията. Затова и няма как да се даде конкретно предложение, а просто ще си пишем по принцип как е; То и темата вече не ми е ясно - за да се обсъди проблемът пи принцип ли е- и всеки да сподели, или конкрено да се обсъди проблема на авторката;

# 20
На мен ми се струва , че тя не получи в отговорите магическо решение и ми се струва , че не очакваше такива отговори. Но това е само мое възприятие. Според мен се очакваше нещо по - практично приложимо, което за 9 време решава проблема без особено мислене и прниране и без голям ангажимент. Но може и да бъркам.

# 21
Авторката да даде малко конкретика, иначе си говорим по принцип и общи приказки. Подходът зависи от конкретната ситуация - аз контролирам екранното време на собственото ми дете и когато сме сами, чуждите деца не ме вълнуват в това отношение. Като ми дойдат в къщата, не им налагам ограничения, оставям ги да правят каквото искат - все пак става въпрос за няколко часа. Това че и синът ми ще стои от време на време по два часа пред екран, не ми е проблем - щом не е ежедневие.

Авторке, да не би да става въпрос за дете на партньора ти, което идва от време на време при баща си?

А иначе магическо решение няма. Само опити за постигане на някакъв баланс, но поне при нас и те са придружени с разправии, сръдни и непрестанни опити за избутване на границите.

Общи условия

Активация на акаунт