Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 545
  • 486
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Съвсем не на последно място, дори вече в Италия и България, екологичността на превозното средство дава отражение при избора му.
Влаковете са изцяло електрически, а също и пътуват по обособено трасе, което не натоварва по никой начин трафика в града, защото няма пресечни точки с него.

# 451
  • Milano
Барбич, как е ситуацията при теб? Успяваш ли да се придвижваш?

Чета, че лунголаго е затворено, много пътища също, проблеми и с ж.п.линията Киассо-Милано, и по другата към Кадорна, свлачища и т.н.

При нас даваха много силен дъжд през нощта към 4ч и 6ч, но не познаха за щастие.

Всички витрини на Ринашенте са "Джорджо Армани"🤩 със снимки и облекла от различни периоди, асансьорите - също.

# 452
Вчера излизах с колата, идвах до Милано. На излизане от Комо минах през една улица, която още разчистваха от наноси (основно клони и пръчки довлечени от водата) след големия дъжд в понеделник, но самата улица не беше затворена. Следобеда се прибрах по крайбрежната и също беше разчистена и отворена. После през нощта пак валя много силно и дълго и може днес крайбрежната да са я затворили, но днес не съм излизала с колата. По-сериозни проблеми имат по околните селца, където се стига само по едно шосе и има свлачища, някои са изолирани. Реките пълнят езерото с огромно количество свлечени дънери и клони, които образуват като дебел пояс край брега и става проблем за придвижването с кораби и моторни лодки.

В събота пак имам идване до Милано за един ивент, но мисля да се придвижвам с влака. Според теб има ли някакви смущения на Чентрале, след като малко я потрошиха онзи ден? 😬

П.П. Ето снимка от нечие стори в инстаграм как изглежда езерото с наносите от свлачищата. Това е върху водата, не е на брега.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 16:07 от Barbabeau

# 453
  • Milano
Тук чета, че е разчистено:

https://www.ilfattoquotidiano.it/2025/09/23/protesta-milano-cent … -notizie/8136114/

Едното го четох Барбич, после гледах новините, че езерото е преляло на 2 пъти.

https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/studioaperto/edizione … _F313662501053301

От 8 мин натам за лошото време.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 18:08 от regina di cuori

# 454
  • София
Май ще сменя идеята за Изео, но засега не знам какво ще правим друго.

# 455
  • Milano
За кога ви е предвидено?

Мен ме хвана една градушка, която премина в порой. А уж се очакваше слаб дъжд.

За утре поредна промяна, сега пък ще има мъгла сутринта и дъжд в 22ч.
Петък го дава дъждовно.

# 456
  • In transit
Реджи, в Павия валя дребна градушка, но за кратко. Засега успяваме да минем между капките откъдето и да минем. Да видим как ще е до края на седмицата. Grinning
Програмата вече се прави на момента.

# 457
  • Milano
Мики, приятна ваканция!

Като спомена Павия да отбележа, че Чертоза ди Павия ще бъде напуснат от монасите на 01.01.26г и Министерството на Културата ще го направи музей и ще се плаща билет за вход.
Докато сега е оферта.

Бих казала, че в неделя слънцето трябва да се покаже задължително🤣.

# 458
Момичета, как сте?
   Ужасна е снимката от езерото.

# 459
  • Milano
В момента не вали, но е облачно.

П.п. пак започна.

Мики, от другата година и Alliianz Stadium ще отвори врати за концерти.
Пръв естествено ще пее суперпривърженика на Юве - Ерос Рамацотти.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 17:12 от regina di cuori

# 460
  • In transit
Реджи, благодаря за инфото. Ще се възползваме. Hug

# 461
  • София
Стигнахме днес до Изео Simple Smile И до Монте Изола , красота.. Нямаше много хора, леко хладно и малко пръскаше. Пак ще се върнем догодина при топло време.

# 462
Не се отваря линка от първата страница за транспорта от Бергамо до Милано. Искам да попитам, ако си купя билети за автобуса няколко дни по рано и самолета закъснее или сме по рано там, може ли да се качим на друг автобус? Колко струват билетите, когато се купуват преди качвате? Видях в един сайт, че мога да купя два билети за възрастни да 35лв. Струва ли си или да не рискувам? Следя гемата отдавна, но се обърках, коментират се и други градове освен Милано.

# 463
  • София
Купувам си билет за шатъла предварително, онлайн, двупосочен. Цената, ако не се лъжа е 8 или 10 евро на посока, пътувах миналата седмица и се върнах в понеделник, така че инфото ми е съвсем прясно. Понеже имаше стачка, отидох към 9 и 30 на централна гара, билета ми беше за 10:40 и веднага ме качиха - никога не са ми правили проблем за часа. Ако трябва да съм честна не мисля, че гледат часа, само сканират бар кода на билета.
Редактирам се, факт е, че предварително закупения билет ви ограничава само до пътуване с една конкретна фирма, но честотата на тръгване е 30 минути и когато се напълнят веднага тръгват. Бергамо е изключително натоварено летище и рейсовете се пълнят за максимум 10 минути.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 12:12 от veka

# 464
Когато купиш билет онлайн, може да ползваш само автобусите на съответната фирма.
Ако е на място, се качваш на автобуса, който е наред да тръгва. Билети се продават на първа врата - 12 евро.
Линията е Орио ал Серио - Милано.
Не се минава през Бергамо.

Общи условия

Активация на акаунт