Милано и Северна Италия - тема 19

• 34 132
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • In transit
Реджи, помня. Heart Eyes Ще чакам да споделиш за мястото за настаняване. Hug

# 31
  • Milano
Взех го относително близо до стадиона.
Има автобус дотам на отиване, на връщане може и пеша, спирка на метрото в близост също - от/до гарата.
Цената беше отлична в сравнение с другите, но с плащане веднага и платих през януари.
В края на април ми се появи в банкирането още едно теглене.
Обадих им се, провериха, извиниха се и ми акредитираха парите.
За първи път ми се случва. Странно, че не са го отбелязали. Има добри отзиви.

# 32
В официалния сайт за Тайната вечеря има билети за 5, 6 и 7 юни, ако на някой му трябва за този период.

# 33
В официалния сайт за Тайната вечеря има билети за 5, 6 и 7 юни, ако на някой му трябва за този период.

А някой има ли идея как се взимат за 1ви юни? Уж днес в 12ч, но датата все още стои с катинарче
https://www.lastsupper.shop/en/special-entry-days/

# 34
Минавам, да кажа, че в никакъв случай не препоръчвам хотела Airport Hotel Bergamo, който писах, че сме запазили. Най-безсмисленото нещо, заблуждават с това име, всъщност беше единственият минус на тази екскурзия. За щастие в последния момент се усетихме и спахме на друго място в Бергамо последната вече Simple Smile На 10 мин от гарата, спирката на автобуса от долу, в 5.20 взехме автобуса, в 5.40 може би бяхме на летището. И много добро място по принцип, не само като удобство към летището. NIDO IV се казва, има го и букинг, а при желание мога да пратя тел на собствебиците, за директно запазване. Много приятни и коректни хора, с такава любов разказваха за града си.... Simple Smile

Във всички случаи Mikkey благодарности още веднъж за препоръката за Дезенцано, идеално ни беше и като място там и като оптправна точка за кратки екзкурзии с корабчетата. А за самото градче думи нямам. Отдавна не бях ходила в такова - чисто, спокойно, красиво, абсоплютно бягство от лудницата. На фона на това Сирмионе, колкото и да е прекрасно, ми се видя лудница... а бяхме там петък, дори не през уикенда. Препоръчвам и два ресторанта, може би не толкова популярни, но най ми харесаха - Desenzanino и пицарията Revolution. Макар, че пиците са по богати от стандартните италиански пици, които по принцип харесвам, много вкусни бяха. И на двете места съотношение цена качество беше отлична. И не препоръчвам the Lemon Three - специално казвам, понеже седнахме там заради високия рейтинг, но типичен вървежен ресторант без атмосфера - просто на хубаво място и хранаат става, но Desenzanino много по приятно и храната по добра в пъти. За закуска - където и да се седне, не може да се спреш....., знаеш, че после си 1 седмица на зеленчуци с ръжен хляб Simple Smile

Толкова ни харесва тази част на Италия, че не се очертава скоро да й изневерим. И за децата има в района, но ние не стигнахме този път, понеже и двете не искаха. Малкото каза искам на корабче и после пица и сладолед, друго не й трябваше Simple Smile А и един лебед мътеше на пристанището и беше много важно там да се изкара известно време вечерта и да го гледаме. Изобщо според мен атмосферата е такава, че те кара да се чувстваш добре без да са нужно нещо специално Simple Smile Учудващо за нас на малката й археологическия (в Сирмионе и в Десензано) и откарахме 3 часа специално в този в Сирмионе (за мой ужас, понеже мен археологически не ме влекат). Имаше и групи деца на 6-7 години с учители. Тя естествено не разбираше какво им се говори, но й беше интересно, това, което й показвах и четях така и не разбрах от къде този интересн, нещо в детската явно са говорили навърза нещата. А самото Бергамо, си заслужава за мен поне 2 дни, за да видиш и да се насладиш само на основните неща. Малкият Рим ми е Читалта (така ли се чете всъщност ?Simple Smile Само набелязахме за следващия път и мислим за дълъг уикенд само там.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 12:05 от teg

# 35
.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 17:40 от Дъждец

# 36
Реджи, как мина Васко?

# 37
  • In transit
Рано е да я питаш. Grinning Тя цяла седмица е на концерти. Днес -утре е в Торино. Heart

# 38
  • Milano
Незнам как да отговоря, понеже не може да се обясни, трябва да се почувства.
Това, което ти дава той никой друг не може да ти даде.Hearts

Беше прекрасно.
Утре пак - започва официално турнето - първа дата - Торино, раницата е готова.
Много стана топло.

На връщане от Бибионе, на гарата в Местре тичам по стълбите към коловоза, излизам и чувам Реджинаааа🤣🤣🤣 и виждам една римска мадама, с която се следваме и се запознахме наживо на Сан Сиро миналото лято.

Първо тръгваше моята стрела към Милано и после нейният Итало към Рим.

Да се бяхме уговорили нямаше да се намерим така.Laughing

П.п. сега виждам поста на Мики.
По-скоро въпроса е риторичен.😊

Има и почивки след две дати.🤣
Вчера бях на термите да възстановявам кръста.

След Торино почивка 10 дни   (пропускам Флоренция), после Болоня - 2 дати и накрая Рим на 28.06.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:19 от regina di cuori

# 39
Жестоко! Звучиш страхотно!

# 40
  • Milano
Марулета, за него отивам на края на света и върша неща, за които казвам "никога"😊.

Специално за Мики, добър ден от Торино:

Пеперудите в стомаха пърхат😊.
Идвааааам.🥳🥳🥳

# 41
  • In transit
Реджи, благодаря! Heart Тъкмо преди малко гледах цените на полетите до Торино. Joy
Незабравимо изкарване довечера! Guitar

# 42
  • Milano
Мики от Румъния ли?

Благодаря ти! Беше такова.
Емоции до безкрай, тръпки, публика, която пее с цяло гърло от началото до края, той - фантастичен. С една дума: докосваш небето с пръст.❤️
По едно време целият стадион почна да пее и подскача: Chi non salta nerazzurro è, è🤣🤣🤣🥳🥳🥳 (Който не подскача е синьочерен, демек от Интер).

И както казваше Муриньо:

Върви ми да срещам на гарата фенове от Рим, с които се следваме.
Преди малко една дама със съпруга й.
В един влак сме.

Нямам търпение за Болоня.

Чао Торино!❤️

Доволна съм много от хотела, от персонала още повече.

# 43
Еха, Реджи, ти си ми еталон за фен!
Хора, откъдето и да пускате снимки, страхотна е тая Италия! Като обсебена съм , спрях да говоря в къщи,че ставам досадна.Вчера с внучката седим на двора и гледаме облаците на какво ни приличат. И хоп-самолет.И лапето, на 3 и половина ме пита - отива в ИНталия,нали ,бабо? Ти ще ходиш ли пак да ми донесеш Зрънчо?

# 44
  • In transit
Реджи, чудесно си описала емоциите!
Да, от Букурещ има директни полети до Торино и доста други италиански градове.

Общи условия

Активация на акаунт