Дерматит ли е?

• 250
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте. Момиче на 5г. Преди един месец се появи петно на ръката от вътрешната страна. Не съм третирала с нищо, изчезна за около 1 седмица. След това се появи отново.Леко зачервено, по-скоро розово, с ясни граници, колкото 20стотинки. Отгоре коричка, без сърбеж. Свързах се с педиатъра , изпратих снимка, не искаше да я прегледа, каза да мажа с нещо хидратиращо по-дълго време. Каза, че дерматолог също не е нужен. Намазах я с хидратиращ лосион на Себамед, сутринта намазаните медта бяха зачервени и подути. Раничката на ръката също беше зачервена и подута. Повече не съм я мазала с нищо. Следите от лосиона по тялото изчезнаха в рамките на деня, но това на ръката не изчезва. Не е имала контакт с котка. Какво мислите, че е? Трябва ли да се маже с нещо? Струва ми се, че когато не мокри ръката раничката започва да става по-суха и светла. Ще я водя на дерматолог, но ми е трудно за сега да намеря добър такъв, търся все още. Не искам да ни дадат поредният крем и да ни разкарат. Искам да знам причината за това нещо. Сменила съм някои козметики, но ако е алергия, би трябвало да се обрине цялата или поне на няколко места. А това си стои там нито става по-голямо, нито по-малко. Ще се радвам да помогнете със съвети, всякакви
Редактирам: Всъщност не е пипала котка, но сме били на място, където е имало котка. Дъщеря ми не я е пипала, но други деца са я пипали и след това играха заедно. Котката е домашна, с ваксини и всякакви там неща уж, каквото е нужно.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 09:52 от Mnmn.

# 1
Аз бих се консултирала с дерматолог. Лично на мен ми прилича някакво лишейче по снимката. При моите деца всякакви дразнения по кожата се повилияваха много добре от обикновен зехтин, а разните прехвалени козметики нямаха ефект. Като се има в предвид, че кожата им не е проблемна до момента.

# 2
От личен опит ще ви кажа, че дерматита сърби и не се търпи, но хидратацията помага. Може да е лишей, както е споменато в горният пост, но е хубаво дерматолог да се изкаже. Аз също мисля, че не е алергия, няма как да остане само едно петънце, съоътветно най- вероятно не е от котката.

Общи условия

Активация на акаунт