Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 534
  • 647
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте, има ли някой, който е в Милано в момента. Утре пътуваме за няколко дни до Милано с ръчен багаж само и се чудя какви дрехи и якета да взема. Гледам, че го дават 18-19 градуса.

# 526
  • Milano
Като за същата температура, която обаче се достига следобед.
Сутрин не е точно такава.

# 527
  • Бургас
Здравейте, бихте ли препоръчали хотели в близост до стадиона Сан Сиро?

# 528
  • Milano
За мен хотел Oro Blu на p.le Lotto:

https://www.hoteloroblumilano.it/

Или Мелия на via Masaccio, пак зона Lotto - точно срещу църквата от предният ми пост.

Не си падам по веригата BB, но има техен хотел точно до термите Де Монтел и срещу Сан Сиро.

https://www.hotel-bb.com/it/hotel/milano-san-siro?utm_source=goo … utm_campaign=yext

Ето тук се вижда:

П.п. незнам защо при постването на линка по-горе го обръща на немски.

Това е хотела в Букинг:

https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-milano-san-siro.it.html

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 11:04 от regina di cuori

# 529
  • До морето
Здравейте, дъщеря ми ще е на състезание във Виченца  от 18.11 до 24.11. Вчера излезе програмата и се оказа, че ще имаме няколко свободни дни. Ясно, че единият ден ще го отделим да разгледаме Виченца, но търся идеи за нещо наоколо, което да е интересно за 10 годишна балерина + че е и рожденичка тогава.
Във Венеция, Милано, Гарда и Верона сме били. Общо взето стандартните туристически места, които излизат в интернет май сме ги обиколили.

# 530
  • София
Тревизо и Падуа са интересни градове за разходка и са съвсем близо.
Има много в тази част на Италия, но ще изисква повече пътуване : Тренто, Удине и Триест примерно. Всеки един от тях заслужава посещение.

# 531
  • In transit
Boho chic, с кола ли ще сте? Ако да, мога да дам интересни места в околностите.

# 532
  • До морето
Не, точно това е, че последните пъти все сме били с рент -а - кар, а сега трябва да се придвижваме с обществен транспорт.
Друго, което се сещам е - има ли някакъв сайт където да погледна евентуално за някакви спектакли, балетни постановки и прочие в периода, в който ще сме там?

# 533
  • In transit
Не, точно това е, че последните пъти все сме били с рент -а - кар, а сега трябва да се придвижваме с обществен транспорт.
Друго, което се сещам е - има ли някакъв сайт където да погледна евентуално за някакви спектакли, балетни постановки и прочие в периода, в който ще сме там?
Ок, в такъв случай лесно достъпни и наблизо са Читадела и Басано дел Грапа. И до двата се стига с влак. До Басано е с прикачане в Читадела, така, че може да ги комбинирате в един ден. Тревизо и Падуа също са много добри предложения. Читадела е малък, но ви препоръчвам да се качите на крепостната стена, запазена е и може да се обиколи цялата, като има красиви гледки.

За събития, може да погледнеш в този сайт например: https://www.virgilio.it/italia/vicenza/eventi/ Като най-горе в полето може да се сменя града, я от календара вляво избираш месеца.

# 534
Здравейте! Някой бил ли е по Хелоуин в Милано! Ще бъдем там по това време и ако знаете някои места,където се организират някакви партита или нещо интересно за деца и не само Simple Smile ,моля да споделите.

# 535
Влизам тук с въпрос (нещо не мога да се ориентирам с търсене в темите, пък и да е актуално) - два-три дни само в Милано - градски транспорт - има ли дневни карти за целия градски траспорт или как е най-изгодно да се ползва за толкова време.Единичния билет, разбрах е 1,50 eвро и важи 75 мин, но за всякакво превозно средство ли е? Може ли, като в София (много е удобно) да се качваш във всякакво превозно средство на градския транспорт, чекирайки дебитна/кредитна банкова карта?

# 536
Може ли, като в София (много е удобно) да се качваш във всякакво превозно средство на градския транспорт, чекирайки дебитна/кредитна банкова карта?- най удобния вариант , отговорът е ДА!

# 537
  • Milano
Зори, информацията ти е доста стара.
Посочената цена на билетите беше до средата на 2019г.
Оттогава има съществени промени не само на нея.

Единичен билет важи 2,20€ - 90мин за зони 1-3, т.е. Милано + първи пръстен на предградията.
Преди важеше само за Милано.

Билети/карти се валидират при влизане И ИЗЛИЗАНЕ в метрото (при автобуси, трамваи  само при влизане)
Важно е при картите, за да не ти отчетат максималната тарифа за всички зони.

Многократни прекачвания (преди беше еднократно в метрото).

Билет - 24ч - 7,60€
Билет - 3 дни - 15,50€.

Може с карта, като отчита най-изгодната тарифа, т.е. при четвъртото качване (след 90-те мин) отчита дневната тарифа.
Но само нея засега.
Тоест, ако сте 3 дни с многократно ползване на транспорта, по-изгоден ще е тридневният билет.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:52 от regina di cuori

# 538
Сърдечно благодаря за изчерпателната информация, Реджи Heart

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:55 от ЗориБ

# 539
  • Бургас
Здравейте, прекрасни!
Бихте ли ми помогнали с информация, кои забележителности могат да се разгледат безплатно първата неделя на декември и как се запазват самите билети.
Пробвах за "Тайната вечеря" обаче 7.12. стои като неактивна дата, а на вариант "Безплатен билет" - има посочени ограничения за учители, в неравностойно положение и т.н.т - не видях опция за първа неделя.
Ще съм благодарна, ако ме насочите кои са обектите и как се резервират въпросните билети.
И ще съм благодарна за съвет за Коледен базар.
Аз почвам да чета отзад напред, но бързам първо за билитете.
Хубава и спокойна неделя от мен!

Общи условия

Активация на акаунт