Рожден ден в парка

• 1 157
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Това дето го предлага мъжа ти не ми звучи никак добре. Ако само ще отбивате номера, по-добре купете на детето по-голям подарък и не празнувайте. Щом има мерак за парти, не слушай мъжа ти, а ми си му направи хубаво парти с балони и украса. Аз бих се запасила със салфетки и мокри кърпички и бих носила и лепенки за рани, че където има толкова много деца стават инциденти.
А идеята ти да няма подаръци е много лоша. Децата за това се радват на рождения си ден - защото получават подаръци.
Иначе пред нас има детска площадка, само веднъж съм виждала някой да празнува там рожден ден. Имаше аниматор с музика и тонколони и не е като да не ги чувахме в трите съседни блока около площадката.
В някой парк далече от жилищни сгради повече го възприемам това.

# 16
Кога точно е този рожден ден? Това е от голямо значение. Моята дъщеря има рожден ден на 07.07. и останах втрещена, когато миналата година на една площадка една майка ме нарече луда, че да дам 1000лв за рожден ден в център. Аз съм доста търпелива и не ѝ отговорих, казах само, че съм си направила сметка и това е моето решение,  но посред лято да правиш рожден ден в парка не е никак добра идея. То, хубаво децата ще си поиграят, но не не намирам за нормално да се разнасят сандвичи, сокове, пици и торти на 30 градуса температура, все пак и деца ще го ядат.

# 17
В началото на юни е. Всяка година е много топло времето откакто е роден, само веднъж е било по-хладно с прогноза за дъжд и не валеше (тогава бяхме в двор на заведение, но не се наложи да сме на закрито).
Аз много искам да го направя някъде по нормален начин, просто в момента не мога финансово. Гледах пространства под наем - те за един час трудно се съгласяват, не знам ще се вместим ли - докато всички се съберат и айде да си ходим - няма около местоживенето. За два и повече часа ми отива почти целия бюджет само за мястото и няма да има какво да предложа за почерпка. А пакетите рожден ден дори и само за 10 деца, са ми непосилни навсякъде в този момент.
Все повече отивам на варианта да сме в тази беседка само децата от компанията, с която се събураме по принцип за игра всяка вечер (около 9 деца с около 7 родители+ ние), когато ходим на тази площадка. Беседката има покрив, там ходим и като ни завали на площадката, та не е проблем. Огледах я снощи - 12-15 възрастни сядат без проблем, за деца ще е още по-широко.
 В училище - имат лятно училище до 15 юни, на което е записан само половината му клас, предполагам другите ще бъдат запратени към баби или извън София. За наличните ще направя торбичка със сокче, нещо сладко и балон и никой няма да каним.

# 18
А защо не помислите за алтернативен вариант - за 7-8 деца, най-близките, някакви активности във въжени парк или нещо подобно? Все повече такива има, при това и безплатни. Скромна почерпка с ядки, сладки и безалкохолни. На 7-8 годишно дете, съжалявам, но според мен е изхвърляне да се организира рожден ден с 30 деца и вероятно още толкова възрастни, че това е една сватба, и то не малка.

# 19
Аз не искам да се изхвърлям - тези 9 деца, които казах няма как да не поканя - тези хора отреагират винаги, едни на други разчитаме да се вземе дете, да се заведе някъде, да остане ако някой има ангажимент, просто не мога да не поканя тях. А останалите 25 - деца + родител ги иска сина ми (аз от тях почти не познавам родителите различно от здравей/здравсти). И аз се чудех дали има вариант да го удовлетворя, но няма.
А почерпката така или иначе ще е скромна. Акцент - парче торта - с леко подлагане на нещо солено преди нея, защото ще са непоредствено след градина/училище. И се предполага всичко да мине преди времето за вечеря.

# 20
Направете си РД както сте го замислили Simple Smile Ще е готино Simple Smile
За двете си деца (общо 32 рождени дни) сме празнували в детски център само 3-4 пъти общо. Всичко е било различно и разчупено.
На 10 като ставаше поканихме целия клас, РД беше в салона на училището с разрешение на директора.. (на 30 май е синът) и го комбинирахме със завършване на 4 клас (в НУ и се разделяха класа). Всички бяха супер ентусиазирани, сами носега чинове и столове да подредят, кетъринга си го правих сама, носихме озвучаване и поканихме един аниматор да им направи дискотека и няколко игри..
Така че всичко е възможно и с много деца Simple Smile

# 21
Супер доволни ще са децата. Според мен супер сте го измислили. Сандвичи, торта, сокове и украса. Може и по някоя бира за родителите. Екстра ще е.
Аман от еднакви рождени дни. Детски център на затворено, спарен и вмирисан. Аниматор с огромна фалшива тонколона, сякаш децата ако не оглушават няма как да си играят. Фиксирано време, защото дерат кожи от детския център и докато се заиграят децата и  ги викат за торта и чао. За мен са потресаващи, чудя се до колко годишна възраст на децата ще са такива 🙄
А форумката, която влезе само да напише как дава по 1000лв за рд на детето и, много си невъзпитана.

# 22
  • София
В нашия парк /фръц-фръц, Северния/, има много подходящи места за парти, има и тоалетна с вода.

# 23
А форумката, която влезе само да напише как дава по 1000лв за рд на детето и, много си невъзпитана.
Къде видя невъзпитано изказване? .

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 22:13 от Пролетно цвете

# 24
Толкова излиза един рожден ден за 8 деца в детски център с аниматор, торта, украса и почерпка за възрастни (хапки, ядки и студени мезета), невъзпитано е Вашето изказване, Фрезия. Единственото допълнително нещо , което съм платила е пинятата, на която дъщеря ми много държи. Нито съм се изхвърляла, нито пък съм дошла тук "да се хваля". Точно пък аз да се хваля... И впрочем, не съм Ви никаква "форумка" Simple Smile

# 25
Празнували сме подобен рожден ден с около 10 деца.
Организацията беше:
Пратих сестра ми около 2 часа по рано да "запази" беседката и да сложи балони и надписа.
Бях поръчала пици и торта. Купих и чипсове/ да ужас/, гризинки, някакви сладки, сокове и вода, каквито знам, че харесват децата. 
Еднократни покривки за маса, които облепих  с хартиено тиксо за масата. Запасих се и с доста еднократни чаши, чинии, вилици, мокри кърпи.
Предвид на големия брой деца и топлото време, аз ако бях на вас, ни бих се ангажирала с торта. Вземете торта за вкъщи. Пици на парче, форнети, някакви малки закуски, пържени картофи/ купени в кутийка или пликче. Може и по един сладолед, ако има в близост магазин и ако някой родител не изпадне в ужас. Не знам какво се предлага във вашия град, при нас избора е скромен. Но от опит знам, че всичко купено/поръчано се харесва повече на децата, от домашното. Затова и не препоръчвам сандвичи.

# 26
Празнували сме подобен рожден ден с около 10 деца.
Организацията беше:
Пратих сестра ми около 2 часа по рано да "запази" беседката и да сложи балони и надписа.
Бях поръчала пици и торта. Купих и чипсове/ да ужас/, гризинки, някакви сладки, сокове и вода, каквито знам, че харесват децата. 
Еднократни покривки за маса, които облепих  с хартиено тиксо за масата. Запасих се и с доста еднократни чаши, чинии, вилици, мокри кърпи.

Точно така си го представям.  Запазваме около час преди обявения и украсявам, докато се съберат гостите - нещо за хрупане - гризини или някакви соленки, сок. За родителите нещо тип бири и вино (то аз знам кой какво пие). И таткото води рожденика (който не знае какво ще се случи). Докато се поздравяват сваляме тортата от нас (живеем точно срещу беседката) и се яде на момента. И после игра - кой каквото му е на сърце, там има катерушки, отделно тази компания деца си имат ъгълче, което наричат бърлогата (не знам какво правят там точно до едни храсти). Ще взема топка, има и игрище, понякога играят с нея. До беседката има и тенис маса-и тенис мога да взема. Няма да има музика и подобни, просто изненада.

# 27
  • Най-красивата страна
Били сме на рожден ден в парк. И беше много хубаво.
Обаче там има специални места-барбекю,пейки,маси.
Варненци ще се сетят,че става въпрос за Еко парка.
Децата бяха щастливи ,играха си на поляната.

Били сме и на рожден ден в конна база-но имаше беседка ,маса и барбекю,както и хладилник и чешма.
Също беше хубаво.

Но за подаръците-подаръци трябва да има за рожденика.
Какъв рожден ден ще е ,ако няма подаръци?

# 28
Къде видя невъзпитано изказване? .
Всеки си знае паничката, баба знае 2 и 200.
В изказването, че няма да е уместен рожден ден навън, а по-добре такъв с 8 деца за 1000лв. При положение, че темата е за бюджетен рожден ден, не е възпитано да се предложи на авторката да организира такъв за 1000лв. Предполагам че и тя се е сетила за тази възможност.

# 29
Благодаря на всички, които се включиха с идеи и предложения Simple Smile
Рождения ден мина почти по план Simple Smile
Беседката си беше свободна целия следобяд, украсихме я към 16.30 гостите дойдоха към 17-17.30 и доведохме рожденика Simple Smile Мнхого се изненада, защото даже сутринта попита дали само с подаръка от нас ще му мине рождения ден Simple Smile, и дали наистина този ден ще се пътува.
Събрахме само близката компания, с която всеки ден си киснем на площадката - 15 възрастни и 17 деца, като мястото беше съвсем достатъчно. Аз бях много притеснена, защото заваля точно като се събраха гостите и си валеше през повечето време, но пък затова площадката беше празна и нямаше външни деца. Парче торта и малко танци, много подаръци и балони (не се сетих да направя снимка отстрани преди да се съберат гостите и нямам как изглежда всичко отстрани). Определено децата харесаха тортата - бях се погрижила да е двуетажна с любими герои и бях взела по дребно подаръче за всеки. Когато приключихме (18.30) дъжда спря и ние си тръгнахме (имахме планирано пътуване към морето този ден), а гостите изпратихме да играят на площадката Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 13:59 от _di_di_

Общи условия

Активация на акаунт