Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 522
  • 647
  •   1
Отговори
# 555
  • Milano
Който търси билети за "Тайната вечеря" за безплатната неделя (2 ноември), има места още:

Пуснаха и допълнителни места за другата седмица, както винаги всяка сряда в 12ч.

На 04.11. държавните музеи пак са безплатни (Брера и Тайната вечеря).
За Брера може да се запазва от вчера, за Тайната вечеря от днес.

Запазих Брера аз, заради изложбата на Армани.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 13:42 от regina di cuori

# 556
Супер! Благодаря за информацията!:purple_heart:

# 557
  • Бургас
Добро утро!
Някой ползва ли приложението Fork за резервации на ресторанти?
Сега видях, че имам точки, които изтичат утре и мога да ги предоставя ако някой има желание да ги ползва днес 😉.

# 558
  • До морето
Да попитам цените на билетите в Италия фиксирани ли са или се покачват като при самолетните билети? Удачно ли е от сега да купуваме билети от летището до Виченца и да се чудя колко време да предвидя след като кацнем или можем да си купим и на място като пристигнем?

# 559
  • София
Да попитам цените на билетите в Италия фиксирани ли са или се покачват като при самолетните билети? Удачно ли е от сега да купуваме билети от летището до Виченца и да се чудя колко време да предвидя след като кацнем или можем да си купим и на място като пристигнем?
Билетите за регионалните влакове са с постоянна цена, билетите за скоростните влакове поскъпват във времето.

# 560
  • София
Ако "летището" визираш Тревизо, то нищо предварително не ти е нужно като билет до Виченца.

# 561
  • До морето
Ако "летището" визираш Тревизо, то нищо предварително не ти е нужно като билет до Виченца.

Да, там кацаме по план в 13:50. Имаме и чекиран багаж и трябва да преценя колко време да си оставя след кацане и в колко да взема билети за Виченца?

# 562
  • София
Ще ползваш регионален влак, билети вземи когато пристигнеш на гарата или ако е онлайн, когато я наближаваш.
Ако са на хартия, трябва да ги валидираш задължително на устройство преди качване. . Ако са онлайн - нищо допълнително не се прави.
Цената е винаги еднаква и не се изчерпват. Поради тези причини няма смисъл да се купува предварително за регионални влакове.

# 563
Аз реших да видя какви са цените на билетите за сесиите по фигурното пързаляне на Олимпиадата. Не знам и аз какво съм очаквала, ама цените почват от 280€ 😟😟😟

# 564
Здравейте! Ще ходим с една приятелка за първи път в Милано за 2 нощувки. От гледна точка на сигурност в кой район е подходящо да нощуваме? Точно в центъра са доста скъпи, търсим нещо до 100 евро на човек за нощувка. Полетите ни са от Бергамо и в удобни часове, така че може би не ни трябва близо до гарата. Също така ако имате препоръки за събития в края на месеца 29.11 - 01.12.

# 565
  • София
Аз бях в района на Порта Венеция. Близо е до централна гара и е пълно с хора от различни националнсоти - турци,. пакистанци и пр. както и съответните такива ресторанти. Но е супер спокойно, не съм имала никакви проблеми. Близо е и до центъра. Хотелът е Сиена - за 2 нощувки платих точно 200 евро.

# 566
  • Milano
Мики, коя компания лети от Бергамо до Варна, Уиз или Раян?

В средата на октомври елегантен пътник с костюм, пътуващ за Варна, е бил арестуван след проверката за сигурност на летището в Бергамо.
В ръчният му багаж е имало химикалка-пистолет, калибър 6.35.
Разследват дали оръжието е било използвано досега или е било за доставка на някого там. Италианец е.

Добре, че хората си вършат работата.

В петък на 07.11 има стачка на ГТ в Милано.
На 28.11. има генерална национална стачка на държавен и частен сектор.

В неделя имаше безплатен вход за музеите.

Първо посетихме Пинакотеката в Брера, в която има изложба по случай 50г. от създаването на Армани.

Чудесно се връзват изкуството и модата.
Основно модели от 90-те години.

Две от най-известните творби:

После се редихме на километрична опашка за Армани Силос, където е изложбата за 25г. Висша Мода - Армани Приве (до декември).

Тук вече се размазах окончателно.
Не може да се опише с думи красотата и изяществото. Нито снимките могат да го пресъздадат.

В последната година е надминал себе си, ако  е възможно. Още съм в прехлас.

За мен беше, е, и ще си остане ненадминат, Re Giorgio❤️❤️❤️.

Завършек на деня на Сан Сиро ❤️.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 17:29 от regina di cuori

# 567
  • In transit
Реджи, много интересни снимки и преживявания си споделила! Heart Eyes
Wizz летят до Варна.

# 568
Олеее, какъв късмет... Sad Утре летим за Бергамо и имаме 4 дни, бях разпределила 1 ден (следобяда утре) - Бергамо, 2ри-Милано 6.11 и/или Комо 7.11, а последният отново за Бергамо... При тази стачка, 7.11 отпада с пътуване , да не се надявам нали?
Искаше ми се да заведа детето до изложбата на Армани, дали може сайт или къде мога да погледна, за да я разгледаме...ако стигнем до нея....

# 569
  • Milano
Бих се притеснявала повече за 28.11 понеже обхваща и друг транспорт.

Има гарантирани часове - до 8.45ч. и между 15ч. и 18ч.
Обикновено по-проблемно е вечер, когато някоя или повечето линии на метрото затварят.

Фуникуляра в Брунате е част от АТМ, да се има предвид при стачките на градския транспорт в Милано.

Коя от от двете изложби?

Тази в Армани Силос:
https://www.armanisilos.com/it/

Не мисля, че през седмицата ще има хора.

За Пинакотеката в Брера е препоръчителнa резервация.

https://pinacotecabrera.org/

Общи условия

Активация на акаунт