Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 510
  • 647
  •   3
Отговори
# 585
  • Milano
Относно безплатната неделя.

За Замъка не може да се правят резервации, за останалите две - да.

Бих запазила първо за "Тайната вечеря", понеже най-бързо свършат и отишла първо там, за да избягвам ходене напред-назад.

Влизането е под час, самото посещение трае точно 15мин. по часовник.

Съветва се да се отиде половин час преди това, за да се вземат билетите от касата, показвайки резервацията.
За мен е много, но може междувременно да разгледате църквата.

После бих отишла до Пинакотеката в Брера.
Няма опашки. Влизаш в часа в който си запазила, показваш резервацията от телефона.
Тук зависи кой как разглежда. Мисля, че минимума е около час, час и половина.

И след това за Замъка се чака на опашка.

Аз с детето съм го обикаляла за 3 часа, може и за по-малко.
В момента има ремонт на Sala delle Asse на Леонардо, египетската част в археологичния музей също е затворена.
Не залата с оръжията, объркала съм се в преден пост.

# 586
А може ли да се направи резервация за Армани силоз /именно за безплаплатната неделя/?

# 587
  • Milano
Не. САМО за "Тайната вечеря" и Пинакотеката в Брера.

# 588
Реджи, безкрайно благодаря за споделеното!
Италиянските момичета, дайде ми съвет, моля! А и който е бил в Италия по Великден- през тези почивни дни влакове движат ли се? Музеи работят ли , по -скорочисто туристическите обекти. Моите приятелки ме навиват за април за Флоренция, но аз искам да мога да видя определени неща там.Питам тук, защото в тази тема винаги получавам много конкретни и правилни отговори.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 09:45 от марулета

# 589
Здравейте! Планираме разходка с влака Бернина от Тирано до Ст. Мориц като кацаме в Милано. Знаете ли бърз начин за пътуване от Милано до Тирано и можем ли да закупим билети онлайн?

# 590
  • София
От Милано до Тирано има редовни и директни регионални влакове.
Възможно е, поради обновяване на жп инфраструктурата което тече, да се налага временно прекъсване и част от пътя да е с автобус. Принципно тези процеси са по-активни в топлите месеци.
Контролно проверих за утре - директни са.
За датата която те интересува, можеш да провериш на сайта на Трениталия, както и да купиш онлайн билети от там. Същото може и през сайта на Тренорд.

# 591
  • Milano
Реджи, безкрайно благодаря за споделеното!
Италиянските момичета, дайде ми съвет, моля! А и който е бил в Италия по Великден- през тези почивни дни влакове движат ли се? Музеи работят ли , по -скорочисто туристическите обекти. Моите приятелки ме навиват за април за Флоренция, но аз искам да мога да видя определени неща там.Питам тук, защото в тази тема винаги получавам много конкретни и правилни отговори.

Да, естествено че вървят влакове.
Музеите са отворени.
Най-общо, магазините са затворени на Великден.
Периодът обаче е сред най-натоварените откъм тълпи.

# 592
Само да уточня, че 2026 година католическият Великден е на 5 април, а българският на 12 април. И аз се замислям за такова пътуване от България(живея другаде)

# 593
  • Пловдив
През 2023г бях около ез.Изео по Великден(католическия)-ресторанти,супермаркети,магазини...всичко работеше,туризъм...На следващият ден(Великият им понеделник) в Аоста,а преди това спряхме и в Иврея,всичко беше затворено,само някои ресторанти отвориха на обяд.

# 594
Благодаря!

# 595
  • Milano
От около 2 седмици са заградили половината пл. "Дуомо":

Чудех се какво ли ще бъде това скеле:

Най-накрая сложиха обяснение:

Тук ще бъдат студията на международните телевизии, които ще предават директно Олимпиадата.
Ще се нарича "Олимпийският куб".

Той е крайната точка на проекта "Олимпийска променада", който започва от Арката на Мира, където ще бъде сложен Олимпийският факел, преминавайки през парка Семпионе и "La Triennale" - там ще се подвизава "Casa Italia", Замъка - с експозиция, Кайроли - оперативен център и щандове, Кордузио и накрая "олимпийският куб" с телевизиите на Дуомо.

Последният би трябвало да е готов до 12.12.25г.

Естествено всичко ще бъде документирано от вашият кореспондент на Олимоийските игри.🤣

В края на месеца, като заградят и другата част от площада, за да поставят елхата и ще бъде "чудно".

# 596
Представям си каква лудница ще бъде. От кога до кога за зимните олимпийски?

# 597
Има ли някаква украса вече? А намаленийца? Ще сме за ден на 22-ри.

# 598
  • Milano
Не, рано е още, освен някакви изключения, като около Eataly на Porta Garibaldi.
Намаления най-общо също няма.
Преди два дни имаше някакви за Single's Day.
После би трябвало за Black Friday, някои правят Black week.
Обиколи, можеш да имаш късмет.

Марулета, игрите са от 6/02 до 22/02/2026г.

# 599
  • София
Намаления най-общо също няма.

Реджи, да си призная имам усещането, че точно в Милано намаленията са като мираж Smile . За какво да има намаления като туристите купуват като луди и без намаления.

Общи условия

Активация на акаунт