Милано и Северна Италия - тема 19

• 33 976
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Дали при някоя читава рент-а-кар компания е възможно да се плати депозита с кредитна карта на друг пътник в колата, или поне с дебитна на шофьора?
Ние миналата година наехме от Centauro от летището в Болоня. Имат включен допълнителен шофьор. Платих с моята КК + пълна застраховка, а шофьор беше съпругът ми. Депозит нямахме, но блокираха сумата за един пълен резервоар гориво, които ги отблокираха веднага, щом върнахме колата с пълен резервоар.

# 16
  • Milano
Обичам да гледам нагоре сградите, поради прекрасна стара архитектура.

Palazzo Isimbardi вчера следобед след дъжда:

На последната снимка - "Кулата на Сирените".
Няма нищо общо с митологията.
Построена през 1939г в двора на Palazzo Isimbardi, седалище на Città Metropolitana di Milano. До него е Префектурата.

Служила е да дава аларми (сирени) за бомбардировките от Втората Световна война.
Също така е била и бункер (убежище), в които са се укривали много хора плюс Градоначалника (префекта).
Счита се, че е било последното убежище на Мусолини преди да избяга от Италия от Централна гара на 25/04/1945г - Освобождението на Италия от фашизма.

# 17
И аз благодаря за новата тема на Mikkey, за труда на всички, допринесли за богатата информация, и за духа на доброта и сърдечност!!!
Напълно споделям мнението на Марулета - това е една от най-приятните теми, които чета, и смятам да поостана. Simple Smile

Събрах в този албум Милано, Комо и Бергамо, видени през моя обектив: https://myalbum.com/album/bKwkYjZfGR3LgQ/

Поздравявам всички с прекрасната песен от площада в Милано в края на албума!
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you...

Скрит текст:
В малко по-свободен превод:
Светлините ще те водят към дома,
ще дадат плам на костите ти,
и аз ще опитам да те възродя...

# 18
И аз да се запиша в новата темичка. До нашето пътуване остават по-малко от десет дни и много се вълнувам. Разбира се, че нещата могат да се променят дотогава, защото прогнозата за времето за след 10 дни не е чак толкова достоверна, ама май се очертава да заварим голям топлик 😁 нямам против, даже напротив. По-лек багаж в такъв случай и по-малък шанс райънерците да се заядат за някоя чанта, въпреки че вече опаковахме две първоначални чанти за градуси от рода на 18 до 23 и пак уж, се сбиваме в сантиметровите изисквания, но кой знае с тези заядливци. Ако чантата ми е точно 40-20-25 пак се стресирам нещо да не стане.

Между другото интересно ми е дали имате "впечатления" от джебчиите в града. Говорейки за багажи и т.н., четох, че са най-отдадени на централната гара и във влаковете, където имали определени трикове като един от тях те бута във втори, а докато се извиняваш на "жертвата", трети те преджобва 😁 за щастие, както споменах ние сме с малко багаж , та поне няма да имаме 500 неща за надзираване, но все пак ще бъда нащрек. Доколкото разбирам повечето са наши сънародници Grinning

# 19
Мисля, че в България имаме добър тренинг с подозрителните екземпляри - на нас веднага ни се набиваха на очи и, слава Богу, не е имало инциденти. Чантите в голяма тълпа, разбира се, трябва да се държат като в градския транспорт в София.

Иначе средата там е далеч по-спокойна от софийската - никой не се бута, блъска, не свири с клаксон, не крещи, не ругае. Правилата за движение, имам предвид пресичането, не се спазват много-много, но самият трафик, в ценралната част поне, е далеч по-спокоен.

Иначе на една улица видяхме една групичка да разиграва „тука има - тука нема“ и бая народ ги беше наобиколил, но едва ли има българин, който да се върже на подобно нещо.

# 20
Бъдете внимателни в метрото.На една от моите приятелки й откраднаха портмонето от чантата , такава,дето минава през рамото по диагонал. След като разбрахме какво се е случило и върнахме лентата,се сетихме кой, кога и как я обра,но късно .
    Като изключим това, атмосферата е невероятна!
   Аз пътувам за Сицилия в средата на юни.Ьнам,че ще е жега, но е следващата точка от нашия Girl's trip in Italia.
4  приятелки , правим подарък на следващата юбилярка/ за предишното ходене съм писала тук/, а тя мечтаеше за Сицилия.
    Продължавам с интерес да чета за Милано.Благодаря за снимките , за разказите, за добрия тон!

# 21
Благодаря за новата тема!
Чета с интерес всички мнения и събирам информация за предстоящото ни семейно приключение до Милано.

# 22
  • Milano
Марулета, нямаше ли да ходите в Испания?

Най-накрая дойде денят, който чакам цяла година - началото на турнето на Vasco.😍
Почти не съм спала, адреналина е достигнал неописуеми висоти, но трябва да го удържам някакси до довечера.

В моето купе във влака има един клас ученици, отиващи на екскурзия.
Момчето, седнало зад мен се казва Vasco.❤️
С родителите сме от една партия.🤣

Остават 11ч15мин...🥳🥳🥳

Ето къде са поставени валидаторите на пероните на Централна гара:

# 23
Благодаря за полезната информация, Regina. За пореден път ❤️

За нашите дни времето рязко се развали като дори се показват възможни гръмотевици, така че ако чуете, че слабоумни българи ги е ударил гръм в Италия, ние сме били Grinning просто няма никакъв начин да си седим вътре. Не плануваме да взимаме чадър, защото няма да се намери място в багажа, но съм подготвила протектори за обувки с които да плицукаме напред-назад без да носим два литра вода в обувките си и подходящи горници.

# 24
Реджи, Испания не се получи заради графиците на останалите.Бързо трябваше да реагираме за тези дати. Рожденичката и сватба вдига август,на щерка си, така че....и там сме канени. Испания ни остава като вариант за семеен трип с нея и мъжете.
    Желая ти яко забавление!!!

# 25
  • In transit
Реджи, приятно изкарване. Heart

Oliboo, няма страшно. Само си вземете дъждобрани. Италия и дъждовна е много красива! Heart Eyes

# 26
Италия всякак е невероятна!

# 27
  • Milano
Аз не виждам дъждове ни в Милано, ни в Дезенцано, нито са ме обирали.
Недей да се вкарваш във филми и се забавлявай.

Момичета, опашката беше от над 4км. Нямаше да влезвм и до 21ч.
Обаче благодарение на 1 момче от групата минахме, където ни казаха и влезнахме за 5мин вместо за 5часа и сме сравнително близо.🥳🥳🥳
Егати късмета.

Мерси момичета!❤️

Vasco TI AMOOOOOOOOOO!❤️❤️❤️❤️❤️

# 28
Ако някой има излишен код за Букинг, с удоволствие бих го ползвала Simple Smile
Все още нищо не съм запазила, а заминаваме след 2 седмици, живот и здраве.

# 29
  • Milano
Такива постове се трият в темата за Букинг.
Не ги пренасяйте в темите по градове.

По отношение на прогнозите.
Събуждам се вчера и гледам това:

Вдигам щората:

Ето и други валидатори, в случая на перона на гарата в Латизана-Линяно-Бибионе:

На гари в Милано, напр. Рогоредо, Ламбрате са в подлеза преди стълбите за перона и са като тези на Централна гара.

Мики, в събота и неделя съм в твоят град (Торино).😊

Общи условия

Активация на акаунт