Милано и Северна Италия - тема 19

• 34 129
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Хора, откъдето и да пускате снимки, страхотна е тая Италия! Като обсебена съм , спрях да говоря в къщи,че ставам досадна.Вчера с внучката седим на двора и гледаме облаците на какво ни приличат. И хоп-самолет.И лапето, на 3 и половина ме пита - отива в ИНталия,нали ,бабо? Ти ще ходиш ли пак да ми донесеш Зрънчо?
Да, Италия остава в сърцето! Онзи ден пускам телевизора: Giro d'Italia от езерото Комо - слънце, шир, кеф! Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 17:39 от bedrjih

# 46
С лека тревожност очаквам моята Катания през юли, но съм подготвена за всичко.И пак ще ми хареса!

# 47
  • Milano
Дааа, само дано нямате пикове на топлина.
Ще заведеш и внучката някой ден.

Не съм еталон, всички сме такива😊.
Просто следваш щастието.❤️
Както казаха по тв, където и да отиде тълпите го следват, не от днес, а от повече от 40г.
И както писа той "изключителната обич на моят рок-народ".❤️

Мики, с Волотея ли?
Трасето на самолетите минава точно над стадиона при кацане на Казелле.
Кой знае каква прекрасна гледка е била снощи.

От 03/06 до 27/06 програмирани ремонтни дейности по поддръжка на Централна гара в Милано.
Регионалните влакове ще имат промени в номерация, изменения в маршрутите, ограничения и т.н.
Споменаваха вчера по високоговорителите особено Милано-Бергамо, Милано-Бреша и т.н.

Като се свършат работните дейности по високоскоростният участък между Верона и Виченца, от Милано до Венеция ще се стига за ок. 2часа.

Изобщо много ремонтни дейности, следете си.
Също между Милано и Дженова - ходене по мъките ще бъде пътуването към/от Лигурия.

# 48
  • In transit
Реджи, с Уиз. Целогодишно са полетите.

# 49
Езерото Гарда 20-  25 октомври много ли е рисково откъм времето...знам, че е трудно да се прогнозира и година с година не си прилича, ама така най-общо казано как ви се струва?

# 50
Реджи, мерси много за актуалната информация.Както винаги, много полезна и интересна.  Спонтанно решихме вчера да скокнем следващият уикенд, ще купувам билети тази вечер. Нямаме планове, за 3 дни ще сме само, но много сте ме зарибили с Торино, и ще ходя да чета какво сте писали.

# 51
Някой би ли препоръчал място за аперативо с happy hour във Верона?

# 52
  • Milano
Реджи, мерси много за актуалната информация.Както винаги, много полезна и интересна.  Спонтанно решихме вчера да скокнем следващият уикенд, ще купувам билети тази вечер. Нямаме планове, за 3 дни ще сме само, но много сте ме зарибили с Торино, и ще ходя да чета какво сте писали.

Прочети, прочети.Smile

Много ми харесват типичните стари дървени магазини, кафенета, сладкарници - има доста по via Roma.
Не можах да снимам в неделя, понеже ми се запълни паметта на телефона с видео.

Дано не познаят прогнозата за другата седмица за Болоня - 34-36°, че аз при 28 умрях от жега.

# 53
  • In transit
Адашче, в миналата тема май писах доста подробно инфо. Ако искаш препоръка за места за хранене, сладоледи и прочие, свиркай. Имам няколко любими.

# 54
Езерото Гарда 20-  25 октомври много ли е рисково откъм времето...знам, че е трудно да се прогнозира и година с година не си прилича, ама така най-общо казано как ви се струва?

Сега, през май, единия ден валя и беше хладно и пак си ни беше добре Simple Smile Но зависи с какви намерения тръгва човек. Със сигурност няма да може да се хапва навън, поне вечерите. Иначе, за нас ценното там са тези корабчета, с които може да се разглеждат различните градчета. И това през октомври мисля пак ще става, те си имат вътрешна част с големи прозорци и са си супер. По-опитните ще споделят ако греша.

Един вероятен плюс на октомври може би ще е, че няма да има много хора дори на по-популярните места. Сирмионе сигурно ще изглежда по различно с по малко хора.

Ако сте с деца обаче, за Гардаленд според мен не е подходящо, защото за нас поне атракциите с вода миналата година бяха най интересни. Но пак можете да си ги видите на сайта и ще се ориентирате кои ще стават.

# 55
Адашче, в миналата тема май писах доста подробно инфо. Ако искаш препоръка за места за хранене, сладоледи и прочие, свиркай. Имам няколко любими.
Благодаря много, непременно ще питам като е сигурно ходенето.

# 56
teg, без деца сме....обиколки, гледки,  хапване,  пийване е идеята...
Благодаря за споделеното!

# 57
Вече резервирам апартамент и съм по-спокойна за предстоящото пътуване Simple Smile
Даже се уговорихме с хората да си оставим поне багажа към 10 часа, че иначе настаняването е след 15ч. После мисля да си хванем влака за Милано и да се разходим там, като едно е местата, което със сигурност ще посетим, е Сан Сиро Simple Smile Вторият ден е отреден за Гардаленд. Само за третия още нищо не съм измислила.

# 58
  • Milano
Имайте предвид, че не може да се прави тур на Сан Сиро когато има концерти.
Отваря Елоди на 08.06.25

# 59
Еее, това пък хич не съм го видяла. За 11-ти юни ми бяха плановете...

Общи условия

Активация на акаунт