Отговори
Здравейте, в каква школа да запиша детето си 2 клас. Има добри отзиви за стъклопис, модерни танци, народни танци, инструмент. Много прогресивни майки записаха децата си на художествена гимнастика. Моята се влияе много от чуждото мнение и се чудя какво ще е най-доброто за нея ( спорт не иска)

# 1
  • София
Не се считам за прогресивна майка ама добре Grinning Дъщеря ми ходи на художествена гимнастика от 4-годишна (всичко започна на шега то пък взе, че и хареса). Сега на есен ще е първокласник, но все още има желанието да я посещава. Мисля, че ще и е достатъчно на тоя етап тъй като тренировките ще стават все по-дълги.
Попитайте детето какво иска? Мисля, че е достатъчно голямо, за да Ви каже интересите си. Моето му харесва това с което се занимава и не желае да сменя спорта за сега с друго начинание.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 09:51 от I.R.

# 2
След като не иска спор няма нужда да гледате другите на какво занимание записват децата си. Достатъчно ще е да играе, да тича, кара колело и т.н.. Стъклопис, ако има интерес към рисуването,, иначе е загуба на време и средства. Ако има интерес към езици, сега е времето да започне.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 12:06 от Пролетно цвете

# 3
Благодаря за предложението за езиците. Стъклописа отпада, защото не се отпуска така. Остават някакви танци или инструмент, Но език задължително то е ясно, че ще е английски първоначално, по-нататък може и немски.
А детето, казах се влияе от другите деца -един път едно , друг месец друго Wink

# 4
  • София
В такъв случай го запишете на нещо, за да видите интерес ще има ли Simple Smile Мисля, че даже за различните активности се предлага и ден да отиде детето и да види дали би му харесало. Танците също са опция и то доста добра.

# 5
Бях много пестелива с школите. Децата имат нужда от свободно време най-вече. Не съм от амбициозните.
През годините ходеше на лежерен балет, плуване, флейта, английски, хип-хоп.
Плуването беше само с цел да се научи, а не да спортува активно.
От балета се отказа, не е спортен тип.
Английският беше бебешки и не видя никаква полза от него.
На флейтата умираше от срам на сцената.
Хип-хопа я отказаха заради несправедливо бутане напред на определени деца и неглижиране на други. Това беше единственото, което ѝ харесваше.
Моят съвет е да се водите от детето и да оставите настрани амбициозните майки. Не го записвайте на неща, които не му харесват или пък не можете да си позволите поради липса на време.
В момента като по-голяма ходи на тенис по собствено желание.

Плуването е хубав и полезен спорт, танци само такива каквито харесва.

# 6
  • Sofia
Внучето в момента е на 6 и 10 м, есента тръгва 1-ви клас. От две години ходи на хокей и му харесва. Смята да си го продължи. Освен това ходи във вокална група от една година. Английския и плуването в градината е ясно. Не знам майка му дали ще го запише на тях и извънкласно, но ще помагаме с парите.
Малката февруари навърши 4 г. Пробваха и нея във вокалната група, но не спазва дисциплината и за сега я спряха. По принцип си е по-палава и ни се води, ни се кара. Ще я видим занапред как ще се развива и какви предпочитания ще има.

# 7
  • на 4-ия етаж до асансьора
Синковеца от 4,5 годишен /сега е на 7/ ходи на лека атлетика. От една година е и втори спорт - карате.На есен ще е ученик и ще трябва да избере един от двата спорта. В градината е на народни и модерни танци, английски език, плуване, футбол и тенис.Той обаче е спортен тип. Питайте детето - то най-добре ще Ви ориентира.

# 8
  • София
Нашето училище е на целодневно обучение от 1 до 4, така че евентуално спорт два пъти седмично и това е.

# 9
Благодаря и за предложението с плуването. Поне да се научи да плува

# 10
  • София
Ако има къде, е чудесна идея. В София басейните са огромен проблем.

# 11
Аз съм фен на "светата троица" - език + математика + нещо спортоподобно. Като първите две да не са особено натоварващи все пак, при нас и двете бяха по-скоро забавление. Повече настоявахме за спортните умения, като ние самите я учихме на колело, ролери, ски, зимни кънки, плуване...

# 12
  • София
И от мен плуване. На сина ми това буквално му спаси живота на едно море.

# 13
целта ми е хем да научи нови неща и да се запознава с други деца извън класа, най-вече  да я отдалеча от телефона  за да не гледа клипове в ютюб. Аз писах по този проблем в другата тема - използва свободното си време като постоянно иска телефон или телевизор

# 14
  • София
Ами в момента е краят на учебната година и времето е хубаво, така че моят съвет е - повече време навън.

Общи условия

Активация на акаунт